Търси

Ги Дьо Вилньов за връзката между енергията на Бога, желязото, кръвта, пирамидите и България (ВИДЕО)

01.06.2017 г.
6695
1
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
След изключително интересната 1- част от лекцията на алхимикът Ги Дьо Вилньов по темата за произхода на науката - алхимия, както и за някои основни практически приложения на алхимията в живота, които могат да дадат добра насока за физическо и духовно укрепване, сега споделяме с вас, втората част от текста. В следващите дни ще публикуваме и въпроси / отговори от участниците в събитието.

26-ти елемент в Менделеевата таблица е желязо. Тетрограматона – името на Бога е свързано с желязото и когато разберете, че вътре във вашата кръв има оксидирано желязо, което и дава червения цвят ще разберете, че има много тясна връзка между енергията на Бога, желязото и кръвта на човека.

От тук идва обяснението, че като почистите кръвта си с медитацията с 2-та метала, така ще можете да се приближите към енергията на Бога, единния Създател. Древните са правили същото по малко по-различен начин. В България това пък се е практикувало с донесеното от Петър Дънов чрез паневритмията, а хората които играят този сакрален танц всъщност стъпват с боси крака върху тревата и ако слънцето …. То все още не се е вдигнало... тревата е пълна с роса, която съдържа множество метали в себе си, които влизат през краката на човека и чувствително предизвикват същия ефект като медитацията за която  казах.

Видяхте буквана Шин, която има същата форма като щитовидната жлеза. Хората които имат проблем с щитовидната жлеза, особено след аварията в Чернобил, тези хора имат винаги проблем с регулацията на тялото си за топло и студено, на тези хора им е винаги студено. Защото тези хора са изгубили вътрешния огън, защото щитовидната им жлеза е била деформирана, минала е през промяна.

Епохата на Водолея ни кани и ни дава срещата в нас самите, което великия психолог Юнг нарича индивидуализация. Ставайки съзнателни, реално влизаме в революцията на хомосапиенс към сапиенс. Този, който знае ще знае, защото е съзнателен. Хомосапиенс всъщност е все още животно. Но Сапиенс, сапиенс е човекът на бъдещето, на следващото време. Колкото повече чистите кръвта си от тази памет, толкова повече по-фини ще стават вашите размисли и усещането ви за Съзнание, повече ще се впишете в закона за любовта на бога и естествено много повече ще станете хора на бъдещето.

Когато в древните времена е бил посвещаван рицар (рядка снимка в която жена посвещава рицар), но реално в онези времена точно жени са посвещавали рицарите точно с женската си енергия, виждате че тя държейки меча от желязо, удря върху рамената на рицаря, а в някои посвещения се удря на рамената и върху главата. Това поставя във вибрация вътрешното желязо в кръвта на човека с един външен огън, който е модифициран в състояние на вибрация. Този който преживява това става пречистено създание и живота му дълбоко се променя.

В терминологията на алхимията има една символика, която позволява да определим четирите стихии, четирите елемента. Когато триъгълника е надолу насочен, но в средата е пресечен от една правя линия става дума за земя. Когато триъгълника сочи на долу, но няма линия това е вода. Когато триъгълника е нагоре с линия пресечен, това е въздух. И последния обикновен триъгълник на горе без линия е огън. Всички тези алхимични подготовки изискват определен брой подготовки като операции преди това. Ако искате наистина да върви този процес, тези подготовки зависят единствено от духовното извисяване на човека, който го прави, духовното му пречистване.

Алхимика винаги трябва да бъде вярващ човек с огромна духовна сила и еволюция. Освен това всичко зависи от мястото, където се извършва. Ако правя алхимична операция тук или я направя там... няма да имаме никакви резултати, откъдето е и интереса да се практикува радиестезия, да имаш огромна чувствителност и да проучваш нещата и да разбереш къде точно е мястото където можеш да работиш. Много трябва да се внимава за времето когато се извършва операцията, тоест разположението на планетите. Ако правя химична операция тук в понеделник, ден на луната няма да има същите резултати на същото място ако го правя сряда. Ако се качва луната или пък е намаляваща естествено няма да има същите резултати. Ето защо в алхимичните лаборатории много хора остават доста разочаровани, защото казват „Ами то не върви, не се получава работата“, всъщност процеса си върви но самия алхимик не става.

Това, което древните наричат Бог, а той всъщност е в случайността всъщност представлява външните и вътрешните условия за реализация на алхимичната работа. В наши дни квантовото приближаване до тази идея ни позволява да разберем по-добре нещата. Квантовите физици ни казват нещо много просто: Според това как наблюдавате вашата операция, резултатите ще бъдат напълно различни. Точно за това в алхимията няма изобщо тайни. Алхимика сам пази себе си. Имам приятели, които питат: Защо не позволяваш да видя твоята лаборатория? Защото ако вкарам някой в моята лаборатория, материята която познава моята вибрация ще реагира по съвсем различен начин, ще се появи една нова вибрация, която влиза в пространството. Даже нищо да не каже и да не мръдне, това може да ми спре процеса, по който съм работил дълго време.

Когато материята е много чиста, тя става изключително реагираща. Ако аз в качеството си на алхимик един ден да не съм изравнен в себе си изобщо не би трябвало да вляза в лабораторията, защото материята ще усети веднага, че не съм изравнен, хармонизиран и тя ще умре. Истинската алхимия е много нежна и гъвкава, много крехка, в противен случай вие не правите алхимия, а химия. Когато алхимика прави опит може да гледа телефона си, това няма да промени алхимичната операция, но ако същия алхимик не е концентриран върху това което прави, нищо няма да се получи.

В алхимични лаборатории се създават множество видове алхимичен огън. Всъщност съществува и студен огън. Светлината също е огън, мисълта също е огън. Вълните във всякаква форма, в която съществуват генерират също огън и тези невидими видове огньове се използват в живота ни много повече от колкото истинския огън, който виждаме.

Аз съм роден в Южна Франция, в Окситания, земята на Катарите. Символът на Окситания са О и С, които са всъщност символите на слънцето и на луната. Преведено Окситания означава земите на Слънцето и на Луната. Видяхте, че един триъгълник на горе насочен е огън а символа на земята е квадрат. Ако поставите 4 триъгълника огън покрай 4-те страни на земята и ги видгнете ще получите пирамидата. И сега разбирате защо Египтяните толкова много са били привързани към формата на пирамидата, защото са знаели, че 1/3 там долу има таен невидим огън, който се материализира. Ако си направите пирамида от дърво (малко дърво в центъра на пирамидата) но ако сложите различни инструменти, ножове и др. формата на пирамидата и енергията която съществува в тази пирамида ще ги направи много по-режещи.

Пирамидата е машина за създаване на енергия, но тя е и машина за пътуване във времето. Сега разбирате защо всички пирамиди, които се намират на цялата ни планета, не само в Египет има множество такива пирамиди (във Франция има около 60) всички са скрити под хълмове, например в Преслав има една много хубава пирамида. Когато се приближите до Преслав, до двореца на първия цар, веднага се усеща енергията.

Първия път когато отидох в Преслав в момента в който излязох от колата, казах на Българина, който беше с мен:
Тук има пирамида. Под тази пирамида в Преслав има тунел. Много хора са се опитали да влязат в този тунел. Всички тези хора са излезли от там с огромни проблеми. Армията се е опитала да влезе вътре и всички които са се опитали да влязат там са получи тези психически проблеми.

Миналата седмица бях в земите на Катарите ….. отидох да помогна на Дамян Попхристов да осъществи събитието си в Сан Феликс Дьо Лораге. Първия катарски официален събор се е състоял преди 850 г. в Сан Феликс Дьо Караман, а сега се нарича Сан Феликс Дьо Лораге. Последния съвършен катар, се наричал Белибаст. Когато са разпитвали катарите са намерили достатъчно доказателства че катарите са боготворили котката, издигали са я в култ. Има много доказателства, че зад култа на катарите и богомилите преди тях се крие култа към котката. Името на този последен катар Белибаст означава красивата Бастет, красивата котка.

Винаги древните са ни оставяли знаци да ни кажат нещо, за което сега ще ви кажа, което означава че дясното полукълбо, което е женско има повече надмощие. Всъщност дава възможност на човека да има интуитивна женска сила и визия за света. В алхимията има един израз: „Ще заковем змията“. В битие на библията, змията е тази, която изкушава Ева за да я накара да вземе плода на познанието. Познанието е светлина. Когато имате идея, която ви идва в главата (светна ми) има плътна връзка между познание и светлина.

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 1
  • Брррр
    02.06.2017 г. 15:45
    :D:D:D:D:D:D:D може ама друг път

Коментари:

Спонсори на Портал 12