Търси

Ги Дьо Вилньов за силата на молитвата, росата и символизма на Христовото разпятие (ВИДЕО)

04.06.2017 г.
2898
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви 3-а текстова част от лекцията на алхимика Ги Дьо Вилньов  ( от 1,20 ч. - до края):

"Познанието е пред очите ви, то се намира навсякъде, в древните храмове, светилищата катедралите, може да се намира и в кухнята ви. Тръгнете да търсите това познание, работете и ще го намерите.

По алхимичен начин се минава от върховният Eдин, който е наричан Хаoс, единния (кръста се разделя на две) и влизате в две, вертикала и хоризонтала. След това се преминава към 4 (четирите елемента), които на свой ред ще преминат в 3 за да оформят сяра, живак и сол. Това са компонентите, от които се създава философския камък.

Съществува една рядка книга с 15 рисунки, нарича се Мутус Либер, която няма текстово тълкуване и е един от най-великите трактати на алхимията и вътре е закодирано създаването на философския камък.

Виждате че има доста написани неща и в тях няма нищо интересно, което да казва този текст с изключение на една алегория на сънят на Яков, алегорията на стълбата на Яков - Яков, който е заспал, а пък главата му се опира върху един камък. Отгоре виждате ангелите от небето, които слизат по стълбата на Яков и свирят на тръби за да го събудят, тоест да му върнат съзнанието, да му го дадат. Това са двата основни метода на работа в алхимията. Там е сухия метод и от дясно е мокрия метод. На същата рисунка има шифрирана и кодирана тайна мисъл.

Виждате 21 11 82 (нег) Това е огледално изписанo и трябва да го четете на обратно. Ще видите Жен, което означава генезис, битие. Отдолу пак ще видите генезис. И сега като се види в Библията какви са тези текстове … това ви го показвам хем да видите какво значи кодиране алхимично, хем да видите, че и в Библията е кодирано, тя е алхимична книга. Това са глави от Битие на Библията, които всичките дават информация за росата.

Трябва да знаете, че всички свещени книги на човечеството, особено Библията са алхимични. Алхимичната операция е среща на материята с този, който прави операцията и в тази среща всичко е във връзка. Небесния огън на алхимиците е всъщност молитвата, свещеното слово от където идва прочутата формула на Свети Бернар, Говори, моли се и говори. Тази молитва трябва да бъде винаги искрена и всеки ще намери своята вяра. Ако сте будист, молете се на Буда. Ако сте шинтуист, ще се молите на боговете на Шинто. Ако сте християни, молете се на боговете на Християнството. Но който и да е Бога, на който се молите винаги трябва да сте искрени в себе си, иначе нищо няма да стане с вашата молитва.

Ако се молите искрено ще усетите в себе си вътрешен огън, което ще задейства вашите клетки. Човек никога не разбира, че е в светлината, защото той живее в нея. Трите символа сяра, сол и живак не са химични субстанции, а са принципи на космоса. Сярата е това, което гори, което има цвят. Солта е това, което е в средата, което обединява, а живака е това, което е леко, което излита и изчезва. Когато сте сред природата и погледнете към тъмни храсти, ще видите едни нишки на енергия, които падат. Те се наричат Духът на света. Духат на света, универсалните, вселенските преминават от състояние на не-форма към състояние на форма, когато се срещнат с материя която им дава вид. Когато алхимиста се срещне с различни променени състояния, тоест състоянията на съзнанието му се променят, неговото търсене не значи, че трябва да се качва към небето, а означава, че трябва да слезе от небето върху него, върху операцията, която прави.

Всички познавате историята за разпъването на Исус Христос. Исус е в средата и двамата (крадци) около него разпънати, единия от тях повярва в Исус и му казва: Аз вярвам, че ти си Бога Исус. Исус му казва: Тази вечер ти с мен ще си при баща ми. Това го пише в Евангилието. Тази история се случва на мястото наречено Голгота. Голгота означава планината на черепа. Това пак е алегория. Намираме се в черепа. В средата ние имаме осъщественото чисто същество, какъвто е Исус, който символизира централния път на мозъка. Той символизира пинеалната жлеза. Този, който ще бъде спасен е в дясната страна. Дясното полукълбо спасява хората, това е интуитивното, женското, дясното полукълбо.

В църковните храмове, когато искате да знаете дали катедрала или базилика има езотерично познание скрито в нея, като гледате към нея - лявата кула трябва да бъде по-висока от дясната или по-украсена. Когато сте вътре в катедралата, вашият поглед става интериора на катедралата, а третото око е розетата на катедралата. Всеки път трябва да си представяте, че вашият мозък, вашата черепна кухина е всъщност катедралата. Ще виждате често, че в лявата кула има части, които са празни, докато в дясната са пълни, защото познанието е винаги в дясното полукълбо. Абсолютното същото езотерично послание, което ще намерите в катедралите и храмовете го намирате и в крепостите и тоест някой ви предава ясно послание какво трябва да правите със себе си.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЛЕКЦИЯ:
 

Свързани публикации

алхимия
01.06.2017 г.
6724
1

Ги Дьо Вилньов за връзката между енергията на Бога, желязото, кръвта, пирамидите и България (ВИДЕО)

Пирамидата е машина за създаване на енергия, но тя е и машина за пътуване във времето. Сега разбирате защо всички пирамиди, които се намират на цялата ни планета, не само в Египет има множество такива пирамиди (във Франция има около 60) всички са скрити под хълмове, например в Преслав има една много хубава пирамида
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12