Георги Томалевски: Всеки Живот произлиза от Бога

16.09.2019 г.
2479
Добавена от: Борислав Борисов
Днес се навършват 122 години от рождението на Героги Томалевски - един от учениците - продължители на Всемирното учение на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов).

"Най - великото нещо, на което никой никога не може да намери равноценността, е Животът. Всеки Живот произлиза от Бога и затова никой до сега не е успял да повтори великото дело на Твореца да създаде Живот. Не само, че не е по силата на смъртният човек да стори това, но не е позволено да узнае и Тайната, която отделя мъртвата от Живата Природа.

Ето защо на човека не е позволено да отнема нечии Живот. Дори и тогава, когато ние умъртвяване растения, за да се храним, тъй като това е неизбежно поради факта, че единствено растенията произвеждат белтъчини вещества, пак трябва да се отплатим за този Дар, като получената от растителният свят енергия превръщаме в достойни дела.

Това, което е позволено за животното, което няма още индивидуализирано съзнание, не е позволено за човека. Ако животните се самоизяждат, това за човека е най - страшното престъпление. Като имаме предвид всичко това, може да си представим как изглежда за висшите същества Живота на нашата планета.

Някои хора казват, че и да убият някого, ще изкупят постъпката си с други „благородни“ дела. Не, Законът е категоричен: ЖИВОТЪТ С НИЩО НЕ СЕ ИЗКУПУВА "

Георги Томалевски
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12