Търси

Георги Изворски: Човекът на духа трябва да има честност, справедливост, благоразумие и доброта (ВИДЕО)

27.02.2017 г.
4912
2
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Заговезни това е говеене или заговяване, т.е. започваме да се лишаваме от нещо, значи да се смиряваме. Говеенето означава мълчалив пост. Когато някога до 50-60, 100 години се е спазвало в България стриктно, когато младата булка отиде и се ожени, и влезе невяста в едно семейство, в един род, тя трябва да говее 3 години. Говеенето е пълно мълчание. В какъв смисъл? На нея свекър и свекървата ѝ говорят, но тя няма право директно да се обръща към тях. Ако има нещо да си говорят, си говорят само чрез мъжа. Ако го няма в момента, вечерта, когато се прибере от работа, казва на него и той казва на майка си и на баща си. Това е абсолютното говеене, това е абсолютното мълчание. Защо? Това е смиряването, каквото и да са ти казали, ти трябва да се смириш, а смириш ли се – ще простиш, простиш ли – ще се смириш. Това са като скачени съдове. Заговяването е това, че започваме да се отказваме от нещо. Най-напред от храната, която ни изчиства и оттам идва нашето поумняване и помъдряване, защото тялото ни е наблъскано с токсини през зимните месеци. Това е най-дългият пост – 56 дни, като 49 дни без животински продукти.

От утре (след Заговезни) трябва да забравите, че има мазнини. Мазнините са най-голяма опасност за човешкият организъм, на него не му трябват мазнини, защото той си ги произвежда и си ги натрупва. Няма зехтин, нито олио от утре – 1 седмица. Така е първата и последната седмица на поста. Много е важно човек да го знае, но това е физическата страна на нещата. Оттук започва основното в днешната беседа – на физическата страна на нещата трябва да се обръща 1 минута по-малко внимание, отколкото на духовната страна на нещата.

Виждам много хора, които са изкарали 15-18-25-27 години на Запад, Америка, Канада – прекрасно е, но те са изгубили точно това, което се нарича вече американски синдром, а може и друго, но именно да слагат духът след материята, т.е. материята да я слагат на първо място. Има абсолютни приоритети! Това ако го правиш нито ще бъдеш здрав, нито ще бъдеш щастлив, може само горе-долу да бъдеш в материално отношение добре.

Какво е днешното време и какво се иска в тази промяна? – Да променим себе си! Ето един пример: една хубава огромна топола, има 20-30 или 50 гнезда на свраки, на гарги, на гургулици по нея и всеки един чифт си живее, т.е. едно семейство свраки си живее в едно хубаво гнездо, другото в друго гнездо и т.н. Гледат само своето гнездо да е чисто и да е добре, а наоколо не ги интересува нищо. Обаче идва едно време и това време вече дойде, когато отдолу застава мъж с резачка, поглежда тополата и всички онези, които са в гнездата и се грижат за гнездата си не виждат голямото, което идва, което ще бутне цялото дърво. След 1-2 минути тополата вече е изпопадала с всички гнезда. Точно това е в момента, това се върши и затова се говори за катаклизми и т.н. Единственото, което може да направим от нас е да се променим, т.е. да видим не само собственото си гнезденце и собствената си черупка и вътре да продължим, а да видим как стават нещата в света. Ще има ли значение, ако ние продължаваме да имаме гнездото, което не е горе и се е разпаднало? То ще падне, защото всичко осе поврежда. Ако продължаваме да слагаме материята над духа, това е коренно сбъркване на нещата. Досега можеше да бъде така, но вече не може!

Промяната става светкавично, много бързо и ние се променяме не всяка минута… Минута е много! Не всяка секунда… секунда е много! Ще ви кажа, че ние се променяме за една милисекунда, една хилядна от секундата или това е миг. Всеки един миг става тази промяна. Дали усещаме, дали я разбираме – не знам, обаче тя става у нас, но ние не искаме да й се подчиним. Ние искаме да се противопоставим на нея, а противопоставянето винаги носи само негативи. Само съгласието, консенсуса и компромиса те води напред и нагоре към светлината и небето и към истинският живот. Най-малкото, за да имаш добро здраве, ти не трябва да се противопоставяш. Всяко едно противоречие е една адска машина, една бомба, която си залагаме и рано или късно тя гръмва и става на болест. Точно поради тази причина искам да се виждат нещата в тяхната цялост, а не ние да продължаваме в нашият тесен калъп да ги гледаме и да се държим за някои неща. Разбира се, без материя не става и не може, но не изцяло и 100% вниманието ни да е насочено там.

Пак казвам има хора, които завърнали се от Запада, са си променили мисленето, не напълно, но има и такива, които тотално са си променили мисленето и в него няма нищо българско. Какво означава българин? Човек на Духа! Този човек на Духа трябва да има 4 прекрасни качества: честност, справедливост, разумност (благоразумие) и доброта. 

 
ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Свързани публикации

Георги Изворски
26.02.2017 г.
5409
1

Георги Изворски: Истинската прошка е когато простиш и когато забравиш (ВИДЕО)

Ако егото надхвърли 50% вече започва да работи абсолютно против самия негов собственик и то много, защото тогава не му дава възможност. От това се пораждат проблемите – от егото или от страха от промяна.
Виж повече
Започват космическите изменения
16.02.2017 г.
16351
3

Георги Изворски: Започват космическите изменения. Хората на 6-та раса ще имат ¾ лимфа и ¼ кръв (ВИДЕО)

Започват космическите изменения – те ни изменят непрекъснато леко съзнанието, което по-трудно се изменя и тялото, което по-лесно се изменя. Шестата раса идва с готови изменени тела, които са родени за новото. Преди хиляди години големите учители, които са били тук или т.нар. аватари, те не са били в човешки тела, техните тела са били светлини
Виж повече
Коментари 2
  • Калин Кирилов
    02.03.2017 г. 20:59
    УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО : "Любовта Иде" (извадка от цялостното Слово) Любовта иде в помощ на човека, да отхрани неговите мисли, чувства и желания. Само така може да се работи. - Пребъдете / Пръбѫдване - 27 май 1917 г., Неделни беседи, София Новата форма, която трябва да признаете. Щом дойде един лош дух във вас, кажете: “Любовта иде.” Сиромах сте любовта иде. Болен си любовта иде. Не си разположен любовта иде. Обидил те някой любовта иде. Изкълчил си крака любовта иде. Казвате, какво ще стане? Ще стане туй, че другите ще бягат. Щом бягат другите, работата става. Какво по-хубаво в света да кажеш, че любовта иде в света. Любовта, то е присъствието на Бога. - Тя иде / Любовта иде - 25 август 1941 г., Съборни беседи, София И казва Христос: „Не бой се, дъще Сионова“. Защо да не се бои? – Защото отсега нататък аз ида, моето учение на Любовта иде, иде Любовта, иде Правдата, иде Истината, иде Добродетелта, иде милосърдието – всичко добро, което Бог е приготвил от памтивека, всичко туй ще бъде един накит за теб, ти ще се накичиш, ще бъдеш красив пред света, както никога не си бил накичен. - Дъще Сионова - 14 май 1922 г., Неделни беседи, София Любовта иде от контакта на човека с Бога. - С благост и Истина - 16 март 1930 г.,Неделни беседи, София Любовта иде по особен, невидим начин. Кога е дошла любовта на Земята и по какъв начин, това никой не знае. Когато слезе на Земята, в своята пълн
  • Силвина Бел
    28.02.2017 г. 12:48
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208488800406645&set=a.1721074155791.2085186.1506426342&type=3&theater

Коментари:

Спонсори на Портал 12