Търси

Галя Маджарова: Жената трябва да се самоусъвършенства постоянно

08.03.2020 г.
2660
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
„На 8 март всички жени трябва да осъзнаем своята важна роля в света. Да не се чувстваме ощетени и да не забравяме, че всеки сам воюва за мястото си пред Бога и пред ближните“, казва инж. Галя Маджарова, писател-езотерик и изследовател. Тя припомня, че независимо какво работим – чистачка, директорка или бизнес дама, всяка от нас трябва да е любяща жена. Да излъчваме топлина и нежност, защото от нас  жените зависи какъв ще е светът.

„Ако от нас струи любов – няма да има войни. Колкото по-уважавана е жената в едно общество, толкова социалният живот на страната е по-добър”, казва тя и изтъква още по-специалната роля на българката. 

„Спасението на света ще дойде, чрез жената!“- казва Учителя Беинса Дуно преди повече от половин век. По думите му жената трябва да се постави на онова стъпало, на което се е намирала преди осем хиляди години и тогава светът ще се оправи. Само за 25 години ще излезем от омагьосания кръг на войни, глад и недоимък – духовен и материален. 

„Когато прочетох това през 2000-а година бях изумена и все повече се убеждавам колко са верни думите на Учителя. Женският принцип е този, който съгражда света. Творческият импулс идва от мъжкия принцип, но всичко, което виждаме на земята е дело на женския принцип, той е този който оформя нещата. Затова е много важно какво е състоянието на новата Ева днес.  

Жената е тази, която държи ключовете на живота. Тя е тази, която спасява света. Жената е тази, чрез която се проявява великата и мощна сила на Любовта, която носи живота.

Епохата на Риби трябваше да въздигне жената на ново стъпало. За съжаление през това време в Европа бяха избити около девет милиона жени и то най-вещите от тях.  Това е и причината Христовото съзнание да не успее да проникне в недрата на човечеството. След идването на Учителя Беинса Дуно, когато навлязохме в новата епоха на Водолея, все повече виждаме пробуждането на жените. На 8 март 1857 г. за първи път жените се организират и показват силата на женския принцип, но тогава погрешно се залитва към феминизма. Едва сега вече сме осъзнали, че не феминизмът е този, който ще ни води напред и нагоре, а равнопоставеността”, казва Маджарова и призовава всички съвременни Еви да следват пътя на доброто, на любовта и самоусъвършенстването.

Всяка жена трябва да помни, че е жрица в живота и всичко, което върши – готвене, чистене, писане, въобще всяка една работа е жреческа.

„Ако правим всичко с любов, ние зареждаме света около себе си с положителна енергия и всеки, който хапне от нашата храна или пребивава около нас, се зарежда с тази светлина. Така и светът става по-добър. Така че ако всеки от нас се обърне към себе си с желанието да се самоусъвършенства, ще живеем в прекрасен свят“, убедена е авторката на „Български царици-амазонки“.

Именно в родословния корен на българката седи жреческата карта на амазонките, така че не се съмнявам, че българката е по-специална“, твърди тя. Затова и пише няколко книги на тази тема, за да се разбере истината за амазонките. Те всъщност са жрици, които винаги са пазили българския род, вложили в българката силата да устоява на всички несгоди. „Българката е много специална жена. Неслучайно веднага след Освобождението рязко са изпъкнали толкова нашенки, реализирани в различни сфери на социалния живот – имаме жени архитекти, писателки, поетеси и т.н.”.

„Във всяка жена живее една царица, жрица, амазонка и във всеки мъж един принц, трубадур, рицар. Те са най-прекрасната част във всеки от нас. Нека ги събудим от дълбокия сън и да премахнем преградите на егоизма! Дошло е време всеки с радост да заеме отреденото си място в Цялото.

Забързани в ежедневието забравяме да отправим поглед напред и нагоре, да видим, че в нас живее нещо много по-красиво, от това което ни предлага ежедневието. Когато зърнем небето, разбирам, че ние сме нещо много повече от това физическо тяло и от тази игра на живота, която ни се предлага. Затова е важно да събудим в себе си жрицата и война и разбира се Девата, която е най-мощна, казва инж. Маджарова.

Понятията за красота днес са подменени, смята още тя.  „Трябва да сме красиви не, за да бъдем харесвани, а за да имаме добро излъчване. Жената трябва да съумее да съхрани топлотата на сърцето си, а от лицето й винаги да изразява нежност и любов. Знаем, че това е много трудно. Ние сме тези, които трябва да отстояваме семейството си, положението си в работата и това да бъдем майки. Често сме забързани, стремим се да постигнем благополучие и да успеем в кариерата, но забравяме най-важното - че без нашата топлота, децата ни стават механични. Отдалечават се от природата, стават зависими от компютрите, с притъпени сетива, а не знаят какво е да чуеш приказка от устата на мама или баба. А приказката звучи различно в детската душа, различно от това, което малките гледат по телевизията или таблета.  Забравяме още да учим децата си на милосърдие, на безкористност и на това винаги да имат усет към истината. Да търсят знанието, а не просто да се отрупват с тетрадки и с излишество“.

Практика за усилване на женската енергия

„Една от най-древните практики по нашите земи, още от времето на Орфей е посрещането на изгрева и ходенето боси в росата. Всъщност, лъчите при изгрев слънце дават живот. "

Първият лъч е нещо много мощно и красиво. Ако десет пъти можеш да го хванеш през годината, то е достатъчно", обяснявал Дънов на учениците си. Той им казвал, че да посрещнеш изгрева на слънцето означава да се свържеш съзнателно с него, за да могат неговите сили да потекат през твоя организъм. Свърже ли се човек със Слънцето на физическия свят, той се свързва с още две слънца - Слънцето на духовния и на Божествения свят, пише в една от беседите си Учителя.

Според инж. Галя Маджарова,  когато погледнем първия слънчев лъч е добре да се опитаме да се свържем с него и да се запитаме каква е задачката, която трябва да свършим през този ден. Тогава ще бъдем в хармония с природата, а дните ни ще бъдат топли и светли.

Молитвата, която ни препоръчва писателката-езотеричка е „Отче наш” – „Неслучайно нея са я обичали и нашите богомили. Тя е в основата на християнството, както и „Добрата молитва”, която Учителя ни е дал. „Псалм 91“ също през хилядолетията винаги е пазил, онези, които го изричат.

За бижутата

В древността жриците са си слагали грим около очите и червило около устата, не просто, за да бъдат харесвани, а за да подчертаят излъчването на това, което са говорили и вършили.
Всеки камък, който носим като пръстен, гривна или друго бижу, носи определена енергия и е важно, когато го сложим да знаем предназначението му - защо точно него сме избрали?  
Задайте си въпроса защо носите златно или сребърно бижу? Сега годината е високосна и е известно, че се носи сребро. Нищо не е случайно. Причината е, че среброто ни свързва с чистотата на всички нива – физическата, чистотата в мислите, в действията и чистотата в чувствата. Така че среброто ни пречиства, а златото ни зарежда със слънчева енергия. Благородният метал ни дава възможност да имаме по-силно излъчване.

Добре е жените да избягват черните дрехи, защото те отнемат възможността им да се хармонизират с Природата.

Пагубно е да се кичим с дрънкулки. Добре е да си спомним, че носенето на различните атрибути на женското облекло, всъщност има дълбок мистичен смисъл. Обиците например, са като защита. Трепкайки на ухото те отклоняват лошите погледи на недоброжелателите от третото око и предпазват от урочасване. Когато са по-тежки обиците  удължават ушната мида и по този начин усилват жизнеността ни.
 

Препоръчани книги:

Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Галя Маджарова
Галя Маджарова
аля Маджарова е писател, изследовател и езотерик. Родена и учила във Варна, тя изоставя професията си на инженер и се отдава на изследване на духовното и работа за цялото. Авторката засяга в трудовете си въпросите за възвръщането на световната хармония чрез издигането на Женския принцип.


Книгите й “Златна България” и “Отново Амазонки” са резултат на дългогодишното й проучване на мястото на Жената в световната история и по-специалната роля на българката. Създател е на списание „Еликсир на Живота”, в което се съчетават древното познание на българите със здравословния начин на живот.

Книгата и “19-ят Път. Българските царици на Граала” разбулва още една тайна, обвита в мистерия – защо Бастет е погребана точно в нашите земи. Изследва се също потеклото и духовния път на българските владетелки: Савската царица, Бастет, Семирамида, Тамарислу.
 

Нарушаването на тишината изисква смелост. Ето защо приканвам да повдигнем воала на забрава, който от векове забулва същността на амазонките! Да си спомним за тези мъдри жрици, носителки на светлина и хармония!
Не е необходимо отново да яхваме белите коне и да вземаме лъка и меча за да спасим Свещенния Граал. Сега е време с Мъдрост и Любов да пробудим Космичното съзнание у всеки Човек. И с настъпването на Новата Епоха да изградим свят на разбирателство и благородство, където Новата Жена – Слънчевата Дева ще стане жрица на изкуствата и науката, освободена от гнета на миналото, просветена и обновена. 

Свързани публикации

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи
02.03.2021 г.
5017

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи

Независимо от изкривената информация достигнала до нас за амазонките, колективното подсъзнание пази Истината.
Виж повече
Борис Николов: Истинската работа никога не се прекъсва, тя е свещенослужене
30.12.2020 г.
2990

Борис Николов: Истинската работа никога не се прекъсва, тя е свещенослужене

Борис Николов - ученик на Учителя Беинса Дуно, посветил целия си живот на опазването и разпространението на Словото на Учителя. В условия, които биха сломили всеки друг, той е продължавал да бъде вдъхновител и стожер. 
 
Виж повече
Вера Кочовска Лечителка
27.10.2020 г.
22085
2

Вера Кочовска: На тоя свят важното е да оставиш, не да отнесеш

Истинският феномен е по-нисък от тревата и по-тих от водата. Не му е дадено да известява и съобщава това, което вижда. Той помага с каквото може. „Аз не съм изключение, а „тихо” творение, което за зла участ се вглежда в себе си и в околните.
Виж повече
Майка
20.11.2020 г.
2928

Росица Божкова: Истинското майчинство предполага отговорност, надхвърляща пределите на видимия свят

По време на бременността жената е духовният учител на своето дете. Утробата й е неговият първи свят, входа към земния живот, тук то започва своята адаптация към специфичните вибрации на Земята.
Виж повече

Спонсори на Портал 12