Търси

Галя Маджарова: Жената трябва да се самоусъвършенства постоянно

08.03.2020 г.
1716
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
„На 8 март всички жени трябва да осъзнаем своята важна роля в света. Да не се чувстваме ощетени и да не забравяме, че всеки сам воюва за мястото си пред Бога и пред ближните“, казва инж. Галя Маджарова, писател-езотерик и изследовател. Тя припомня, че независимо какво работим – чистачка, директорка или бизнес дама, всяка от нас трябва да е любяща жена. Да излъчваме топлина и нежност, защото от нас  жените зависи какъв ще е светът.

„Ако от нас струи любов – няма да има войни. Колкото по-уважавана е жената в едно общество, толкова социалният живот на страната е по-добър”, казва тя и изтъква още по-специалната роля на българката. 

„Спасението на света ще дойде, чрез жената!“- казва Учителя Беинса Дуно преди повече от половин век. По думите му жената трябва да се постави на онова стъпало, на което се е намирала преди осем хиляди години и тогава светът ще се оправи. Само за 25 години ще излезем от омагьосания кръг на войни, глад и недоимък – духовен и материален. 

„Когато прочетох това през 2000-а година бях изумена и все повече се убеждавам колко са верни думите на Учителя. Женският принцип е този, който съгражда света. Творческият импулс идва от мъжкия принцип, но всичко, което виждаме на земята е дело на женския принцип, той е този който оформя нещата. Затова е много важно какво е състоянието на новата Ева днес.  

Жената е тази, която държи ключовете на живота. Тя е тази, която спасява света. Жената е тази, чрез която се проявява великата и мощна сила на Любовта, която носи живота.

Епохата на Риби трябваше да въздигне жената на ново стъпало. За съжаление през това време в Европа бяха избити около девет милиона жени и то най-вещите от тях.  Това е и причината Христовото съзнание да не успее да проникне в недрата на човечеството. След идването на Учителя Беинса Дуно, когато навлязохме в новата епоха на Водолея, все повече виждаме пробуждането на жените. На 8 март 1857 г. за първи път жените се организират и показват силата на женския принцип, но тогава погрешно се залитва към феминизма. Едва сега вече сме осъзнали, че не феминизмът е този, който ще ни води напред и нагоре, а равнопоставеността”, казва Маджарова и призовава всички съвременни Еви да следват пътя на доброто, на любовта и самоусъвършенстването.

Всяка жена трябва да помни, че е жрица в живота и всичко, което върши – готвене, чистене, писане, въобще всяка една работа е жреческа.

„Ако правим всичко с любов, ние зареждаме света около себе си с положителна енергия и всеки, който хапне от нашата храна или пребивава около нас, се зарежда с тази светлина. Така и светът става по-добър. Така че ако всеки от нас се обърне към себе си с желанието да се самоусъвършенства, ще живеем в прекрасен свят“, убедена е авторката на „Български царици-амазонки“.

Именно в родословния корен на българката седи жреческата карта на амазонките, така че не се съмнявам, че българката е по-специална“, твърди тя. Затова и пише няколко книги на тази тема, за да се разбере истината за амазонките. Те всъщност са жрици, които винаги са пазили българския род, вложили в българката силата да устоява на всички несгоди. „Българката е много специална жена. Неслучайно веднага след Освобождението рязко са изпъкнали толкова нашенки, реализирани в различни сфери на социалния живот – имаме жени архитекти, писателки, поетеси и т.н.”.

„Във всяка жена живее една царица, жрица, амазонка и във всеки мъж един принц, трубадур, рицар. Те са най-прекрасната част във всеки от нас. Нека ги събудим от дълбокия сън и да премахнем преградите на егоизма! Дошло е време всеки с радост да заеме отреденото си място в Цялото.

Забързани в ежедневието забравяме да отправим поглед напред и нагоре, да видим, че в нас живее нещо много по-красиво, от това което ни предлага ежедневието. Когато зърнем небето, разбирам, че ние сме нещо много повече от това физическо тяло и от тази игра на живота, която ни се предлага. Затова е важно да събудим в себе си жрицата и война и разбира се Девата, която е най-мощна, казва инж. Маджарова.

Понятията за красота днес са подменени, смята още тя.  „Трябва да сме красиви не, за да бъдем харесвани, а за да имаме добро излъчване. Жената трябва да съумее да съхрани топлотата на сърцето си, а от лицето й винаги да изразява нежност и любов. Знаем, че това е много трудно. Ние сме тези, които трябва да отстояваме семейството си, положението си в работата и това да бъдем майки. Често сме забързани, стремим се да постигнем благополучие и да успеем в кариерата, но забравяме най-важното - че без нашата топлота, децата ни стават механични. Отдалечават се от природата, стават зависими от компютрите, с притъпени сетива, а не знаят какво е да чуеш приказка от устата на мама или баба. А приказката звучи различно в детската душа, различно от това, което малките гледат по телевизията или таблета.  Забравяме още да учим децата си на милосърдие, на безкористност и на това винаги да имат усет към истината. Да търсят знанието, а не просто да се отрупват с тетрадки и с излишество“.

Практика за усилване на женската енергия

„Една от най-древните практики по нашите земи, още от времето на Орфей е посрещането на изгрева и ходенето боси в росата. Всъщност, лъчите при изгрев слънце дават живот. "

Първият лъч е нещо много мощно и красиво. Ако десет пъти можеш да го хванеш през годината, то е достатъчно", обяснявал Дънов на учениците си. Той им казвал, че да посрещнеш изгрева на слънцето означава да се свържеш съзнателно с него, за да могат неговите сили да потекат през твоя организъм. Свърже ли се човек със Слънцето на физическия свят, той се свързва с още две слънца - Слънцето на духовния и на Божествения свят, пише в една от беседите си Учителя.

Според инж. Галя Маджарова,  когато погледнем първия слънчев лъч е добре да се опитаме да се свържем с него и да се запитаме каква е задачката, която трябва да свършим през този ден. Тогава ще бъдем в хармония с природата, а дните ни ще бъдат топли и светли.

Молитвата, която ни препоръчва писателката-езотеричка е „Отче наш” – „Неслучайно нея са я обичали и нашите богомили. Тя е в основата на християнството, както и „Добрата молитва”, която Учителя ни е дал. „Псалм 91“ също през хилядолетията винаги е пазил, онези, които го изричат.

За бижутата

В древността жриците са си слагали грим около очите и червило около устата, не просто, за да бъдат харесвани, а за да подчертаят излъчването на това, което са говорили и вършили.
Всеки камък, който носим като пръстен, гривна или друго бижу, носи определена енергия и е важно, когато го сложим да знаем предназначението му - защо точно него сме избрали?  
Задайте си въпроса защо носите златно или сребърно бижу? Сега годината е високосна и е известно, че се носи сребро. Нищо не е случайно. Причината е, че среброто ни свързва с чистотата на всички нива – физическата, чистотата в мислите, в действията и чистотата в чувствата. Така че среброто ни пречиства, а златото ни зарежда със слънчева енергия. Благородният метал ни дава възможност да имаме по-силно излъчване.

Добре е жените да избягват черните дрехи, защото те отнемат възможността им да се хармонизират с Природата.

Пагубно е да се кичим с дрънкулки. Добре е да си спомним, че носенето на различните атрибути на женското облекло, всъщност има дълбок мистичен смисъл. Обиците например, са като защита. Трепкайки на ухото те отклоняват лошите погледи на недоброжелателите от третото око и предпазват от урочасване. Когато са по-тежки обиците  удължават ушната мида и по този начин усилват жизнеността ни.
 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.

Свързани публикации

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи
02.03.2021 г.
3604

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи

Независимо от изкривената информация достигнала до нас за амазонките, колективното подсъзнание пази Истината.
Виж повече
30.12.2020 г.
1752

Борис Николов: Истинската работа никога не се прекъсва, тя е свещенослужене

Навършват се 120 години от рождението на Борис Николов - ученик на Учителя Беинса Дуно, посветил целия си живот на опазването и разпространението на Словото на Учителя. В условия, които биха сломили всеки друг, той е продължавал да бъде вдъхновител и стожер. 
 
Виж повече
Вера Кочовска Лечителка
27.10.2020 г.
15653
1

Вера Кочовска: На тоя свят важното е да оставиш, не да отнесеш

Истинският феномен е по-нисък от тревата и по-тих от водата. Не му е дадено да известява и съобщава това, което вижда. Той помага с каквото може. „Аз не съм изключение, а „тихо” творение, което за зла участ се вглежда в себе си и в околните.
Виж повече
Майка
20.11.2020 г.
1673

Росица Божкова: Истинското майчинство предполага отговорност, надхвърляща пределите на видимия свят

По време на бременността жената е духовният учител на своето дете. Утробата й е неговият първи свят, входа към земния живот, тук то започва своята адаптация към специфичните вибрации на Земята.
Виж повече

Спонсори на Портал 12