Търси

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи

02.03.2021 г.
4978
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Независимо от изкривената информация достигнала до нас за амазонките, колективното подсъзнание пази Истината. Затова, когато отделни жени през времената са проявявали смелостта да защитят културата и свободата, са наричани нарицателно АМАЗОНКИ.  Жени носещи амазонския дух са заставали начело на всички прогресивни движения в науката, културата и политиката. Голяма част от българките са наследили техния ген и познания. През последните пет хилядолетия западната цивилизация е градена върху мита за патриархата, авторитета на мъжете и бащите.

Юдейско-християнската космология, разглежда женското тяло и женската сексуалност в лицето на Ева като отговорни за грехопадението на човечеството. Но с този мит и с науката във вида, в който я познаваме, не може да влезем в Новата Епоха. В цялата писмена история на човечеството, Земята и природата са разглеждани в женски род, като “девствен ресурс”,  който трябва да бъде “усвоен”.

През 668г. архиепископът на Кентърбъри Тиодор, под покровителството на папа Витилиан издава първите закони срещу жените - вещици в Англия, наричани така защото са имали лечителски и пророчески умения. Инквизицията използва невежеството и успява да нанесе удар срещу Алби-гените. В началото на 14в. сл. Хр. пазителите на Граала - Тамплиерите са подложени на гонения и клади… Според проучванията на д-р Кристиан Нортръп девет милиона жени са били изгорени на клада като вещици и това са били най-будните, знаещи и можещи жени. Тази лудост подклаждана от католическата църква е продължила стотици години и е надлежно документирана. Жените са били бити, малтретирани, изгаряни на клада и обвинявани за всички злини единствено заради пола си. Били са лишени от възможността да участват в изграждането на културата и науката.

През всичките тези векове, отношенията между половете започват много бавно да се променят. Примитивният мъж трудно  се освобождава от комплексите си, затова продължава макар и прикрито половата дискриминация и се стреми на всяка цена да задържи своето физическо, финансово, интелектуално, религиозно и политическо превъзходство над жената. През 1953 г. в книгата си “Вторият пол” Симон дьо Бовар пише:

“Мъжът се радва на голямо предимство да се ползва с благоволението на Бога. И тъй като мъжът упражнява суверенна власт над жената, особено щастливо е обстоятелството, че с тази власт го е облякъл Небесния Отец.  За евреите, мохамеданите и християните мъжът е господар по силата на божественото право; ето защо страхът от Бога задушава всеки порив за бунт у угнетената жена.”

Има обаче взаимовръзка между това, което се случва с жените поотделно и със Земята като цяло. Мъдреца от Св. Влас д-р Чаушев казва:
“Този свят принадлежи на Жената, колкото по-бързо мъжете разберат това, толкова по-рано нещата на земята ще се оправят… Тук на Земята властва лявото начало…Амазонките са божествени пратенички!”
Днешните времената се променят - необходим е балансът на извиращият от дълбините на женската мъдрост глас на интуицията. Преди повече от половин век Учителят и Пророкът на Новата Епоха Беинса Дуно, даде формула, как можем да излезем от омагьосания кръг на войни, глад и недоимък - духовен и материален:

Подигнете жената на положението, в което някога се е намирала!

Спасението на света ще дойде, чрез жената, а не чрез мъжа!


Според мен жената е тази, която държи ключовете на живота. Тя е тази, която спасява света. Жената е тази, чрез която се проявява великата и мощна сила на Любовта, която носи живота.
Казвам: има една единствена сила в света, която може да унищожи войната и да внесе мир. Коя е тази сила? – Жената. Ако всички жени се сплотят и кажат: от днес вече не раждаме престъпници! Те ще турят край на войната. Спасението на човечеството стои в съзнателното отказване на жената да ражда престъпници, както и в отказването на майката от своя син убиец. Майките са отговорни за постъпките на синовете си.

Жените трябва да насочат силите си към целият свят и да кажат: Долу войната! Долу всички заблуждения! Долу всички езически учения! Новата Жена, Новата Ева, трябва да затвори пътя да се раждат нови Каиновци. Светът не се нуждае от престъпници.

Само свободната майка може да роди добри и разумни деца. От сега нататък, жените са отговорни за неизпълнението на своята задача.

Затова именно от хиляди години насам жените са бити на общо основание, и са дошли до положение на робини. Те имат непоносими страдания. Законът, който се прилага към тях е неумолим. Защо? – Понеже те имат силата да решат въпросът за спасение на човечеството, но не искат да употребят своята сила.”

Нарушаването на тишината изисква смелост. Ето защо приканвам да повдигнем воала на забрава, който от векове забулва същността на амазонките! Да си спомним за тези мъдри жрици, носителки на светлина и хармония!

Не е необходимо отново да яхваме белите коне и да вземаме лъка и меча за да спасим Свещенния Граал. Сега е време с Мъдрост и Любов да пробудим Космичното съзнание у всеки Човек. И с настъпването на Новата Епоха да изградим свят на разбирателство и благородство, където Новата Жена – Слънчевата Дева ще стане жрица на изкуствата и науката, освободена от гнета на миналото, просветена и обновена.
Пробудената Българка, ще отвори старите ракли с чудните бабини шевици, и ще украси дома си с вълшебните багри на древните китеници. По нов начин ще зазвучат божествените български ритми и ще отстранят от ежедневието ни зомбиращите упадъчни музикални клипове. Жените ще престанат да се обличат в черни дрехи отнемащи възможността им да се хармонират с Природата. Ще разберат, че е пагубно да се кичат като коледни елхи с кичозни бижута и дрънкулки, а ще си спомнят, че носенето на различните атрибути на женското облекло има дълбок мистичен смисъл.
Д-р Чаушев ни учи: Жената е обект, затова трябва да носи обици! Обиците, отклоняват лошите погледи от третото око и предпазват от уроки. 
Поставянето на пръстен на ръката има сакрално значение, в зависимост от това на кой пръст го носим, засилваме действието на определени енергийни центрове. Например: забележете, че когато поставите пръстен на средния пръст (подвластен на Сатурн) на лявата ръка, започват да ви се случват ред емоционални проблеми. Не се чудете, щом сте извършили този ритуал вие сте дали съгласие да изкупите стари неуредени кармични връзки.

Носенето на златни и сребърни кулиета, гердани от различни видове скъпоценни и полускъпоценни камъни и техните дължини носят на притежателките им различни влияния.
Нужно е да възродим науката за хармонизиране с Космичните закони за да можем правилно да изградим света в и около себе си. Амазонките са знаели тези закони, това можем да го установим от намерените в могилите им накити и предмети от ежедневието им…
Както на времето византийците са копирали модата на дрехите на българските войни, така и сегашните ни модни дизайнери могат да станат водещи в света. Нужно е само да проучат древната мъдрост на българката втъкала в мотивите на народната шевица магични знаци, носещи на притежателят им сила, здраве, мъдрост и успех. Влагайки стародавните български мотиви в съвременните облекла, могат да покажат на света, че обличайки тези дрехи притежателите им могат да бъдат по-здрави и по-щастливи…  

Така възраждайки мъдростта на прародителите си няма нужда да се молим за място в Европа. Ще припомним на европейците и на себе си , че ние сме канарата, върху която е изградена Европа.

Българите по света и останалите народи трябва да знаят, че без българската Мъдрост, без амазонката и Светлина, светът не може да върви напред към съвършенство, а ще продължи да се спуска в мрака на технокрацията и роботизацията, водещи единствено до приключване на човешката цивилизация…
 

Препоръчани книги:

Галя Маджарова
Галя Маджарова
аля Маджарова е писател, изследовател и езотерик. Родена и учила във Варна, тя изоставя професията си на инженер и се отдава на изследване на духовното и работа за цялото. Авторката засяга в трудовете си въпросите за възвръщането на световната хармония чрез издигането на Женския принцип.


Книгите й “Златна България” и “Отново Амазонки” са резултат на дългогодишното й проучване на мястото на Жената в световната история и по-специалната роля на българката. Създател е на списание „Еликсир на Живота”, в което се съчетават древното познание на българите със здравословния начин на живот.

Книгата и “19-ят Път. Българските царици на Граала” разбулва още една тайна, обвита в мистерия – защо Бастет е погребана точно в нашите земи. Изследва се също потеклото и духовния път на българските владетелки: Савската царица, Бастет, Семирамида, Тамарислу.
 

Нарушаването на тишината изисква смелост. Ето защо приканвам да повдигнем воала на забрава, който от векове забулва същността на амазонките! Да си спомним за тези мъдри жрици, носителки на светлина и хармония!
Не е необходимо отново да яхваме белите коне и да вземаме лъка и меча за да спасим Свещенния Граал. Сега е време с Мъдрост и Любов да пробудим Космичното съзнание у всеки Човек. И с настъпването на Новата Епоха да изградим свят на разбирателство и благородство, където Новата Жена – Слънчевата Дева ще стане жрица на изкуствата и науката, освободена от гнета на миналото, просветена и обновена. 

Свързани публикации

Коледни медитации
24.12.2023 г.
7138

12 медитации в дванадесетте Свети Дни за свързване с Христовото съзнание

Дните от 26 декември до 06 януари са дни на усилена вътрешна работа за тези, които искат да направят трансформация. Във всеки от тези дни трябва да намираме време да се откъсваме от външната суета и да се свързваме с духовните енергии на Зимата.
Виж повече
Здравей Здраве Стара Загора
08.10.2020 г.
2426

Фестивал Здравей Здраве ще се проведе в Стара Загора тази събота (ПРОГРАМА)

Четвъртото издание на фестивал Здравей Здраве ще се проведе в Стара Загора тази събота (10-и Октомври). В програмата са включени полезни и интересни лекции в сферата на здравословния начин на живот и себепознанието. 
 
Виж повече
Упражнението Мога
05.04.2020 г.
28174
4

Упражнението Мога изгражда директна връзка с Душата и Духа

На 6-ти април започва новият цикъл на упражнението "Мога", което Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно дава на своите ученички в специалния цикъл от беседи „Великата Майка“. Именно чрез упражнението „Мога“ , той подготвя съзнанието на ученичките си за енергиите на Новата Ева.
 
Виж повече
Жената жрица
08.03.2020 г.
2640

Галя Маджарова: Жената трябва да се самоусъвършенства постоянно

Жената е тази, която държи ключовете на живота. Тя е тази, която спасява света. Жената е тази, чрез която се проявява великата и мощна сила на Любовта, която носи живота.
Виж повече
Зимното слънцестоене
21.12.2023 г.
1628

Галя Маджарова: Зимното слънцестоене е Сърцето на Христовите тайнства

Модерната ни култура днес ни учи точно на обратното - празниците са време за веселие, алкохол, светлини, пазаруване, претоварване, прекалено харчене, нездравословна храна и това все повече ни отдалечава от това, което може да постигнем тези дни с нашето развитие и да се подготвим за Новата година.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12