Физическото тяло е прекъсната енергия, затова се нуждае от подхранване и сън

19.12.2018 г.
17284
Добавена от: Борислав Борисов
Толтеките разбрали, че безупречността е натрупване на сила, която преодолява смъртта, илюзията. Те разбрали, че силата на безупречността извеждала Духа от тялото по правилния начин. Така толтеките открили, че чрез безупречността те ставали невидими за смъртта, т.е. тя, смъртта, можела да улови само илюзорното тяло, само видимото, но Духът ставал свободна птица, както си е бил в първичното състояние. Така толтеките разбрали, че се освобождават от смъртта, като влизат в друго енергийно състояние, наречено безсмъртие, или още по-правилно - свобода.

Оказало се, че само физическото тяло било прекъсната енергия. Умът бил прекъсната енергия и затова хората били смъртни.

Затова физическото тяло се нуждае от дишане, храна, плодове, положителни мисли, молитви, защото е прекъсната енергия. То трябва да се подхранва за да може да се завърне в Духа, където е непрекъснатата енергия. И затова, понеже хората имали прекъсната енергия, били смъртни, докато чистият Дух - еекатл - бил непрекъсната енергия, вечен източник.

Затова, който познае своя Дух, собствения си Дух, влизал в непрекъсната енергия. При смъртта само си отдъхва, почива си за малко и отново тръгва на работа. Наприемер и Учителят казва: "В другия свят няма почивка", в смисъл Духът постоянно работи. Когато иска да си почине, само за малко се отпуска, т.е. спира да мисли - това е неговата почивка - докато в този свят човекът трябва да спи, за да възстановява притока.

Тази непрекъсната енергия е наречена безсмъртие или завръщането в Орела.
 
Елеазар Хараш, из лекция за толтеките, Варна, 2006
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12