Търси

Философска среща - разговор ще търси отговор на въпроса за предопределението в живота

08.06.2016 г.
1368
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Философска среща - разговор ще търси отговор на въпроса за предопределението в живота. Инициативата за събитието е на Лекториум Розикруцианум - България и ще се проведе  на 14 -и Юни 2016 в София, „Зала 73” на ул. „Княз Борис І“ № 73 от 19 часа.

Може би повечето от нас познават усещането, че невидими направления влияят върху живота, насочват по почти недоловим, но неотвратим начин събитията в него. Опитите ни да направим видими тези въздействия, да разгадаем тайнствените закономерности, които откриваме в това, което ни се случва, или дори зад него, понякога ни довеждат до безсилната констатация: „Предопределение! Какво можем да направим?!?” 

Какво разбираме под предопределение? Как се създава и поддържа? Как то влияе върху нашия живот? Какво е предопределено и какви възможности за избор имаме в живот, рамкиран от предопределението? 

Лекториум Розикруцианум - България кани всички интересуващи се на езотерично-философската среща - разговор на тема: „В плен на предопределението - влиза ли светлина в стаята без прозорци?”


 

Свързани публикации

истината не може да е въпрос на гледна точка
31.05.2019 г.
3328
4

Характеристиките на Истината са: неизменност, вечност, всеобхватност

Истината за всяко нещо в живота или междуличностните отношения има своята фактическа реалност и независимо от различните тълкувания или насоки, които могат да и се пришият, тя е само една
Виж повече
Тимен Тимев - Материус Розенкройцер
25.02.2016 г.
5047
3

Тимен Тимев: Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти (ВИДЕО)

Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти. В днешно време не се изстрадва моментът на съзидателното творчество, отбелязва Тимев
Виж повече
чрез осъзнаване се свързваме и творим реалността
29.03.2016 г.
5598
1

Невролози и будисти постигат съгласие: Съзнанието е навсякъде!

Цял един ден Кох разговаря с Далай Лама, като двамата имат различни подходи. Кох предлага съвременни научни теории по този въпрос, а Негово Светейшество контрира с древни будистки учения. И все пак, в края на тяхното обсъждане, двамата мислители се споразумяват за почти всяка точка.
Виж повече
Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
31409
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12