Търси

Фестивалът Здравей Здраве фокусира общественото внимание върху духовното и физическо развитие

05.04.2016 г.
1656
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
За седма поредна година на 16 и 17 април в Пловдив ще се проведе фестивалът „Здравей, Здраве” с мисията да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти – физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Организатори са екип доброволци ведно с Община Пловдив и Общинска фондация „Пловдив 2019”.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе в дома на културата „Борис Христов”, както и в градската градина, където са  събитията в програма „Движение и спорт”. За посетителите е подготвена силна програма от лекции, практически занятия, работилници, йога и двигателни практики, музикална и артистична програма. Всички лектори и модератори, водещите практики и медитации, както и самите организатори са доброволци, които споделят своите умения с гражданите и гостите на Пловдив, а входът е безплатен.

Тази година мотото на фестивала е „Децата в нас, децата около нас“. Енергията и вниманието на организаторите и над 65 лектори са насочени изцяло към децата, които носим вътре в себе си, както и към тези, за които се грижим като родители, баби, лели, учители, приятели.

На земята през последните 10 – 20 години се раждат нови деца с отворени сетива, със събудени духовни умения. Тяхната чувствителност и познания изискват от нас по-възрастните правилно отношение. В лекциите на фестивала са засегнати теми, които могат да насочат родителите и учителите към едно по-адекватно взаимодействие с децата на новото време, като например: как да създадем здравословна среда за тяхното отглеждане, как да организираме според фън шуй детска стая, какви са принципите на Оренда педагогиката, какви превантивни мерки да вземем при опасност от употреба на наркотици. На темата за наркотиците е посветена дискусия, на която водещи психолог и психиатър ще отговарят на въпроси.

Някои от темите се отнасят към родовата памет и неродените деца; към мисълта преди зачеването и пренаталното развитие на децата;  житейската мисия на родители и деца, и много други. Към 40% от лекторите за първи път се представят на форума, а темите в огромната си част са новаторски.

Програма „Спорт, йога и движение” представя много богат избор от спортно-двигателни практики, танци, релаксиращи техники. Тази година има предвидена зала за провеждане на медитации, на които водещи духовни практици ще водят лечебни медитации.

Фестивал „Здравей, Здраве” е повече от събитие – то е мисия, на която са се посветили професионалисти от различни сфери, обучавани у нас и в чужбина, в това число и лекари.

Пълната програма и подробна информация за фестивала вижте на www.zdraveizdrave.org
Следете и фейсбук страницата, която се обновява всеки ден – fb: zdraveizdrave

За връзка с организаторите:
Главен координатор: Живко Стоилов 0877 629 115
Координатор програма: Аида Марковска 0888 727 094
Координатор медии и ПР: Стефи Недевска 0888 238 446

Свързани публикации

Велико Търново RUNS
17.12.2015 г.
8530

Инициативата Велико Търново RUNS дава основа за промяна в здравето и душевното състояние

Вече близо 4000 души от различни възрасти, професии и социален статус са се обединили около идеята за здравословен и природосъобразен живот. Създаделят на движението е докторът по генно инженерство Калин Василев (маратонец и ултрамаратонец) завърнал се в старопрестолния град след образование в престижни световни университети (Кеймбридж и Карнеги Мелън)
Виж повече
Конвенционалната медицина официално призна ползите от медитацията и йогата
18.01.2016 г.
7010
2

Конвенционалната медицина официално призна ползите от медитацията, йогата и молитвата

Важното е в днешния забързан живот да намираме сила да оставаме по-често сами със Себе си, да медитираме, да извършваме вътрешни молитви към нас, към ближните и към Космоса.... и да не отлагаме прилагането на важните за здравето ни физически практики
Виж повече
възпитание на децата - усет към Природата - разумност - сетивност при децата
29.01.2016 г.
3388
7

Любовта към Природата прави детето по-умно, по-изобретателно и по-малко разсеяно

Децата, които редовно излизат сред природата, са по-устойчиви на високо стресови ситуации. Възстановителните и здравословни ползи от природата се появяват дори само при съзерцание. В изследване се посочва, че при наличието на зелени площи пред прозореца на детската стая могат да бъдат намалени симптомите на Синдром на дефицит на вниманието
Виж повече
полезни качества на глината
10.02.2016 г.
15408
7

Вижте списък с някои от най-невероятните лечебни свойства на глината

Бентонитът и другите видове лечебни глини са често използван продукт в детоксикиращи и почистващи продукти. Имат алкализиращ ефект върху тялото и когато се приемат правилно, може да помогнат за възстановяване баланса на чревните бактерии.
Виж повече
Благодарността и щастието са личен избор
26.02.2016 г.
2234
4

Благодарността и щастието като избор и техните ползи за здравето

Правейки избора да сме щастливи и благодарни, ние ще сме не само по-здрави, но и по-способни и по-дейни в живота си. 
 
Виж повече
да ходим боси е приятно и ни лекува
12.03.2016 г.
3952
4

Вижте колко много ползи носи за здравето ходенето на бос крак

Това е естественият начин за ходене и бягане – на бос крак или обути с възможно най-леки „босоноги“ обувки. Ако в продължение на няколко месеца положите усилия да си създадете по-естествени навици, ще забележите, че стойката ви се е подобрила, а ставите ви болят все по-малко.
Виж повече
йога - практика за тялото и духа
18.03.2016 г.
4008
2

Йога не е спорт. Тя е начин на мислене и живот

Йога не е поредица от упражнения, тя е много повече. Позите по естествен път въздействат и оздравяват пряко и косвено всички органи и системи на човешкото тяло.
Виж повече
аутизмът всъщност е подарък свише за човечеството
31.03.2016 г.
7249
7

Другата страна на аутизма и какво се крие зад него

За нас аутизмът не е болест и макар че е квалифицирана като такава, аутизмът е преди всичко ново състояние и възприятие на света. Това ново възприятие е в крайно несъответствие с матрицата, по която ние всички останали сме приели да живеем
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12