Търси

Фестивалът Здравей Здраве Троян 2019 събира изявени лектори на 8 ми и 9 ти юни

07.06.2019 г.
3020
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
На 8 ми и 9 ти юни, Здравей Здраве Троян 2019 събира изявени лектори, за да премине отвъд темите за здравето и премине по-напред. Идеята на организаторите е да провокира публиката и всеки от присъстващи да намери това, което е необходимо по пътя към Духа и собствените търсения за осъзнаване и израстване в неговия живот.

Светослав Вълчев - координатор на фестивал “Здравей Здраве, Троя 2019:

Аз съм убеден, че здравето не може да бъде само физическо, няма как да бъде, тъй като ние не сме само материални същества. Тоест здравето е физическо, емоционално, ментално, духовно здраве и тези неща едно цяло, тъй като нашето тяло не се разделя на тези елементи, то е съвкупност от всички тези финни тела и всъщност, ако искаме да бъдем здрави, трябва да обръщаме внимание и да развиваме всички тези елементи на здравето. Именно затова в "Здравей Здраве Троян" се опитваме да отидем отвъд Здравето и приетите рамки за него. Здравето е само една малка част от израстването, от Духа, от осъзнаването на търсещия човек и във връзка с това има включени много интересни теми,допълни още Светослав и сподели, какво да очакваме на фестивала:

Една от лекциите е на проф. Живко Желев, който ще ни сподели неговите проучвания за връзката между Здравето на човека и неговото облекло и обкръжение, а любимият на всички Веселин Орешков, който за трета поредна година е лектор на фестивала, ще ни говори по една от най-важните теми днес: “Осъзнаването – най важното в живота на търсещия човек”. Христо Нанев ще ни потопи в регресията и прогресията като път на миналото и бъдещето.


Фестивалът включва и допълнителна богата програма: Кулинарна изложба и дегустация под надслов „Здравословно, вкусно, споделено”, демонстрации и музика.
Музикалната програма ще включи български хора през деня и Концерт с музика и песни на Учителя, изпълнен от струнен квартет, който ще се проведе в събота вечер в Еко селище Азарея. Всеки присъстващ ще има възможност да се докосне и до танцът на Паневритмията в неделя сутрин.

Мотото на всички фестивали Здравей Здраве е доброволно, безплатно, споделено, т.е те са некомерсиални и всеки един желаещ може да го посети без входна такса или финансов ангажимент.


Отделете си 8 ми и 9 ти юни за Фестивал Здравей Здраве Троян 2019, определено ще бъде интересно и полезно.

Ето и цялата програма на фестивала:ПРОГРАМА

08.06. /събота/

Информационно-културен център – гр.Троян, пл. ” Г. С. Раковски” 103

– 10:00ч. – Откриване на Фестивала от Кмета на община Троян г-жа Донка Михайлова

– 10:10 – 11:00ч.-  „Здравето на човека в зависимост от облекло и обкръжение” – проф. Живко Желев

– 11:10 – 12:00ч. – „Две вдъхновяващи истории за сбъднати мечти”

Споделят: Ганета Сагова – главен редактор и създател на „Списание 8”

Теодор Вълчев – създател на козеферма „Каряна”

– 12:10 – 13:00ч.  – Тема: „Лечебната сила на българското хоро,претворени чрез ритъм, музика и движение” – споделя  Галина Ангелова

– 13:00 –13:15ч. – Ще изиграем няколко български хора ЗАЕДНО

Място: Площадката пред Информационния център

 13:15 – 14:00ч. Кулинарна изложба и дегустация под надслов „Здравословно, вкусно, споделено”. Всеки един участник във фестивала може да се включи, като приготви с любов и вдъхновение вегетарианска гозба,по възможност с местни продукти и я донесе най-късно до 12:00ч. на първия етаж в Информационно-културния център. Комисия ще излъчи най- добрите произведения на кулинарното изкуство, които ще получат награди.

По време на дегустацията ще се насладим на музиката на дует „Фантазия” – Мариета Куцарова- флейта и Амория Маркова – йоника

– 14:00 – 14:50 – „Участта на предците  – наша съдба. Законите на рода”- споделя Аида Марковска

– 15:00 – 15:50- „Бойните изкуства – един от пътищата за постигане на вътрешен мир, хармония и баланс” – споделя Светослав Вълчев

-16:00 – 16:50 – „Физичните свойства на водата- информационни копия”- споделя инж. Атанас Атанасов

-17:00 – 17:50 – „Регресията и прогресията – път към миналото и бъдещето” – споделя Христо Нанев

В почивките между отделните лекции в изложбената зала на Информационния център може да си направите превентивна диагностика с: 1. „Биоскенер – квантов анализатор” трета генерация апаратура, изследваща над 350 показателя на човешкото здраве.

„Тъмнополеви микроскоп – Микроейд” – обследване на капка кръв
Може да опитате от 100% натуралните сокове от арония, хеномелез и ябълка на местния производител Пенка Цочева.
Да дегустирате уникалните продукти на козеферма „Каряна”
Ако сте привлечени от майсторството на троянската керамична школа, може да опитате да сътворите произведение от глина заедно с майстор грънчар Румен Георгиев

Място: Екоселище Азарея

– 19:00ч. – Струнен квартет -Концерт с музика и песни на Учителя

09.06./неделя/

8:00ч. – Паневритмия с жива музика – местността „Къпинчо“ – гр.Троян

10:00ч. – Поход в планината с продължителност около 1,30ч.

Място: Екоселище „Азарея”

13:00ч. – 14:20ч. „Смехотерапия и радостта от живота” – водещ Александър Александров

14:30ч – 16:00ч. – „Осъзнаването – най важното в живота на търсещия човек” – споделя Веселин Орешков

16:00ч.- Медитация и закриване на Фестивал „Здравей, Здраве Троян”


Фестивал „ ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ ~ Троян” няма комерсиална цел.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

/възможност за дарения/

За допълнителна информация:

info@azareiya.com; +359 888 214466.

 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Инж.Светослав Вълчев
Инж.Светослав Вълчев
Инж.Светослав Вълчев е радиестезист и лектор по теми за здравословен начин на живот и фън шуи.

Треньор и международен съдия по Таекуондо. Създател на екоселище Азарея. Посветен на радиестезията, като наука и философия, носеща дълбоко древно познание.
Изследва древната философска система Шамбала 13Д, Силва метода, метода на Норбеков.
 

Любовта е без условия! Обичаш Създателя първо, защото това е Висшата Любов. После, обичаш всяко едно човешко творение - такова, каквото е, колкото и понякога да не можем да го разберем. В крайна сметка човек е ограничен като съзнание - не вижда целият пъзел на Създателя. Някои неща не може да си обясним с нашия човешки ум. Важно е да ги приемем, изхождайки от позиция, че всичко идва от Създателя, че за всяко едно нещо си има първопричина. Ние сме част от този пъзел. И това, което бихме могли да направим е да променим единствено и само себе си.
 Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12