Фестивалите Беглика и Събуди се, съобщиха за своето Единение

29.10.2018 г.
5290
Добавена от: Таня Борисова
На 3 ноември 2018 г., събота, в 20:30 ч. познатите родопски фестивали „Беглика“ и „Събуди се!“ отбелязват своето единение с концерт със специалното участие на фънк и джаз импровизаторите Metaformoza и средновековните трубадури от Ambient Folklore.
Всички добротворци ще загреят преди това с музикална експлозия от тъпани на полянката зад музея „Земята и хората“ от 18:00 ч. и ще могат да се включат активно в новото начало на обичаните фестивали – ХОРОДЕЯ.

„ХОРОДЕЯ е естественото продължение на дългогодишните ни усилия да се обединяваме, обогатяваме и съ-творяваме под формата на социални експерименти, в които традицията не изключва иновацията, хората са в унисон с природата, а духът е в баланс с материята. Благодарим на Metaformoza, Ambient Folklore и всички останали, които ще ни подкрепят в новото начинание“, коментираха организаторите на „Беглика“ и „Събуди се!“.

Цената на билетите е 2-3 лева благодарение на спомоществователите на двата фестивала.
Metaformoza се появява на българската музикална сцена през 2013 г. като импровизационна формация на едни от най-талантливите и утвърдени музиканти от своето поколение. Групата има запомнящи се участия на фестивалите Brazobrazzie, Sofia Fusion Fest, A to Jazz и експеримента „Събуди се!“, където печели много почитатели.
Преживяването Metaformoza е експлозивен микс от фънк, джаз и свободен полет и всеки път е различно – звукът се създава на сцената от взаимодействието между музикантите и е огледало на тези, които го чуват. Metaformoza са Роко Захариев – тромпети и перкусии, Мирослав Иванов - китара, Антони Рикев – бас китара и пиано, и Николай Данев – барабани.

Ambient Folklore е проект, вдъхновен от средновековната музика на Средиземноморието, Балканите и Близкия изток.

Текстовете им са взети директно от съществуващи исторически източници като сборника Carmina Burana и други, но мелодиите са изцяло авторски и придават на пиесите им още едно измерение, което е неповторимо и не съществува в западната средновековна музика.

Триото се състои от Петър Делчев (Исихия, Кайно Йесно Слонце) - контра китара, бисерица, тамбура, Татяна Йосифова (Исихия, Давидъ Проджект) – вокал, даф, кахон, и Евгени Чакалов (Ериней, Кайно Йесно Слонце) - ирландски флейти, контра китара, средновековна италианска гайда.
За повече информация: wakeupbg@abv.bg, 089 576 6984
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12