Търси

Фармацевтична компания взе голямата награда на Международния форум за Мозъка

26.05.2016 г.
993
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Фармацевтичната компания PRAGMA Therapeutics взе голямата награда на Международния форум за Мозъка, който се провежда в момента в Лозана, Швейцария. Компанията е специализирана в производството на иновативни медикаменти за борба с пост-травматични мозъчни състояние и дезориентация.

Само преди месец, компанията спечели награда от £300,000 от дарителски фонд във Великобритания за откриването на нови медикаменти, които спомагат възстановяването на загубен слух.

В рамките на Форума за мозъка, беше представена и специална програма за активиране и стимулиране на емоционалната памет при хората. Все още обаче, няма открития в областта на стимулирането на определени дарби у хората, включително дарбата към изкуства, музика и т.н.

Преди началото на форума, арабски милиардер заяви, че може да осигури 1 млрд. долара финансиране за тези учени, които успеят да открият хапчета, които да стимулират запаметяването на чужди езици, в рамките на до 30 дни.

 

Свързани публикации

Здраве - мозък - мислене - спомени | снимка; Shuuterstock
14.12.2015 г.
4223
1

Специфични връзки в мозъка показват защо някои хора помнят детайлно

Изследванията сред доброволци са показали, че хората, които водят по-интензивен ежедневен живот, подложени са на повече стрес и имат богатство от събития в относително кратки времеви интервали, създават функцията на "дефрагментиране на кортексовите връзки", което води до намаляването на оперативното натоварване на мозъка
Виж повече
допамин - ключът към психическото състояние на съвременния човек
23.01.2016 г.
43424
17

Добрите нива на допамин в мозъка са ключ към добро психично и физическо здраве

Допаминът се образува в резултат на химичен процес в мозъка, който ни позволява да постигнем добро психично състояние. Независимо дали е хоби или професионална дейност - трябва да бъдем активни, защото пасивността и ленивостта - убиват!
Виж повече
Как природата ни влияе
18.07.2019 г.
4124

Времето прекарано сред Природата създава нужния баланс за мозъка

Времето прекарано сред природата позволява на префронталния кортекс – командният център на мозъка – да забави темпото и да си почива, както претоварен мускул.
Виж повече
Тимен Тимев © Портал 12
23.05.2016 г.
10053
5

Тимен Тимев - Интервю за човешкия мозък, черните дупки, устройството на Вселената и извънземните (ВИДЕО - Част 1)

В интервюто засягаме темите за фатализма във Вселената, както и устройството на време-пространството през призмата на човешките възприятия. Д-р Тимев говори в детайли за енергиите в Космоса, квантовата механика икакво е породило зараждането на Вселената
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12