Фалшивото мислене води към знанието, а чистото мислене - към осъзнаване

04.08.2020 г.
4726
Добавена от: Портал12
Много хора разбират нещата, но живеят глупаво. Защо? Защото умът е силен в тях. Голяма философия, "големи" неща знаят....

Фалшивото мислене води към знанието, а чистото мислене - от разбиране към осъзнаване.

Знаещите хора никога не трупат Реален опит. Те трупат човешки опит, но никога Духовен и Мъдър, или Божествен опит.

Същността никога не е била в знанията, а в Любовта.

Човекът на желанията и на удоволствията, и на знанието винаги ще навлиза все повече в своето фалшиво аз.

Няма значение в кое Учение си - важна е твоята Чистота. Чистотата е по-дълбока от всяко Учение и от всяка религия. 

Човекът на знанието придобива само външни радости. Човекът на Любовта придобива Вечната Радост, истинския вкус на живота.  Позитивните хора, които са "успели" в света, нищо не знаят за Истината, а това означава, че те са се провалили.

Позитивните хора трябва да станат Духовни - само там могат да бъдат спасени. Останат ли позитивни - положението е тежко. Много хора имат положително мислене, без да имат Духовно мислене, т.е. нямат чисто разбиране за нещата. Те са позитивни, защото са изпъдени от Истината. Духовните неща са от друго Царство: те не са позитивни, те са Царство на Дълбочината. 

Човешкото образование е разрушително, то се води от паднали духове – и само особена Любов към Бога може да извади човека от това опасно образование. Истината е най-опасното нещо за неподготвения човек, за умствения човек. Свещеното Знание е нещо цялостно – няма нищо общо с умственото знание. Умственият човек навън е знание, а навътре е невежество. Как може да те обича човек, който живее в ума? Човешкото образование е злото в света.

Елеазар ХарашТова може да Ви заинтересува


Спонсори на Портал12