Търси

Естественото учене стимулира децата, а не ги потиска както в повечето училища (ВИДЕО)

18.12.2015 г.
2573
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
По темата за алтернативното образование разговаряме с председателя на Национална мрежа на родителите Гаяне Минасян ​(conference.nmr.bg). Тя е разработила концепция за естественото учене, която представлява стратегия за развитие на човека, отхвърляща насилието, срама и унижението като методи, които се използват в днешното българско образование.

Естественото учене е в съзвучие с жизнената сила на децата, не я потиска, а напротив, освобождава я. По думите на Гаяне Минасян то освобождава заложбите и талантите на децата и не им краде от времето по начина, по който образователната система в момента го прави с претенции, че ги образова.

Национална мрежа на родителите е организация на родители и учители, сформирана преди около пет години с идеята да се възстановят правата на родителите в България. Гаяне Минасян подчерта, че още от комунистическо време тези права не са възстановени. Образованието е една нереформирана, тоталитарна, пирамидална система, която новият закон по никакъв начин не променя, каза председателят на Национална мрежа на родителите. „Нашата теза е, докато образованието не стане де юре отговорност на родителите, защото те са тези, които взимат решенията за своите деца, то няма как да се реформира“, категорична бе тя.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ИНТЕРВЮ НА ПОРТАЛ 12 TV:
видео - Национална мрежа за родители - Гаяне Минасян
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12