Търси

Enigma подготвят премиера на 8-ят си албум в началото на лятото

27.03.2016 г.
2439
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Един от най-популярните музикални ню-ейдж проекти през последните 20 години - ENIGMА, се очаква да реализира премира на своя нов албум Enigma8  в края на месец Май или началото на Юни. Създателят на Enigma - Мишел Кретю, обяви в социалните мрежи, че вече е приключил записа на 4 версии на 9-тата музикална композиция в албума.

От началото на 90-те до днес, Енигма прокара изцяло нов стил в ню-ейдж и амбиентната музика, с редица послания и звучене без аналог. До момента Enigma са реализирали над 40 млн. лицензионни продажби на своята музика в целия Свят.

В много от композициите си, Мишел Кретю използва музикални елементи от автентичния български фолклор, преплетени с модерно електронно звучене. Преди всичко обаче, са текстовете на Enigma, които носят специални и дълбоки послания.

Според Мишел Кретю, който е роден в съседна Румъния, музиката на Enigma не може да се разглежда по стандартния масов начин - отделно и хитово. Напротив - във всички албуми досега през годините, ставаме свидетели на все по-красиви и сложни музикални композиции, които са свързани помежду си.

Една от най-добрите песни на Enigma, през последните години която бе 100% некомерсиално разпространена и реализирана с инициативата на самите почитатели и последователи на проекта е - Social Song, с гласът на момиче от Латвия, фен на групата.

 


Най-популярнитя албум до момента на Enigma е The Cross of Changes (1993). The Screen Behind the Mirror (1999), пък се отличава с все по завладяваща и дълбока музика с послания, вкл. песента "Silence must be heard". (Тишината трябва да бъде чута). През 2003, Enigma издадоха албумът Voyageur, а през 2006 - A Posteriori, който бе номиниран за наградите Грами.

 

Последният и изпълнен с много послания албум бе Seven Lives Many Faces (2008), който достигна голяма популярност в Индия (3-то място в годишните класации за най-продаван албум), а също с голяма популярност в Германия, Италия, Швейцария. В много от композициите си, Мишел Кретю използва музикални елементи от автентичния български фолклор, преплетени с модерно електронно звучене. Преди всичко обаче, са текстовете на Enigma, които носят специални и дълбоки послания.

Свързани публикации

музика - деца - възпитание - усещания - психология - душевност
11.03.2017 г.
20908
9

Класическата музика възпитава у децата имунитет срещу чалгата и грозното в живота

За децата между 4 и 12 годишна възраст е важно да учат поне един класически музикален инструмент - пиано, цигулка или др., за да може да развият вътрешен усет към сложни музикални композиции
Виж повече
Снимка: Цветелина Белутова
09.03.2016 г.
4320
8

Теодосий Спасов: Колкото повече човещина отглеждаме в себе си, толкова повече Божественост пристига като отражение.

И би трябвало да посветим живота си на съвършенството, на любовта, на труда, на развитието и човещината. Всъщност колкото повече човещина отглеждаме в себе си, толкова повече Божественост пристига като отражение.
Виж повече
изпълняването и слушането на музика е общение
17.03.2016 г.
1601
3

Официално: музиката е универсалният език на човечеството

В търсене на доказателства към тази теория учени се отправят на пътешествие в дълбините на тропическите гори в централна Африка. Там те свирят определени музикални композиции на 40 представители от едно изолирано пигмейско племе в Конго
Виж повече
Коментари 1
  • Пламен Петков
    27.03.2016 г. 19:32
    О, да! Това ще е част от ежедневния плейлист за дълго време !!! :O:L:V

Коментари:

Спонсори на Портал 12