Търси

Тимен Тимев: Емоциите трябва да са коректив на интелекта (ВИДЕО)

Още по темата ...
Д-р Тимен Тимев

Д-р Тимен Тимев: Изгонихме Боговете и ги затворихме в нашите човешки представи, концепции, понятия (АУДИО)

Виж повече

Д-р Тимен Тимев: Затворената Вселена, Бог, Безкрайността, Нищото и Волята на човека за Промяна

Виж повече
© Портал12 - Тимен Тимев

Тимен Тимев: Бог е не само точка Алфа, но и Омегата, към която трябва да се стремим!

Виж повече
Концентрация

Д-р Тимен Тимев: ​Изпразнете своя Аз от чуждата представа за самия него

Виж повече
25.02.2016 г.
6179
2
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Темата за интелекта е във фокуса на следващото видео на Портал12 от поредицата с философа и психиатъра д-р Тимен Тимев.

В книгата си "Бунтът на бездарниците" Тимев пише, че "Интелектът е единственото успешно творение на дявола в тази Божествена Вселена." 20 години по-късно отново отваряме тази тема, за да видим ефектът от дейностите на интелекта в съвремието ни.

Д-р Тимен Тимев е категоричен, че когато интелектът не се ръководи от сърцето, тогава той е дяволът.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:
Тимен Тимев - интервю за интелекта

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 2
  • дима
    02.05.2017 г. 06:00
    Да действаме за доброто на България! 1. Споделяйте предаването, флаера и отвореното писмо: https://www.facebook.com/nick.nenchev/videos/10153772012586829 https://www.facebook.com/nick.nenchev/posts/10153666450006829 https://www.facebook.com/nick.nenchev/posts/10153237832066829 2. Добавете всички свои приятели в групата "Български СУВЕРЕН": https://www.facebook.com/groups/BulgarianSovereign/ 3. Говорете с роднини, съседи, колеги и познати за идеята. 4. Изпратете този текст на лични съобщения до всички приятели. Само заЕдно ще успеем!
  • Деница Георгиева
    25.02.2016 г. 20:40
    Трябва баланс между ум и сърце, но първо трябва да се осъзнае нуждата от него. Колко хора живеят в заблуда, че животът им не зависи от тях и нещата просто се случват... А пренебрегвайки чувствата, хората всъщност пренебрегват интуицията си, после се чудят как така уж всичко са изчислили и предвидили, а нещата не вървят на добре. Само с разсъдък или само с чувства не става - трябва да се работи за обединение на двете.

Коментари:

Спонсори на Портал 12