Търси

Емил Елмазов: Живото същество е това - да отрази Слънцето

14.08.2019 г.
5162
1
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Земята е живо същество. Ние както плащаме за богомилите, така ще плащаме и за нашето отношение към Земята сега!

Не може на всяка автомобилна спирка по пътя да е зарината с тежки боклуци и никой да не може да възпре тази анархия  на нечистотиите. Каквото е отвън, това е отвътре. Носим си го и ще си плащаме.

Ще ви дам една тайна за пренасяне на дар на Майката Земя. Начинът по който да и се извините, всеки от нас лично. И доколкото може - да помогне за да се върне ония чистия лик  на тази Земя.

Отивате на едно чисто място, доколкото е възможно да се намери. Изкопавате една трапчинка, голяма колкото двете ви шепи, носите си жълта кърпичка. Защо жълта? Защото това е цвета на слънцето и защото вие искате да върнете слънцето върху това лице. Както всеки от нас иска да застане срещу слънцето, да бъде огрят от него, да прослетвее кожата му,  да заблестят очите му....

Живото същество е това - да отрази Слънцето, да отрази Извора и да издиша оня Чист въздух, който Земята му е дала.


И какво ще направим там? Ще вземем простички неща от кухнята на нашето ежедневие - малко хляб, сиренце или курабенце или каквото ни се откъсне от душата. Ще постелим жълтата кърпичка в тръпчинката, ще подредим тези неща. Това го има в традицията на българина, когато раздава, но не е това, а точно обратното. Ще засипем с пръст, след като завием с кърпичката онова, което сме поставили като дар на Майката Земя. Ще постоим и ще помълчим на тази трапчинка и внимателно ще започнем да наблюдаваме какво се извършва в нашия живот след този ден.... Стават невероятни промени, опитайте! Една трапчинка, колкото двете ви шепи стига за да помолите за прошка от името на всички ни, това, което всеки ден постъпваме, т.е. заради това, заради което сме длъжни да поискаме прошка от тази Земя.

из лекция на Емил Елмазов, Януари 2019, Габрово


P.S.

Докато пишех финала на този текст от видео на д-р Емил Елмазов, от рафта до мен изведнъж бавно падна един бял лист, танцувайки... в различни посоки...той полегна на земята...Беше 12.06 ч. Не съм на погребението днес в Габрово...и понеже знам, че Духът е без образ, той се наблюдава с вътрешния поглед на Сърцето.


Почивай в Мир Докторе!
Пътувай в Безкрайността и сей Любовта!Борислав Борисов / Портал12
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Емил Елмазов
Емил Елмазов
Д-р Емил Елмазов беше един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения в България.  Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос.

Писател, поет и успешен ирисолог в областта на медицината. Емил Елмазов пише за силата на билките, на техните аромати и цветове. Той е изследвал въздействието на силата на словото и добрите думи, ритмично изречени, подредени напевно като музика върху влиянието на организма. Засяга темите за хляба и отношението ни към него, месенето и приготвянето му,  мощта на растителния хлорофил и близостта му с кръвта, медитацията върху мелодии и лечебния им ефект, концентрацията върху вибрационната същност на числови редове и още.


Създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан, в който в условията на 700 м надморска височина успява да създаде градини от казанлъшката роза и да "одомашни" дивото жито еднозърнест лимец, което открива на малко находище в Източните Родопи. 


Билкария сме всички ние, които вярваме, че земята има нужда от нашите ръце, но те са забравили какво да правят с нея. Ние сме учениците и учителите от Пътуващото училище, в което всеки си спомня как да приготви своите лекарства и своята храна в единение с природата." - казва Д-р Емил Елмазов.

 

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“, споделя д-р Елмазов.

 

Свързани публикации

агроекология - билки
31.05.2016 г.
3871

Емил Елмазов организира Първи майсторски клас по билкознание

Основен фокус върху билките ще бъде чрез темата " Седемте превъплащения на еньовчето". Познанието за проявленията на лечебно-жизнените сили на Еньовчето ще бъдат споделени с интересни лекции и практикическо учене в поляните. 
Виж повече
Емил Елмазов | © 2016 Portal12
10.10.2016 г.
6379
4

Емил Елмазов: Лечебните свойства на билките изчезват при материалистите и неразумните хора (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Билките помагат на едни хора и изобщо не помагат на други. С някои се отнасят безразлично, с други се отнасят с изключителна симпатия, а към трети проявяват една мека злобливост.
За да започна своите изследвания още в самото начало трябваше да разделя хората на два вида: Едните са хората, които имат око за растенията, които като хора обладават съчувствие, състрадание, замислят се върху това какво боли околните или какво ги радва. Общо взето това е една отворена конституция на предимно екстравертни хора, които не са грабнали новите ценности за да ги направят фетиш
Виж повече
Емил Елмазов | © 2016 Портал12
05.12.2016 г.
9817
2

Д-р Емил Елмазов разкри тайни рецепти от древния богомилски Зелейник (ВИДЕО)

В онези времена са се заемали с лечението на болния, само ако при определени проверки той е имал силите за това. Иначе са го оставяли на „ангела, който изпратен от Бога“, може би още живеел в глинения съсъд на тялото му, черупката на духа му, сътворена от Дявола
Виж повече
Емил Елмазов
30.01.2019 г.
12105

Емил Елмазов: Здравето и билките в старите български рецепти (ВИДЕО)

Как да се предпазите от грип през зимата? Ето една стара рецепта, дадена от природният лечител Емил Елмазов: Намокрете памуче с ракия и го поставете върху пъпа си. Ще усетите първото облекчение след около 15 минути.
Виж повече
Емил Елмазов: Българите боледуват от своите сурови, вечерни салати (ЗДРАВЕТО и БОГОМИЛСКАТА МЕДИЦИНА)
12.06.2018 г.
24176

Емил Елмазов: Българите боледуват от своите сурови, вечерни салати (ЗДРАВЕТО и БОГОМИЛСКАТА МЕДИЦИНА)

Защо е тази лъжица вързана за това великолепно шише? Защото богомилите са пиели виното с лъжички, малко по-нежадни са били от нас. Използвали са го предимно за лечение. Как ще разберем във входа на нашия разговор.
Виж повече
Емил Елмазов: Богомилската медицина е запазила връзката с Духа (ВИДЕО)
29.05.2018 г.
7703

Емил Елмазов: Богомилската медицина е запазила връзката с Духа (ВИДЕО)

Споделяме с вас лекцията на д-р Емил Елмазов по темата за богомислката медицина, Богомилския Зелейник, рецептите за здраве и още
Виж повече
Емил Елмазов за физиологичните бариери пред връзката с Духа (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)
06.02.2018 г.
7475

Емил Елмазов за физиологичните бариери пред връзката с Духа (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Здравейте, граждани на нашата развита цивилизация, която продължава да се развива и към нравствен и към екологичен упадък.
Виж повече
Емил Елмазов: Даването е нашата война! (ВИДЕО)
04.02.2018 г.
8254

Емил Елмазов: Даването е нашата война! (ВИДЕО)

Искам да ккажа няколко думи за неразгадания смисъл на българското преселение. Ние сме в преселение! Но никой българин не бива да тъжи за това, тъй както аз съм направил в стихотворението "Коприва".
Виж повече
Емил Елмазов
11.08.2019 г.
16263
11

Лечителят Емил Елмазов ни напусна, за да помага от Горе

Емил Елмазов е първият българин разкрил тайни от Богомилския Зелейник, а в началото на 2019-а година за първи път разкри тайни Ватански и Глаголически формули за изцеление, за които сам каза, че са били забранени досега, но вече времето е сгъстено и следва хората да имат достъп до тях. Самият той съзнаваше, че това може да му струва живота, но предпочете да спаси другите
Виж повече
Коментари 1
  • Маргарита Лавчева
    15.08.2019 г. 11:12
    Мир и светлина по пътя му! Поклон!

Коментари:

Спонсори на Портал 12