Емил Елмазов: Живото същество е това - да отрази Слънцето

14.08.2019 г.
8514
Добавена от: Борислав Борисов
1 коментара
Земята е живо същество. Ние както плащаме за богомилите, така ще плащаме и за нашето отношение към Земята сега!

Не може на всяка автомобилна спирка по пътя да е зарината с тежки боклуци и никой да не може да възпре тази анархия  на нечистотиите. Каквото е отвън, това е отвътре. Носим си го и ще си плащаме.

Ще ви дам една тайна за пренасяне на дар на Майката Земя. Начинът по който да и се извините, всеки от нас лично. И доколкото може - да помогне за да се върне ония чистия лик  на тази Земя.

Отивате на едно чисто място, доколкото е възможно да се намери. Изкопавате една трапчинка, голяма колкото двете ви шепи, носите си жълта кърпичка. Защо жълта? Защото това е цвета на слънцето и защото вие искате да върнете слънцето върху това лице. Както всеки от нас иска да застане срещу слънцето, да бъде огрят от него, да прослетвее кожата му,  да заблестят очите му....

Живото същество е това - да отрази Слънцето, да отрази Извора и да издиша оня Чист въздух, който Земята му е дала.


И какво ще направим там? Ще вземем простички неща от кухнята на нашето ежедневие - малко хляб, сиренце или курабенце или каквото ни се откъсне от душата. Ще постелим жълтата кърпичка в тръпчинката, ще подредим тези неща. Това го има в традицията на българина, когато раздава, но не е това, а точно обратното. Ще засипем с пръст, след като завием с кърпичката онова, което сме поставили като дар на Майката Земя. Ще постоим и ще помълчим на тази трапчинка и внимателно ще започнем да наблюдаваме какво се извършва в нашия живот след този ден.... Стават невероятни промени, опитайте! Една трапчинка, колкото двете ви шепи стига за да помолите за прошка от името на всички ни, това, което всеки ден постъпваме, т.е. заради това, заради което сме длъжни да поискаме прошка от тази Земя.

из лекция на Емил Елмазов, Януари 2019, Габрово


P.S.

Докато пишех финала на този текст от видео на д-р Емил Елмазов, от рафта до мен изведнъж бавно падна един бял лист, танцувайки... в различни посоки...той полегна на земята...Беше 12.06 ч. Не съм на погребението днес в Габрово...и понеже знам, че Духът е без образ, той се наблюдава с вътрешния поглед на Сърцето.


Почивай в Мир Докторе!
Пътувай в Безкрайността и сей Любовта!Борислав Борисов / Портал12
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Свързани публикации

11.08.2019 г.
32839

Лечителят Емил Елмазов ни напусна, за да помага от Горе

Емил Елмазов е първият българин разкрил тайни от Богомилския Зелейник, а в началото на 2019-а година за първи път разкри тайни Ватански и Глаголически формули за изцеление, за които сам каза, че са били забранени досега, но вече времето е сгъстено и следва хората да имат достъп до тях. Самият той съзнаваше, че това може да му струва живота, но предпочете да спаси другите
10.10.2016 г.
12362

Емил Елмазов: Лечебните свойства на билките изчезват при материалистите и неразумните хора (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Билките помагат на едни хора и изобщо не помагат на други. С някои се отнасят безразлично, с други се отнасят с изключителна симпатия, а към трети проявяват една мека злобливост.
За да започна своите изследвания още в самото начало трябваше да разделя хората на два вида: Едните са хората, които имат око за растенията, които като хора обладават съчувствие, състрадание, замислят се върху това какво боли околните или какво ги радва. Общо взето това е една отворена конституция на предимно екстравертни хора, които не са грабнали новите ценности за да ги направят фетиш
30.01.2019 г.
24791

Емил Елмазов: Здравето и билките в старите български рецепти (ВИДЕО)

Как да се предпазите от грип през зимата? Ето една стара рецепта, дадена от природният лечител Емил Елмазов: Намокрете памуче с ракия и го поставете върху пъпа си. Ще усетите първото облекчение след около 15 минути.
05.12.2016 г.
17459

Д-р Емил Елмазов разкри тайни рецепти от древния богомилски Зелейник (ВИДЕО)

В онези времена са се заемали с лечението на болния, само ако при определени проверки той е имал силите за това. Иначе са го оставяли на „ангела, който изпратен от Бога“, може би още живеел в глинения съсъд на тялото му, черупката на духа му, сътворена от Дявола
31.05.2016 г.
6948

Емил Елмазов организира Първи майсторски клас по билкознание

Основен фокус върху билките ще бъде чрез темата " Седемте превъплащения на еньовчето". Познанието за проявленията на лечебно-жизнените сили на Еньовчето ще бъдат споделени с интересни лекции и практикическо учене в поляните. 
12.06.2018 г.
47994

Емил Елмазов: Българите боледуват от своите сурови, вечерни салати (ЗДРАВЕТО и БОГОМИЛСКАТА МЕДИЦИНА)

Защо е тази лъжица вързана за това великолепно шише? Защото богомилите са пиели виното с лъжички, малко по-нежадни са били от нас. Използвали са го предимно за лечение. Как ще разберем във входа на нашия разговор.
04.02.2018 г.
16824

Емил Елмазов: Даването е нашата война! (ВИДЕО)

Искам да ккажа няколко думи за неразгадания смисъл на българското преселение. Ние сме в преселение! Но никой българин не бива да тъжи за това, тъй както аз съм направил в стихотворението "Коприва".
Коментари: 1
  • Маргарита Лавчева
    15.08.2019 г., 11:12 ч.
    0     0

    Мир и светлина по пътя му! Поклон!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12