Търси

Емил Елмазов: Лечебните свойства на билките изчезват при материалистите и неразумните хора (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

10.10.2016 г.
6400
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви пълната видео лекция от участието на именитият български билкар и ирисолог - д-р Емил Елмазов, по време на фестивала Здравей Здраве, който се проведе тази събота в Търговище.

“ Аз съм свикнал да боравя с живи растения, защото това ми е истинската професия. Като ирисолог работя с много хора и после отивам в резервата (бел.ред.резерват Билкария, село Кметовци) и моля растенията да им помогнат. После взимам съответните растения и отивам в лабораторията. Но нека всички подред. Ще ви разкажа неща, които може би ще ви учудят, може би ще ви усъмнят, но все пак ще остане нещо за размисъл, и ще ви се явява в нощите по някой път. Защото растенията са невероятен общителен наш брат.

Сигурно разбирате, че сушата, която е 30 или 40% от земната кора е населена на 94-95% със зеления свят. Този зелен свят е имал информационна същност много преди ние да се появим. Много е самонадеяно да смятаме, че това от което е произлязла нашата памет, нашата ДНК молекула и информационния компонент в нея, когато човекът е дошъл като същество и е започнал да умножава възможностите на своя мозък, той е могъл да получава изключително много информация от Океана като един могъщ воден кристал и от онези, които са излезли от океана и носят информацията на огромния течен кристал и в същото време формират новата форма на живот, която ще завземе цялата суша.

В своята битност на ирисолог и билкар, повече от 35 години внимавам в едно странно събитие. Билките помагат на едни хора и изобщо не помагат на други. С някои се отнасят безразлично, с други се отнасят с изключителна симпатия, а към трети проявяват една мека злобливост.
За да започна своите изследвания още в самото начало трябваше да разделя хората на два вида: Едните са хората, които имат око за растенията, които като хора обладават съчувствие, състрадание, замислят се върху това какво боли околните или какво ги радва. Общо взето това е една отворена конституция на предимно екстравертни хора, които не са грабнали новите ценности за да ги направят фетиш!

Като казвам “новите ценности”, ще забележите, че има друг вид хора, които са изключително загрижени за материалния си свят, но те поставят на първо място света на веществото, което трябва да ги заобикаля, да ги удовлетворява, да ги прави щастливи. Това вещество може да бъде и мъртво и живо, тук само е разликата в честотата на вибрациите, която ги разделя. И все пак когато видите гонката за пари, когато видите поведението на банкерското съсловие в целия свят, когато видите “душевната” нагласа на военното съсловие в целия свят, когато видите илюминатски настроени души.., тогава на един лекар му идва да каже: “Абе това са социопати.”
Социопатите имат своя собствена защитна броня и смятат, че големите властови пари са тези, които създават здравето. даже когато се опиташ да изследваш психически техния вътрешен свят, ти казват така: “Откакто имам пари, не боледувам”. Ето това е социопатът!

Но растенията са изключително чувствителни и ако един човек боледува, и му прилагаш някаква растителна терапия, ти много добре разбери какво работи баща му, дали не е секач на гори.., какво работи майка му, каква карма обикаля това семейство и самият този човек, който лекуваш. Защото те (растенията) просто не искат да го погледнат. Тази вътрешна жизнена сила, която преминава у нас посредством храната от растенията, тя не е само една обичайна вибрационна, зареждаща нам енергия. Но там има съчувствие, там има наблюдение, там има информация, която те разменят с нас без дори ние да усещаме това. Ако си спомняте старите шамани, когато са отивали при едно растение, са го помолвали, и това доскоро на грубия материализъм му изглеждаше много смешно, но след като квантовата физика и торсионните полета навлезоха в биологическото мислене, нещата започнаха да се променят.

И в тези 35 години, които отминаха, аз започнах да отказвам лечение на социопатите, защото виждам, че нищо не става. И им казвам: “Човеко не си давай парите”. Питат ме “Какво да правя?”, отвръщам: “Ти опита ли с химическите лекарства” - “Отровиха ме.” - “Добре, тогава влез във връзка с растителния свят и се опитай по някакъв начин да му се извиниш, защото има нещо, заради което той не те иска. Той бяга от теб. А е възможно в някои случаи и да навреди. Има такава наука, която показва как растенията в пространството около себе си, чрез кореновите системи и чрез изпускания газ, се отбраняват спрямо други свои врагове в растителния свят и от хората.”

Нас ни интересува храната и дали растенията, с които се храним са в състояние да достигнат до нашия свят и да разберат за какво става дума - какво искаме от тях и какво е нашето послание. Храната е нещо много важно и много съществено, защото истинската свобода на човека, днес на телесния, материалния човек, който трябва да живее в тази среда, идва от три опорни точки, както сега е модерно да се казва:

Дали имаш храна, която не те натравя?
Дали имаш медицина, която не те осакатява?
Дали имаш енергия, която не те разорява?

Вижте видео с отговорите на тези въпроси и цялата лекция на д-р Емил Елмазов:

Емил Елмазов
Емил Елмазов
Емил Елмазов
Д-р Емил Елмазов беше един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения в България.  Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос.

Писател, поет и успешен ирисолог в областта на медицината. Емил Елмазов пише за силата на билките, на техните аромати и цветове. Той е изследвал въздействието на силата на словото и добрите думи, ритмично изречени, подредени напевно като музика върху влиянието на организма. Засяга темите за хляба и отношението ни към него, месенето и приготвянето му,  мощта на растителния хлорофил и близостта му с кръвта, медитацията върху мелодии и лечебния им ефект, концентрацията върху вибрационната същност на числови редове и още.


Създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан, в който в условията на 700 м надморска височина успява да създаде градини от казанлъшката роза и да "одомашни" дивото жито еднозърнест лимец, което открива на малко находище в Източните Родопи. 


Билкария сме всички ние, които вярваме, че земята има нужда от нашите ръце, но те са забравили какво да правят с нея. Ние сме учениците и учителите от Пътуващото училище, в което всеки си спомня как да приготви своите лекарства и своята храна в единение с природата." - казва Д-р Емил Елмазов.

 

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“, споделя д-р Елмазов.

 

Свързани публикации

Свободните радикали атакуват клетките ни
13.01.2016 г.
4526

Какво се крие в основата на клетъчното хранене и здравето на човек?

Как се храним, с какво усещане и намерение приемаме храната и какво се случва чисто физиологично в нашия организъм? На тези въпроси отговори Деница Андонова по време на лекцията си „Клетъчно хранене“ този уикенд в център „Мандала“ в столицата, предаде репортер на Портал 12
Виж повече
фермерските пазари набират все по-голяма сила в България
01.02.2016 г.
1580
7

Фермерските пазари – естествено следствие на търсенето на природосъобразен живот

Фермерският пазар във Варна може да бъде посетен всяка събота в Мол-Варна, на ниво -2. Пред Портал 12 един от организаторите на пазара Никола Куташки сподели, че все повече хора започват да правят връзката, че живата, енергийната храна ги кара да се чувстват добре
 
Виж повече
пречистване на токсини
07.02.2016 г.
11151
20

Замърсяването на кръвта с токсини предизвиква световъртежи (ВИДЕО)

Все повече хора страдат от замайване и световъртежи и все повече ще стават. Това е симптом, вследствие на замърсена с токсини кръв. Но от къде идват тези токсини?!! Споделям лични наблюдения при вече стотиците хора, които изследвам на биорезонанса. Оказва се, че почти при всички, в по-малка или по-голяма степен, има проблем с кръвооросяването на мозъка и главата....
Виж повече
агроекология - билки
31.05.2016 г.
3914

Емил Елмазов организира Първи майсторски клас по билкознание

Основен фокус върху билките ще бъде чрез темата " Седемте превъплащения на еньовчето". Познанието за проявленията на лечебно-жизнените сили на Еньовчето ще бъдат споделени с интересни лекции и практикическо учене в поляните. 
Виж повече
Етъра
23.06.2016 г.
5236

Емил Елмазов ще представи в Етъра връзката между здравословните храни и богомилската медицина (ПРОГРАМА)

Една от фокус темите ще бъде течният хляб от лимец, а също и намереният в Украйна недогорял „Зелейник" на богомилските врачове. Този писмен паметник съдържа скъпоценни данни за живота на нашите предци, живели в съгласие с природата и търсили за храна и помощ предимно природни средства
Виж повече
Д-р Людмила Емилова © снимка: Портал12
25.07.2016 г.
11180
1

Д-р Людмила Емилова: Хората първо развалят храната, после я изяждат (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Млякото и млечните продукти са по-вредни от месото. Те са едни от основните прични за така нареченото гниене в организма, от което и ролята им като причинители на различни форми на рак. Това заяви в своята лекция по време на Летния веган фестивал 2016, който се проведе във Варна, д-р Людмила Емилова
Виж повече
Коментари 4
 • Павлина
  10.10.2016 г. 13:39
  Има голяма логика в това ,че нещо не ти помага, ако не вярваш в него,и не си отворен енергийно да приемеш помощта. Ако не вярваш в конвенционалната медицина и в химически създадените лекарства, също няма да ти помагат. А когато благодариш и се молиш с добро, настройваш собствената си енергетика да приеме помощ. С една дума, ти си този,който най-добре и най-пълноценно може да се самоизлекува!
 • Георги Петров.
  10.10.2016 г. 12:58
  От акашовите хроники, потвърждават твърдението, че при Материалисти и Атеисти, лечебните свойства на билките, ИЗЧЕЗВАТ.
 • Galita
  10.10.2016 г. 11:45
  Бера си билките от години сама.Тези ,които ползвам ,питам с махало,дали е добро за мен.
 • Борислав
  10.10.2016 г. 11:08
  Това за билките и тяхната енергетика съм го слушал, могат и да ти навредят даже тези от конвейра, които се пакетират на машини! Аз за това билки от пакетчена не пия от 2-3 години и никога не съм ги обичал като цяло тия пакетчета! Насипния чай ръчно бран от някоя баба от селата е много по-вкусен и ароматен!

Коментари:

Спонсори на Портал 12