Търси

Елена Рьорих: На жената e дадена мощта на съкровената жизнена енергия

15.08.2019 г.
4575
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Великата епоха, която настъпва, е тясно свързана с възраждането на жената. Новото време отново е длъжно, като в най-добрите времена на човечеството, да предостави на жената място до кормилото на живота, редом с мъжа, нейният вечен спътник и сътрудник. Та нали цялото Величие на Космоса се основава на двете Начала. Основата на Битието се изгражда върху равнопоставеността на двете Начала. 

Всички преживявани и бъдещи  бедствия и космически катаклизми в значителна степен са вследствие от поробването и унижението на жената.

Жената трябва да осъзнае своето значение, своята велика мисия на Майка на Света и да се подготви да носи отговорностите за съдбините на човечеството. Жената, устремена към знание и красота, с пълно съзнание за своята отговорност, високо ще издигне нравствеността и равнището на целия живот.


Няма да има място за отвратителни пороци, водещи до изграждане и унищожение на цели народности!

Но стремейки се към просвета, към знание, жената трябва да помни, че всички просветни учреждения са само прозорци или стъпала към възприемане на висше знание и висша култура.

Истинската култура на мисълта расте като култура на духа и сърцето.


Само в това съчетание дава онзи велик синтез, без който е невъзможно да се постигне цялото величие, цялото многообразие и сложност на рисунъка на човешкия живот в неговото космически безпределно усъвършенстване. Затова, стремейки се към знание, нека тя не забравя Извора на Светлината и онези Водачи на Духа, онези Умове, които наистина са творили съзнанието на човечеството. С приближаването до този Извор, с приобщаването към това водещо синтетично Начало, човечеството ще намери пътя на истинската революция.

Нека именно жената познае и провъзгласи това Водещо Начало, защото от самото начало й е връчена нишката,свързваща двата свята, видимия и невидимия. На жената е дадено да проявява мощта на съкровената жизнена енергия.


Епохата, която настъпва, носи на света знанието за мощта на тази велика всеначална енергия, проявяваща висшите си качества в безсмъртните творения на човешкия гений.

Елена Рьорих, из Писма на Елена Рьорих, Писма до Америка, 1929 г.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12