Елена Рьорих: На жената e дадена мощта на съкровената жизнена енергия

15.08.2019 г.
7806
Добавена от: Таня Борисова
Великата епоха, която настъпва, е тясно свързана с възраждането на жената. Новото време отново е длъжно, като в най-добрите времена на човечеството, да предостави на жената място до кормилото на живота, редом с мъжа, нейният вечен спътник и сътрудник. Та нали цялото Величие на Космоса се основава на двете Начала. Основата на Битието се изгражда върху равнопоставеността на двете Начала. 

Всички преживявани и бъдещи  бедствия и космически катаклизми в значителна степен са вследствие от поробването и унижението на жената.

Жената трябва да осъзнае своето значение, своята велика мисия на Майка на Света и да се подготви да носи отговорностите за съдбините на човечеството. Жената, устремена към знание и красота, с пълно съзнание за своята отговорност, високо ще издигне нравствеността и равнището на целия живот.


Няма да има място за отвратителни пороци, водещи до изграждане и унищожение на цели народности!

Но стремейки се към просвета, към знание, жената трябва да помни, че всички просветни учреждения са само прозорци или стъпала към възприемане на висше знание и висша култура.

Истинската култура на мисълта расте като култура на духа и сърцето.


Само в това съчетание дава онзи велик синтез, без който е невъзможно да се постигне цялото величие, цялото многообразие и сложност на рисунъка на човешкия живот в неговото космически безпределно усъвършенстване. Затова, стремейки се към знание, нека тя не забравя Извора на Светлината и онези Водачи на Духа, онези Умове, които наистина са творили съзнанието на човечеството. С приближаването до този Извор, с приобщаването към това водещо синтетично Начало, човечеството ще намери пътя на истинската революция.

Нека именно жената познае и провъзгласи това Водещо Начало, защото от самото начало й е връчена нишката,свързваща двата свята, видимия и невидимия. На жената е дадено да проявява мощта на съкровената жизнена енергия.


Епохата, която настъпва, носи на света знанието за мощта на тази велика всеначална енергия, проявяваща висшите си качества в безсмъртните творения на човешкия гений.

Елена Рьорих, из Писма на Елена Рьорих, Писма до Америка, 1929 г.
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12