Търси

Елеазар: Честното търсене на Бога е Лекарството (ВИДЕО + ТЕКСТ, част 2)

16.03.2020 г.
4489
1
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
.... ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СВАЛЕНИЯ ТЕКСТ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ НАЙ-НОВОТО ИНТЕРВЮ С ЕЛЕАЗАР ХАРАШ ОТ 13.03.2020:

... Най-Скъпия не им е скъп!...
Любовта към Бога и чистият живот това е Истинската Медицина - Чистият живот, добрият живот. Този вирус е в ръцете на Бога. Няма...той не е самостоятелен да си действа както си иска. Той е в ръцете на Бога, а това изисква осъзнаване, опомняне, промяна на живота не самозалъгване. Има, и в окултизма има хора, които работят привидно върху себе си, въобразяват, че си работят си - друг капан. Така...Честното търсене на Бога е Лекарството, а не тези смешни кърпички, нали. Искаха и на мен да ми дават. Викам : “по-хубаво ми купи шапка”. Значи, не вирусът е силен, Силата Зад него. Силата зад всяка е Бог, запомни го хубаво! Туй някои няма да го разберат. С този вирус, ако реши Бог и му даде голямата Си Сила, не Цялата, Голямата Си Сила, света ще стане по-слаб от целия този вирус. аз ти казах. Той виси...един комар може да унищожи този...тоз свят е на ръба. Да?...
 
Сега тук някои от опонентите биха казали: “ Да, но нали Бог е Любов” - но Той именно чрез този опит за събуждане е Любов?...
Ще ти кажа по този въпрос, макар че после...:
Бог иска да работи в хората чрез тях самите, за да ги спаси, но те трябва да са осъзнати. Трябва да търсят много честно Бога, но после ще говорим по този въпрос.
 
...Значи, света може да стане по-слаб от този вирус, защото свят, който не търси Бога, много честно, много искрено, не както в религията, нали, значи,той е висящ свят. Той е висящ.
 
Не вирусът е врага, а твоят начин на живот, твоето мислене. А земното мислене, Боре, само по себе си, без вируса, е тежка болест. Без вируса, махаме го!
 
Земното мислене е греха. Тези, които са изоставили Бога и Бог ги изоставя. Ако Бог ти проговори реално, ти ще забравиш не само този смешен вирус, ти ще забравиш и този свят и онзи свят, и както е при атлантите...и Вселената. И Все…,Забележи къде отиват. Да
 
Някои от търсачите на Истината - нашите зрители, ще кажат: “Да, но нали вие сам казвате, че Бог се е Скрил и…
Той се е скрил обаче истинският търсач, Боре, както Учителят казва, той е уловил Бога и Бог няма избор, защото той го е уловил - казва Учителя: “с ласото на Любовта, Мъдростта и Истината.” - и там Бог няма избор, но това е търсача, който е търсач, не който имитира.
 
Иначе, само да спомена, че лекцията тоз месец се отлага - Април. Тя не случайно.., защото е една от най-дълбоките: за Древното Зло, за Грехопадението, Тайната на Зачатието - самата Древност. Ще отиде другият месец. Няма значение - да знаят хората, тези които пътуват от градове и от чужбина. (бел.ред.: Портал12 има принципна уговорка за заснемането на видео на лекцията на 7-и Април, за да бъде излъчена)

Значи...ако Бог ти проговори реално, това е свършено. Хората навлизат все повече в зряла карма - свързано е с този вирус. Зряла карма, Боре, означава, че Бог не може да ти помогне. Бог не може да ти помогне, защото Той се оттегля там. Зряла карма означава, че  твоето време...ти си отлагал толкоз много развитието и вече е изтекло времето. Защото много хора мислят, че цял живот могат да отлагат. Няма такова нещо. И тогава се изчислява как да действа вируса, как да действа катастрофата. По време на сън, Невидимия...Боговете и така наречени Същества - имат си Древно Име, те правят плана, как да унищожат човека, защото времето му е изтекло - зряла карма. Няма помощ - Божията Милост е изтекла. Свършило е времето.
 
Така, Бог се е оттегля когато хората отлагат работата върху себе си и вече времето изтича - няма, няма време за това, просто шансът ти свършва. Нали може и да искаш, но вече е изтекло. Бог иска да подобри съдбата ти чрез самия тебе, с твое участие съзнателно, но ти трябва да си душа, да искаш да си дете, Син на Бога, да си осъзнат, за да може...защото Бог иска Единство.
 
Така, както човека възприема вируса, пак ще ти го повторя: Ако така възприемаше Бога, щеше да стане Чудо. В човека щеше да се роди Бог. Смятай какво възприятие на вируса, а няма възприятие на Бога. Забележи!
 
И вируса също не го вижда...
Да, сещам се за шегата, нали, сега има много шеги: “ Даже и да бях коронавирус, точно за тебе няма да залепна” - даже има хора, вируса не ги иска, до такава степен е там положението отчайващо, че той просто ги е отписал - не иска...както и да е.
 
Учителя казва: Бог е Силата, която направлява всички неща без изключение. За да измени съдбата си, човек трябва да измени отношението си към Бога, казва Учителя. Коренна промяна на отношението. Само правилните отношение създават добра съдба. Не можеш да имаш с Бога полу отношения. Значи...Този вирус е в ръцете на Бога, а не в човешки ръце...Слава, Слава, защото ако беше в човешки ръце, Боре...или ако беше в дяволски ръце...Те също нямат думата.
Ако си влязал в зряла карма, тогава цялата ти хигиена и човешкото здравеопазване и правилата са прах. Затова после ще кажа нещо по-дълбоко от тези неща. Значи, както ти казах, и в пещера дад се скриеш и хиляда пъти да се миеш на ден, няма как да се скриеш, защото отделянето от Бога, Боре, това е отделяне от развитието, от Пътя на себепознанието.
 
Някои хора сега ще кажат: “Къде е мярката, къде е тънката граница и има ли белези, кога човек се е отделил?” Сега задавам го този въпрос наистина, като...просто щото усещам,че има хора, които го искат.
Първо, когато имаш Любов към Бога, Бог ти дава Мярката. Бог е Мярката. Човек не е мярката. Бог е Мярката за всички неща. Второ искат се три неща, за да изчезне този вирус. Едната формула за външни хора е :
 

“Господи, ти се справи с този вирус в България и в целия свят и обезсили го напълно”.

 
Ще помогне на средна част хора - на тези, които са, не на утвърдените в тежката карма и в застоя, а тези, които са съвестни макар и земни хора - има нещо добричко в тях. Има малки условия да се развият, да направят крачка в развитието си. И ключовата дума е “Обезсили” Но после ще дам дълбоката дума, която е за духовните хора, която по принцип не се казва, но днеска правим два компромиса. Пак ти казвам заболя ме сърцето и изпитвам състрадание към тез хора и тези, които говорят общи приказки, щото те ще влязат в кармата и без вируса след време. Няма да е ...ако се отърват от вируса ще отидат на по-тежко положение. Така, но това е човешкият път, Боре, това е задънената улица. Човешкият път е задънена улица.
 
Не са много тези, които се усъвършенстват в трудни обстоятелства - това иска Бог, но не са много тези, а при бедствия от тежки обстоятелства правилото е, че...след време ще говорим за свободната воля, по последващо интервю, и за свободния избор, там трябва да се разцъфтят добродетели и нови качества, скрити в човека. Обаче има и такива неща, в тежки условия и болести и страдания, когато се увеличава злото в човека и жестокостта, тогава вече Бог пуска смъртта и в другия свят...Пак е по-добро, щото Бог те предпазва от Древното зло, за което е следващата лекция. Отново Любовта на Бога, забележи! Затуй ще говорим за Древното зло.
 
Значи, не са много тези, които се усъвършенстват в тежки условия, които Го търсят честно, включително и при тежки болести. Те искат да оздравеят, те не искат Бога, Боре, те не искат да оздравеят. Това е невежеството. Майстер Екхарт казва: “Когато съм болен, аз не искам да оздравея, защото ако искам да оздравея, значи искам своята воля,  а не Божията. Той знае кога да ме оздрави, а пък целта на болестта е ти така да се поучиш, че в следващите прераждания никога да не боледуваш вече. Разбираш ли? Защото, Сай Баба казва: “ако ти не се поучаваш от една болест и от една трудност, болестта е безполезна.” -  ти след време отново и отново ще боледуваш, отново ума ще играе с тебе и отново тези игри безкрайни.
 
Бог иска от хората:
 - Любов към Развитието- Усърдна работа върху себе си. Любовта към Бога, Боре, не е обикновено нещо. Това е Живото Лекарство. Това е метода. Искам да ти кажа, че самата Любов към Бога, това е Вездесъщото Лекарство и оттам чрез интуиция идва твоя метод. На другите не се дава. Другите някакви рецепти правят, което...трябва да правят нещо.
 
Няма вирус, казва Учителя, но има възприятие и ако ти много мислиш за вируса и ако се страхуваш от него, то туй важи и за други неща, ти ставаш магнит. Ти си магнит, той залепва - казва: “ела, брато, ти си мой...нали, докога ще отричаш Бога, докога всички тези неща” - и това е от хиляди пре-раждания, забележи! Не стотицка, говорим за хиляди...невежество, но Бог е търпелив, Той...няма проблем.
 
Ако мислиш постоянно за Бога, казва Учителя, ти си в Него. И идеята в Библията: “Постоянно се молете”, туй не означава само молитви, постоянна мисъл, постоянна почит, преклонение и постъпване по Законите на Чистотата, не на религията. Значи, махаме религията. Бог държи на чистотата и на чистото сърце. Тайна Наука е чистото сърце. След време и затуй ще говорим.
 
Но хубаво е тука да кажем, че не трябва да се допуска грешката, някои от братята и сестрите да се молят на Бога, не заради самата Чистота, копнежа и Любовта към Бога, а заради това Той просто той да им възстанови здравето..?
Чистотата при Истинската Любов, Тя е Таен процес, няма показ. Тайно съзнателно ти...значи, Сай Баба казва: “Когато избереш правилният Път, ти ще правиш много грешки, обаче когато си го избрал твърдо, с Любов, тези грешки ще те упътят към Истината, а другият вид грешки, ще те отклонят. Тези, които ги оправяш постепенно, защото Бог знае, че те не се оправят бързо и който си мисли че бързо...скок в развитието могат да направят само много малко хора в света, които са посяли от минали животи дълбокото развитие, сега е дошъл часът им. Могат да влязат в един миг в Посвещение и да премахнат...но те са единици
 
Имах предвид, че Бог разобличава мотива на всяка молитва..?
Да, ти ако се молиш, казва Учителя, а направиш една погрешна постъпка, вече Бог е изпъден, няма...Една погрешна малка постъпка.

Значи, Учителят казва: “ Има само един въпрос, който трябва да се разреши, това е въпроса за Бога.” Няма тука икономики, държави, граници, правила. Единственият въпрос, това е въпроса за Бога, всичко друго е последствия вече. Вече Бог е с тебе. Свършен въпрос. И ако умираш, много красива е и смъртта, ако умреш с древна дума, с името на Учителя, с Името на Бога или с “Ом” - запечатваш се в Бога- последните ти думи ако са “ОМ”, но туй е друга...Така, защото -  нищо друго не решава въпросите, защото Бог е Единственият Разрешител. Значи, а вирусите, аз ти казах, ти може да си в пещера и Бог да...защото духове пращат вируси и го забиват в тебе и той ще те намери този дух и просто е...няма значение от контакти и от маски.
 
Истинският живот, Боре, другият момент важен, не е в света, той тече в Бога. И в момента сме в Бога, нали, няма го тоз свят, но това е въпрос на осъзнаване. И този Бог, този Единствен Бог, щот няма втори, зад Него е Скрит Абсолюта - то е Едно и също - Той е Слязъл - той решава какви да са събитията в света - Той ги изпраща събитията, Той ги решава. Заедно с Него се решава...съзнателните хора заедно с Него решават въпросите си, заедно с Бога. Не с правила и само с молитва, Заедно с Бога. - Бог е Единственият Двигател и кой може да оспори това Величие. Само Той решава въпросите. Ще стане това, което Той иска, а не това което искат хората. - Хората нямат думата. Ангелите въобще нямат думата. Значи ако ме питаш, аз след време ще ти обясня, то в следващото интервю, може и...значи, аз съжалявам ангелите и архангелите. Никога няма да си заместя живота за тях. И Майстер Екхарт на едно място казва: “Най-тежкият живот в този свят, най-тежката съдба - жестока съдба е по-добра от ангелският живот.” - защото ако не може да научиш нещо тука, Бог така е направил, че в смъртта да осмислиш. Даже и глупавият живот, включително и безсмисленото зло. Това също те спасява от Древното зло, за което ще говорим, което не е разбрано. Правя книга по този въпрос, тя е нещо много дълбоко, тука няма да говорим.

Така... там където е Бог, няма вирус. Там, където е Бог, няма война. Ако се сещаш Учителя е проповядвал по време на войната - бомбите падат, той се разхожда с учениците си и си говори. Защо? Правило: Там, където е Любовта, Мъдростта и Истината, няма бомби.

Там, където Бог го няма, вирусът се вихри... вируса се вихри. Светът е на ръба , както ти казах. От един комар, от един кърлеж. Ако един комар може да унищожи един човек. Аз съм наблюдавал един път, Бог ми да...преживея един комар. Така, с една сестра, той така се уголеми, така напълни стаята с демони - трябваше да го видя, като...и не можеш да се скриеш, защото те атакува и се крие. Дребно нещо, нищожно, като малко атомче, накрая го изхвърлихме с формули, но идеята нали, ако този може да внуши, много тежко внушение във въображението да се забие и да те накара да се самоубиеш - един комар. Бог може да го направи гигант, чудовище, смятай...всеки атом е Негов, Боре, на Бога. Той движи всеки атом и знае всяка бомба как ще избухне и докъде ще стигне и какво ще направи. Бог е Единствения казват суфите, Който знае, колко капки има в дъжда - казвал съм ти го. Забележи за какво става въпрос. Какво владеене на светове, включително на 40 хиляди, казва Кабала - Висши Светове - те са повече, ама туй друг въпрос, низшите отделно - СТрашен Скрит Абсолют в Бога. - И за Абсолюта правим книга - два варианта, книга за Абсолюта, щото има разлики, въпрос на Дълбини.
 

Така, ако един комар може да унищожи свят, тогава аз те питам: тоз свят реален ли е?...Кажи?

 
Аз, съм ви питал и преди, но...вие сте казвали, че този свят е Видимост, но не е Реалност, но в крайна сметка видимостта на нещата, които се случват тук, все пак те са форма на изпити?
...Изпитания, страдания, подтикване към Бога, обаче злия, упорития човек, той не прави поучения, разбираш ли? И ако Бог, ако не беше сатанинското зло, тези хора щяха да тръгнат към Древното зло. Разбираш ли?.Там вече...Само да ти кажа, в Древното зло..., Боре, в това зло има смърт, има шанс, има бъдеще, има прераждане - сатанинското зло, в древното зло няма развитие. Там е тотална празнота и унищожение. Бог се е отказал да работи с това зло, тука само ти загатвам. Има цяла книга по този въпрос. Това древно зло напълно е отрекло Бога и Истината, тотално, не 99%. То е заключено. Учителят ще каже много дълбоки неща за него и Древният Тот казва, самият той - той е високо…, от Божествата, не от Боговете, той казва: “Аз Съм го заключил извън Вселената” - това говори за Великото Единство на Древният Тот с Бога. Той говори от Името на Бога, той иначе не може да каже такова...смятай.
 
Така, Реален е само Духа, не този свят. - Ако се сещаш за суфите, по време на корабокрушения какво ще вземеш със себе си? - ако имаш Дух, имаш какво да вземеш, но ако нямаш Дух, корабокрушението е...Така, Чистият Дух в нас е Бог. И пак казвам: защо възприемаш вируса, а не възприемаш Бога? - Ако вируса, както някой мислят, че е мъртво същество - как така отнема живот и отнема хиляди..?- Защото е живо същество и в него живее скрит Дух. Нямам право да му кажа името на тоз скрит Дух. Пак ти напомням. Той е бил бедуин в Пустинята. После е живял във Венеция и станал черен Маг. Той има шанс да раздвижи и Бог да му смекчи съдбата, но това...нямам право да говоря там, щото ще отидем в опасната зона на Забранените Истини. Само го загатвам, щото нямам право да кажа Цялата...тука говоря средни неща.
 
А затова ли в Италия...в Италия се случи така?
Той е имал много ученици, които са му изменили, от друга страна някои са му останали верни, но те са малко. Те ще се разминат нали, но това е странична тема. Смисъл, спада към премълчаването,  нали.

...Значи, той е слаб, и вируса е слаб и тоз дух е слаб, обаче в сравниние с Бога...В сравнение с хората...то същото важи и за Сатана. Сатана в сравнение с Бога е безпомощна...той, има предания...той не може да мръдне една сламка. Обаче той и...той е силен срещу хората и то срещу хората, които са се отклонили от Бога. Какво ще направи на Синовете Божии? И Древното зло няма шанс, щот Бог така подготвя хората сега, че тези хора, които станат духове осъзнати, ще сразят след време Древното зло. Щото те ще тръгнат в Пътя на Старците. - Ще има друга Епоха, когато ще слизат Старци и велики Същества. А едно Същество от тези, Независимите Старци, има такива, може да създаде Цяла Цивилизация Истинска - едно, не двама. Това е друга тема.
 
Така, ако Бог не е с тебе, твоите предпазни мерки са твоята трагедия - твоето невежество.
 Крайно време е Бог да бъде потърсен честно, нарича се...Ал Халладж го казва: Сърдечна Среща с Бога - да тръгнеш на откровеност, със себе си. Разбира се, че трябва да има хигиена, но тя не е заради вируса, Боре. Ти трябва да си имаш хигиена извън тоз вирус. Той ли ще те задължи за хигиената. Но най вече - това е второстепенната хигиена - Истинската Хигиена е твоите мисли, чувства и постъпки. Не знам дали съм ти казвал, преди години наблюдавах една жена, която по дивана чистеше праха, но тя не чистеше праха в съзнанието си и аз я съжалих, щот тя гледа външната хигиена нали, а онова като влезе вътре в съзнанието ти и като си привързан - умствените хора са…
 
Така, когато злото действа в света, хората не виждат скритото благо. Щото има друг вирус, който чака зад този, който ще погуби милиони. Този вирус е щадящ. Той спада към благата. В голямата трудност атлантите са имали, забележи - Леко Сърце. И Христос казва: “Моето бреме е леко” - като живееш в Духа, разби...как, нали…
 
В този свят, злото, болестите и страданията ще произведат много блага за бъдещето - не затуй прераждане..,за мъдреците още сега нали, те са в Бога - много блага, но това е скрито от погледа на земните хора. Това, което казвам е нещо Безусловно, защото просто така Действа Единствения Бог.
 
Важната дума, тайната дума, която сразява този вирус, това е за духовни хора, коята сега ще я кажа...тя е скрита, нямаше право много да я казваме, но се налага заради тези души, които обичат лекцията, развитието. Думата е Ахайра. С “й” е, Древна Дума.Няма право да се тълкува. Тя е Дълбоко Скрита Дума. Тя е Дума от Древността. Тайна Дума на Бога. Тя е.., вторично може да се каже нещо за нея - Тя Вселява Бога в човека. Има право на деня да я кажеш само един път.
 
На глас?
Не, наум. Само един път. Който злоупотребява също ще сгреши. Тя измества и молитви. Тя е по-дълбока от молитви, щото Бог е вложил в нея Дълбока част от Себе Си, обаче Съкровенна част. Не духовна, Боре, не духовна част, а съкровенна. Думата е Ахайра - голям Ключ, и за развитие и за такова...Нали по принцип тя се ползва, би трябвало да се ползва рядко, но сега понеже има извънредни събития. Тя се ползва на седмици, на месеци и т.н.
 
до 36:04

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 1
  • Кадер Мехмед
    21.03.2020 г. 20:03
    Благодаря!:N

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12