Търси

Елеазар: Време е да поработиш върху себе си и да помислиш за Божествените неща (ВИДЕО)

08.04.2020 г.
6739
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Тези, казва Ибн Араби, които желаят само този свят, отивайки в Отвъдното, те ще влязат в Гнева на Бога (14:41) - гнева продължава.
 
Да кажем нещо от Божието Слово, Самото Слово:
Исая - 45 гл.,7-ми стих:

“Аз Създавам Веделината и творя Тъмнина.” - тука Бог говори. Много свещеници, преводачи са искали да махнат този стих от Библията. Те са махнали много, но този не е махнат, защото Бог не е позволил.

Казва, Бог - забележи:
“Правя Мир, Творя и Зло” - това е Той. Инструмертите са инструменти.
“Аз, Господ Съм, Който правя всичко това” - това е все Исая.''

Пак в Исая:
“Аз Съм Господ и няма друг освен Мене” - няма втори Бог, няма втора сила, няма втора воля. Всичко, което става сега, това е Неговата…, това е Неговия Божий Гняв, Който обаче е Скритата Му Милост, за да спаси хората в следващи прераждания от голямо израждане, в което са тръгнали...Голямо, говорим за...Бедствие...То е вече Бедствие...

Както казах, действа Един без втори. Това означава, че в този свят, Абсолютна Власт има само Бог. И когато някои хора се правят, че имат власт...че упражняват властта си и мислят, и се радват на нея, те ще пострадат по други причини, защото няма как.

Бог е Абсолютно Независим от човешки мнения. Примерно, дали някои одобряват вируса…
 
Аз мога да ти кажа, че ако този вирус си замине до една седмица, това е много лош знак. Много хора няма още да са се поучили и да са се променили. И това означава,че Божият Гняв тече и Бог, кажи-речи, че Бог е жесток, но понеже Бог е Любов, Той изчаква...чака промените, хората, които ще се променят. Защото има сега, избрани души, които са си посветили живота на Бога, бог не е дошъл за тях. Той си ги знае. Има обречени, жестоки материалисти, там е... в други прераждания.

Обаче има средна категория..., добрички души, донякъде съвестни, не... крехки, нещо съкровено носят в себе си. Цялата борба е за тях. От тях се чака да направят Прехода. За другите няма какво да се очаква. Там е...
 
Бог изхожда от замисъл и от Любовта, защото всяко зло в този свят ще стане Реално Благо след време. Това не се коментира. 

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:   (*очаквайте целият текст скоро)
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Спонсори на Портал 12