Елеазар: В Дълбините Пътят се превръща в Единение

07.03.2019 г.
13054
Добавена от: Борислав Борисов
В Дълбините Пътят се превръща в Единение. Единството е, което надвишава Пътя. То не е пътуване, а Живот, и то какъв Живот!...

Абсолютът опознава Себе Си чрез теб. Той наблюдава Себе Си в теб. Той съзерцава Своята Незнайност в теб. Ти наблюдаваш Него, а Той наблюдава теб. Красотата на Вечното Търсене е създадена, защото в това Търсене Той открива Себе Си.

Любовта, Мъдростта и Истината са Пътища към Абсолюта, но Той не се нуждае от Път, за да бъде намерен. Той е Най-близкият. Той може да бъде намерен чрез осъзнаване на Единството с Него. Великото Единство не се нуждае нито от понятия, нито от Пътища, а от Осъзнаване.

Той не трябва да бъде търсен със знание, но с Мистичния Поглед. А Погледът на Мистика е изтъкан от Любов. В твоето дихание Той е. В твоето безмълвие Той е. В твоя стремеж Той е. Ти не си отделен от Него, както не е отделен лъчът от Слънцето.

Той е в Необятността на Безкрая. Той е в капчицата роса. Той е във всичко. Той е в целия ти живот. Във всичко, което истиновършиш, Той е. Във всичко, което те е повикало, Той е. В Стремежа ти Той е. В Пламъка на твоя Устрем Той е.
Молитвата на Боян Мага:
"О, Господи, Ти си Светлината в мен. Освети Пътя ми и ги извърви. Аз съм само Твой Слуга."
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай