Търси

Елеазар: Успеха е разрушил много хора. От успехи, хората са изгубили Вечността

30.10.2019 г.
2225
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Има един успех, който е вечен и той е единствения, който изпълва живота с пълнота.

Какво може да даде света на пълнотата? Може ли да се прибави още нещо? - Не, защото тази пълнота обхваща всичко в себе си и тогава всичко, което се случва в живота е успех.

В обикновения успех няма нищо реално - тук лиспва същшественото, а то е себепознанието.

От много успехи хората са изгубили Вечността. Успеха е разрушил много хора. Успехи и неуспехи, това са закони на ума, а себепознанието е духовен закон.

Умът се държи здраво за успеха, но не се държи за Истината. И затова ученика трябва да се държи здраво за Истината и тогава ще получи нещо, което надминава всеки успех.

Елеазар Хараш

Старайте се да бъдете мили и нежни в отношенията помежду си. Ще бъдете като добрите музиканти, ще взимате правилно музикалните тонове, докато се научите на братство. Тъй ви предупреждавам като мои приятели, предупреждавам ви като мои ученици, като мои братя и сестри.

Предупреждавам ви като ученици, защото в Новото учение лицемерие и благоволение няма – ученикът трябва да учи. Ти можеш да бъдеш богат, можеш да бъдеш всичко, но ако не учиш, не можеш да имаш никакъв успех.

Учителя Беинса Дуно
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12