Търси

Елеазар: Усилвайте любовта си към Истината. Продължавайте дори и когато ви е много тежко

18.06.2020 г.
3993
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Хората идват в света, определени от действията на предишния си живот и затова сега се стараят, вярват, че вървят в правия път, но идва нещо от кармата и те мислят, че не вървят в правия път.

Казвам: Тези, които сте сериозни - вървите в правия път, но кармата ще идва; част от нея ще трябва да се изтощава и да се изхарчва. Продължавайте дори и когато ви е много тежко, дори и когато е прекалено тежко. Това не означава, че сте се отклонили или, че не сте в правия път. Напротив, още повече усилвайте любовта си към Истината.

Според както е действал човек, според това и човекът се ражда. Причината за твоите страдания е в твоите стари рождения. Ти сам си своята карма: каквато си заслужил, това и си получил.

Изключението е само за тези, които са се отрекли от света. Те постепенно придобиват божествената сила и се завръщат в Бога. И най-накрая тези, които се сливат с Бога*, те се завръщат. Те стават независими от карма.

Спасението не е в това да се родиш в следващо по-хубаво прераждане, а да влезеш в Бога и завинаги да излезеш от този нереален свят, в който заблудите се смятат за реалност. Човек страда дотолкова, доколкото търси това, което не е Бога, т.е. това, което не е божествено, не е съществено.

Мрежите на илюзията са желанието за богатство, власт, за наслаждение, да предпочиташ егото, изменчивото. Това е, което увеличава кармата, това е, което увеличава невежеството и страданието. Но страданието на човека се смята за очистително средство срещу много минали животи, срещу многото прераждания.

Елеазар Хараш из избрани акценти в лекция за Кармата и Упанишадите

* (бел.ред. на места думата Брахман е посочена като "Бог" - (на санскрит: ब्रह्म от корена брих, означаващ „раста, уголемявам се издувам се“) е индуистко понятие означаващо непроменливата, безкрайна, иманентна и трансцендентална реалност, която е божествената основа на всичката материя, енергия, времето, пространството, цялото битие, всичко във вселената и отвъд нея. В Риг веда от Брахман произлиза първоначалното същество Хиранягарбха, което се отъждествява с бога-създател Брахма. Според мъдреците автори на Упанишадите освободената душа (Атман) е осъзнала идентичността си с Брахман.)
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Спонсори на Портал 12