Елеазар: Този вирус атакува безумието на хората и злото в тях (ИНТЕРВЮ за ЗДРАВЕТО)

17.03.2020 г.
110298
Добавена от: Борислав Борисов
Здравейте Елеазар Хараш. Темата днес е за здравето и хубаво е да кажем, че още Декември месец вие я посочихте. 
Тайните на здравето и скритата медицина - главната тема!

Преди да започнем обаче, най-актуалният въпрос - за коронавируса, за който споменахте и предния път. Хиляди хора ги вълнува истината по този въпрос. Какво ще кажете..?
Днеска два компромиса ще има - едното е ..ще говорим за вируса, той е третостепенен въпрос, Боре, изчислено е. Даже не е второстепенен. Като цяло е детска игра, от гледна точка на Бога и целия Невидим свят, от гледна точка на хората е...Значи преди да започна, трябва да ти кажа, че Бог може да унищожи този свят с един комар. Той света е на ръба. По начало той не съществува. Този свят не съществува, защото той е нещо, което може да изчезне утре - при потоп или при вулкан да кажем, или при Божия сила - означава, че не е реален. Както и да е... Слушах много мнения, усетих, че хиляди хора искат да чуят какво ще кажа. Ще поговоря днеска. Това е единият компромис. Другия е ще дам после една древна дума, която ликвидира вируса, но то не е за всички хора. Земният човек може да се мие по 1000 пъти на ден и в пещера да се скрие - той има карма там, и Духа....и ще ти загатна нещо, че хората...даже имаше спор дали този вирус е жив или не, дали е живо същество. И ако е мъртво как така убива хиляди...? Във вируса живее скрит дух, ще ти кажа и за него нещо, после. А силата не е тяхна, те са слаби. Бог им дава силата. Това е Божии замисъл и хората.., ако хората не разберат Божия замисъл има друг вирус, който е страшно демоничен и ако се стигне до там, той ще унищожи милиони. Това (коронавируса) е мекият вирус, не искам да го наричам "благата вест", защото ще ме изкарат...той е красота. Той е мек, той е безсилен, обаче има идея.

Да, но именно тази идея ми се струва, че се изплъзва (на хората)...
Само да ти кажа: Даже Учителя казва "няма вирус". Има възприятие. После ще ти го коментирам какво означава. 

Да, но именно тази идея ми се струва, че се изплъзва от фокуса, не само на медиите, които всяват паника и фокусират върху икономическите последствия...
Тези, които внушават спокойствие и здравомислие пак са зле, защото те нямат метода, нямат тънкостите. Пак е зле, защото те при един натиск, те също увисват, защото - нямат я дълбочината.

Слушах много мнения и ще ти кажа честно заболя ме сърцето...и физически донякъде, и духовно, и мистично, и затова реших да направя този компромис. Първо - едно от най-важните неща е, че главният вирус - това е невежеството, и това, че хората са изгубили способността да се развиват: да премахват слабостите си, да премахват недостатъците си, това е...големият проблем. Те нямат способност да се развиват. Има такива, дето работят въображаемо върху себе си - полу-духовни хора, те са друг капан. 

Учителя казва, че великото лекарство се нарича Любов към Бога. Това не означава, че ще бъде разбрано - Любов към Бога! От там вече започват другите методи, които са правилни. 

Безумието винаги ще се притеснява, дори когато се прави на спокойно. Защо? Я погледни, Бор, мъдреца, ... представи си Христос, Мелхисдек и ...бреме и притеснение?...Представи си Тези, Които са...

Този въпрос не може да се разглежда научно или религиозно. Едните мислят, че с хигиена и с правила - грешат. Другите мислят, че само с молитва - друга грешка. Има други методи: по-дълбоки. Това е Силата на Учителя и Дълбоката Любов към душите. Понеже за души говорим...затова ще говорим днеска.

Значи ума винаги ще се тревожи - неовладяният ум, той е големият паразит. Духа е отвъд това тревожене. 

Сега:
Няма вирус, а скритата Божия Сила се вихри. ( в привидния вирус ). Всяка сила е Божия. Всички сили са Негови, Боре. Няма други сили! Той позволява и има Замисъл. Чрез този вихър, Бог иска да промени света и хората. Не само пробуждане, не само молитви, не само правила. Хигиената е смешна, ако ти не избереш Пътя на развитието и Пътя на очистването. Защото ако е молитва и правила, а нямаш идея за Осовобождаване от злото у себе си, невежеството, значи този вирус ще те намери и в пещера. Парацелз казва, после ще говорим, защото онова е дълбокият въпрос, това е между другото, Парацелз казва, че вирусите ги разнасят духове. Няма къде да се скриеш! И ако кармично си белязан, няма къде да се скриеш! Може да си миеш 1000 пъти на ден ръцете, което е...

Всичко това е единственият действащ Бог. Няма втори! Няма.Това е единственият действащ Бог. Винаги така е било. Този вирус атакува безумието на хората и злото в тях. То може да е малко, но може да стане и голямо. Злото в човека е опасният вирус. Онова (коронавируса) е външен вирус. 

Бог е решил да променя човешката упоритост. Значи, много са упорити тези хора в удоволствията, в злото и т.н. Този вирус е нищо, в сравнение с невежеството. ТЪрсенето н абог и Истината е спасението от вируса, после ще кажем как. Здравето се намира в устойчиво съзнание, а устойчиво е само чистото, Боре. Полусъзнанието няма шансове. 

Нещата ще станат както Бог иска, а не както света и хората искат. Смешно е (да сравняваш) какво мисли парламента и какво мисли Бог. Сещаш се за каква разлика става въпрос.?...

Аз като гледам новинарския поток, тъй като и вие също казахте, че гледате новини, въпреки, че телевизия почти не гледаме, много е изместен фокусът, никой не говори за Бог, дори понякога чувствам този коронавирус, това същество, че то е донякъде обречено, че неговата мисия, няма да е толкова ползотворна дори...?
Хората имат да лекуват не вируса, а собственото си мислене, чувстване и постъпки. Този вирус е голямо благо, но само за тези, които разбират. Този вирус иска да предпази хората от един друг вирус, който аз го видях, и тоз го видях, и ще ти кажа нещо за...В него има скрит дух, който действа. Този дух е живял на Земята и е бил нещо между черен Маг и ...нещо такова. Живял е в пустинята и във Венеция. 
Коронавируса?
Не. Скритият дух, който в него действа. 
Другият вирус, който не го пуща Бог в ход, ..на този вирус (коронавируса) е дал тройна сила, не десеторна. А оня - може да погребе милиони. Бог изчаква, защото крайно време е развитието ...
Значи църквите мислят, че само с молитва ще стане. Не! Това е другият капан. Молитвата е вжна, но тя не решава. Тя решава 50% този въпрос. Остава бремето и полу-истината, което е винаги опасно. 

В този вирус е вселен стар дух, за който няма.... ....знам му името даже, видял съм му характера, но нямам право да го издаваме, защото ще стане по-лошо. Такова е правилото. Ако този вирус те избере, никаква хигиена, никакви правила... Атлантите казват, че най-голямата стратегия срещу това е Откровеността и Пътят към Безупречност. Тя освобождава енергията на развитието - чистата енергия, а това е осъзнаване. Тука се иска осъзнаване. 

Бог иска едно: Хората да видят същественото в своя живот. Те са потънали във второстепенни и третостепенни неща, и Той прави....но това пак е страшната Божия Любов, която иска да промени, защото тези хора със земното мислене, в следващото прераждане - това са осакатени хора, инвалиди, без бъдеще...те ще бъдат...Говоря ти за земното мислене, големият паразитТой иска да промени, да тръгнат на духовно съзнание. Защото истинския живот не е и във вярата, вярата също не може да помогне,. Единственото, което може да помогне, и даосите го казват: Съкровенния и Истинен живот. Става въпрос за пълно доверие в Дао (Бога), те живеят в Дао, въобще няма нужда от възкресение. Смешно е. Има такива случки, за малко се отклонявам: Християни искат да проповядват на даоси, ...страшно невежество, той не знае на кого. Отишъл при мъдреците. "Трябва да вярвате за да възкръснете". Първо те казват: "Вярата не е Дао, не е Бог" Бог не е нито вяра, нито наука, нито религия. Той е Любов, Мъдрост и Истина. И воторо: "Вярата не е Дао и освен това ние не се нуждаем от възкресение, защото то не е необикновенно събитие, то е естествено, ние живеем в Дао - самият Бог, няма нужда от възкресение." Това е нелепо, но тези хора не могат да разберат дори за какво става въпрос. 

Като гледам последствията от разпространението на вируса.., понякога си казвам, ето хубаво, ще се поспрат замърсявания от самолети, пътувания, постоянни обиколки и това чудовищно убиване и хранене с животни, защото хайде..учените казват, че е тръгнало (разпостранението на коронавирус) от яденето на екзотични животни в Китай, но никой не говори за тази човешка жестокост, която е стигнала до чудовищни размери..?
Значи, по този въпрос ще ти кажа нещо. Единственото хубаво нещо на това, че хората в момента изяждат милиони животни е, че няма - глобалното човекоядство. Преди е било така, сега има остатъци. Има племен...има случаи, един дето се влюбил в една холандка, тя не му отговорила, нарязал я на парчета в хладилника, да не те занимавам! Голяма жестокост! Но става въпрос, че това замества. Но всички, които ядат месо ще бъдат обречени след време, защото ще получат друга кръв, други възгледи, друга посока на развитие. Но тях ще ги оставим настрани. Виж какво казва Учителя, нещо прекрасно:

Що е здраве? и отговаря: "Когато ти отнемат всичко: здраве, приятели, къщи, блага - какво трябва да ти остане? Ако ти остане Любовта - това е здраве!"

Забележи каква диагноза! Тя въобще не е за земни, но ние говорим тука за души. Ако ти остане Любовта - това е здраве! После ще кажем някои неща от скритата медицина, от Парацелз, още по-дълбоки. Защото някои са заблудени там, мислят, че лекарството лекува, или правилната диагноза, или пък билката - друга трагедия. 

Учителя иска да каже: Здравето е състояние на Любовта.

Значи ти може да си болен. Истинското здраве не е да не си болен. Имаш ли лекота, любов, ефир? Течеш ли? Имаш ли състоянието? Не настроения. Друга мярка!

Странен свят, Боре, ще ти кажа защо:
Хората се пазят, животът им е скъп, Бог не им е скъп! Странно нещо!
После: Възприемат вируса, не възприемат Бога! Забележи за .... това даже не е невежество вече, това минава мерките!....


 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Спонсори на Портал12