Търси

Елеазар - Тайните на Здравето и Скритата Медицина (ТЕКСТ+ВИДЕО)

17.03.2020 г.
2805
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

Тайните на Здравето и Скритата Медицина.

 

“Да си здрав, не означава да не си въобще без болест. Дали си болен или не, ти си здрав, ако си лек, течащ, ефирен, тънко радостен. Това е Съзнание отвъд нещата.”

 
Тайните на здравето:
 
Първо, Боре, трябва да ти кажа, че Бог е Лечителя. Единственият Лекар. Всичко друго е негови асистенти, помощници, ако Той влезе в тях.
 
Здраве и болест се дават от Бога, нищо не идва от нас, хората. може да изглежда, че човек те е излекувал или лекарство. После ще видиш, че няма такова нещо.
Бог е Който Запалва Лечебната Сила Отвътре - и в лекарството и в човека. Има един скрит атом, който Той го задвижва. Бог е Правилният Лекар и Самият Той Едновременно е Лекарството.
 
Което го можем, го можем от Бога, чрез Него. Изкуството но лекаря да лекува също не е негово, а е на Бога. Бог трябва да е Първият ни Лекар, а лечението е по Милостта на Бога. Ако Бог не иска лечението, всички лекари, лекарства, билки не действат, защото там не прониква Бог. - Всичко става безпомощно. Най-хубавото лекарство, най-точното лекарство става безпомощно. - Това е Парацелз.
 
Болестта е Чистилище, трябва да се излекува Дълбоко, съзнанието на човека - главният вирус. Не тялото му, тялото е последствие.
 
Лекарят е само слуга и инструмент в ръцете на Бога. - И някой път Бог чрез лекаря...лекаря мисли, че той е излекувал. Хората мислят, че лекаря е нали - Бог е Действал където трябва!
 
И най-добрият лекар, Боре, най-големият специалист, не може да ти помогне, ако Бог не е благословил ти да бъдеш здрав. Лекарят става безпомощен. Знам много такива случаи...Кажи?
 
Между другото имам един близък роднина лекар, който в практиката си вече, десетки години операции, какви ли не казуси и преди време той ми каза: “Да знаеш, Боре, Бог е Решаващият”...тоест, забелязал го е.
 
Най-благородната основа на лекарството, казва Парацелз е Любовта - Дълбоката Основа.
 
Всичко, което нарушава Мярката - туй е все Парацелз - руши.
Човекът не може да знае какво богатство е здравето, ако не е бил болен - той не може да сравни. И със здравето са направени много бели. И сега по-благословенна е болестта отколкото здравето. Здравият човек може да направи такива глупости и простотии даже, такива бели на хората, че...както и да е. Да?
 
Сега, покрай тази пандемия с  корона вируса, мене така, малко жално, болно ми става, това, че хората вместо тази ситуация да произведе разумност и да доведе до промяна в начина им на живот, те започват с една насмешка да се отнасят или даже, все едно пълно неглижиране на посланието, което има този вирус..?
 
Това е фалшива нагласа, за да избегнеш, обаче ти не може да избегнеш, а то се вкоренява. Така, че с фалшиви методи, ти трябва да си чувствителен, но да си избрал Дълбоко Бога и тогава, нали може да го надраснеш, но…
 
Виж, сега: Всяко лечение трябва да идва от Силата на сърцето, казва Парацелз. Парацелз е мярка. Нали, това е посветен. - Всичко, казва, е в Божиите Ръце. Няма нещо, което да е в човешки ръце.- Най-правилното лекарство в човешки ръце, ако Бог Каже: “Не” - това лекарство не действа. То няма как да действа, щото Скритото в лекарството е Бог.
 
Астрологът никога не знае намеренията на Бога. Това е друга глупост, нали там дето изчислява. Божията Мъдрост превъзхожда небето и звездите. Духът е Балсамът за всички неща. - това е все Парацелз.
 
Там, където на дявола е позволено да влезе, там той причинява голяма вреда. Там, където Бог не позволява, лекарят не може да разбере каква е болестта, нито може да я лекува и затова лекарите дават по някой път погрешна диагноза - знам много такива случаи.
Знам и случая, погрешно изваден зъб нали и тя после же...както и да е...щото всичко, вече се влиза в други ръце.
 
Истинското Божествено Изцеление не се преподава в училища и в университети - на Земята го няма. Бог Си има избрани хора. Но Голяма чест е да отидеш при Избрани хора. Магнита ще извади от вас всички омагьосани вещества. Но магнита, казва Парацелз, трябва да е стоял до Дъб - да бъде Древно Същество или до Свещен Образ. Значе, не става въобще въпрос за Светци. Става въпрос за Мъдреци и Посветени. Някой път ще ти обясня невежеството на светците - дълбоко ще ти го обясня. Тази тема ще разбули много. Нали, те са деца - деца на ангелите. Не са деца на Боговете. Това е грешната им, но те си...по своя път. Те трябва да си вървят по своя път, щото ако влязат в другия Път ще загазят.
 
Човек може да лекува друг човек с помощта на лекарствата частично. Но Бог Осъществява Всичко само с Едно Свое Слово. Бог трябва да каже: ДА на лекарството. Той е Скрит в лекарството. И ако Той излезе от лекарството, лекарството става безполезно.
 
Небесната Медицина, казва Парацелз е безтелесна, независима, отделна и чиста. Тя работи чрез Квинтесенцията - 5 - ят Елемент, Това е Небесната Медицина, чрез Етера. Небесната Медицина е влизане в Невидимото Царство. Тя е в Невидимото Царство, а то прониква във Видимото.
 
В пътя на злото, Парацелз казва, самото Зло е Изцелението. То ще научи хората с тез страдания. Страданието води до облагородяване. Там където не води Бог унищожава и дава Шанс - има прераждане, Боре. При Древното зло няма прераждане. То те сразява тотално, от което Бог ни е избавил.
 
Когато Бог идва при болния, Той идва с образа на човек. -  Може и без човек, но често идва с образа на човек.
 
Добрият лекар, истинският лекар Божии е Божие Благословение, ако Бог влезе в него. И Той влиза често. Лекарството никога не е от лекаря, Истинското лекарство. Лекарството е от Бога. Бог живее Тайно в Атомите на лекарството. Лекарят въобще не знае какво има в лекарството. Пълно Неведение - Скритите Атоми, ти говоря, той няма хабер какво има там, казва Парацелз.
 
Невидими закони управляват всичко. Истинското знание е Дълбок Вътрешен свят. Това е Еликсирът, това е най-Чистата Същност.

Лекарят, казва Парацелз, само Бог може да създаде Истински лекар. - Никакво образование, никаква медиц...това са самоуки, хора, тайно посветени на Бога, много прераждания. И той се ражда във високо ниво като лекар.
 
Всички народи притежават добри и лоши лекари. И Бог решава при кого да те изпрати. Забележи! Ти може да искаш, ако ти не искаш промяна на живота си и си водиш фалшив.., искаш само едно голо здраве, за да си продължиш глупостите и безумията, Бог ще те изпрати при фалшивият лекар. Такава диагноза може да ти изпише, такива лекарства, че по-хубаво е никога да не беше пил лекарство. Забележи за какво става въпрос! Щото той няма думата, други ги пишат в ръцете му лекарството, нали.
 
Така, ако Сърцето не е правилно, тогава лекарят не е добър - не може да бъде добър да ти помогне. Бог е Който създава лекаря, а има лекари, които са обучавани от хора, има лекари, които са обучавани от Бога, казва Парац...скрити. Те са Божии пратеници.
 
Парацелз много дълго се е молел, много дълго - говорим за прераждане, Бог да го направи Истински лекар. И ако се сещаш, има една случка, някой път мога да ти разкажа повече неща за него, в един от случаите - 15 парализирани, 9 ги вдига на крака. Направо ги вдига на крака. Защото чрез Бога вкарва в лекарството Тайна Дума, нали, подобна на оназ Дума, нали тя е много дълбоко дума. Тя е извън света. Затуй няма право да се коментира, щата коментара ще я развали, нали. Говорят се само вторични неща за нея. Така…

Той се е молел, Парацелз се е молил няколко хиляди години, Бог да го направи Истински Лекар . Не просто лекар, нали и той знае Тайни, които, тука ще изн...малко. И много се е молил, Бог за му даде Истински Опит, а не среден опит или някакъв опит. Забележи, къде отива той нали! - Розенкройцер иначе, но той е по-дълбок. Той казва: Ако Бог проникне в човека, влязъл е Истинският Лекар. И тогава личността на лекаря има още по-голям ефект, отколкото всички предписани лекарства. - Бог може да те излекува и без лекарство. Едно Тайно Докосване, включително и без човек. Всичко е в Негова Власт. Нарича се скритият Атом, нали Той е Духовен. Няма да се отклонявам.
 
Никой не вижда лекарството, защото - виж какво казва - То не е вещество, То е Божия Тайна! В лекарството има скрити духовни атоми, има и Божествени. Ако Бог го докосне, става Страхотно  Лекарство.
 
Главната причина за всички болести е, че не сме в Бога. Думите могат да пораждат низши Духове. И да разболяват хората. Това, което се иска, Боре, Страшно Очистване - Контрол над Словото!- Контрол, нали. Иначе думите ще те разболеят и…
 
Когато настъпи благословеният момент, Бог ни изпраща правилният лекар, но не преди това. - Когато човек, изповядва се, иска Промяна на живота си, иска Промяна на курса, иска да живее за Бога, иска да живее разумно. Не казвам, че това е достатъчно - разумно не е достатъчно, но иска, сърдечно, има Душа, има нещо - не говоря за ум, Бог му изпраща Истинското лекарство, Истинският лекар или Бог го лекува без посредници, защото посредниците - те нямат значение за Бога, щот Той е Главния...Нещо искаше да кажеш?
 
Може да се каже, че всеки минава през една, така, невидима мерилка, която да покаже колко ще натежи Откровенното и Искреното, Чистото за сметка на.., дори на лицемерното, защото между другото във Франция заразата сега е тръгнала от една църква, където са се били събрали да пеят и да хвалят Бога...
 
Да, да. Тя скритата нечистота, тя си е на много места и тя, ти не може да излъжеш Бога с привидни, нали? Първо, трябва да кажем, че Бог движи и здравето и болестите и всички..,всеки атом е Негов. Разбираш ли, Боре! Няма...
 
Затова ли някои от лекарствата и болестите не могат дълги години да имат, да им намерят, така да се каже, в лабораториите решение? Просто Бог не го допуска.
 
Значи, ако ти не искаш да си променяш живота, разчиташ само на лекарства, туй означава, че ти искаш да увеличаваш греховете си и погрешния път. Няма как там да се случат нещата. Освен туй най-доброто лекарство за тебе, може да действа зле, щото Бог може да го промени. Защото Бог владее и най-скритите атоми, Боре. Те са в Ръцете Му, Той ги е създал, нали Бог ги е Създал.
 
Значи, Бог е Създателят на болестта, само Той може да я отнеме -  и с посредник и без посредник, и с лечител и без лечител. Причината, че не го прави, че Иска това да стане чрез нас хората, за да остане Той Скрит - Главният Лекар, нали.
 
Ето, пак е дал Път на Свободата, на Волята…
 
Да, да…
Ако не намираме правилният лекар и лечение, това пак е по Волята на Бога. Бог не иска да намерим правилният лекар. Затуй човек трябва да се моли за Правилния лекар, обаче и промяна на живота си. Да не иска само лекуване и после да си продължава с глупостите, скритите глупости.
 
Ако вярата на болния не е достатъчна, а е дошъл момента той да бъде излекуван, Забележи, тогава Бог му изпраща Вярата - казва Парацелз. Той няма, той е безбожник. Бог му вселява вярата. Или го праща при правилният човек или при правилният лекар...Кажи, нещо искаш? Не. Да,...значи, ако Бог влезе в един обикновен човек, такъв човек може да те излекува както никакви специалисти не могат, щото Божията Сила, тя не е ограничена. Така вярата прави чудеса, но Всъщност Ключа е Бог. Самата вяра не може да прави чудеса, даже тя не може, тя е без...Това, което прави чудеса, казва Учителя е Любовта. Ако Любовта влезе във Вярата, не самата вяра. Във вярата има пак много глупост, както и в неверието. Ако Бог Влезе в Любовта и Любовта Влезе във Вярата, тогава вече става нещо съвсем друго, но...да…
 
Аз бих добавил моя лична опитност, каогато 2012г. имах една болест няколко месеца, така упорита и съвсем неочаквано, може би точно това се е случило, Бог ми е дал Вярата, обаче и много голяма Доза Благодарност. Аз всъщност разбрах, че трябва да..., абе ей така потече една голяма благодарност към самата болест от моя страна. Даже си спомням бях в един асансьор и т.н. и в Мига, в който излъчих тая благодарност към болестта и тази болест, като с магическа пръчица, за...в рамките на три, четири дни изчезна.
 
Значи, Боре, самата вяра не може да те излекува. Тя е също нещо безпомощно, обаче ако...Бог ти я дава, защото ако тя е 100%-ва, тя може да привлече Любовта, която лекува.
 
Аз благодарих…
Да…
 
...на болестта и осъзнах, нейната задача.
...дошъл е момента и Бог ги изпраща. Изпраща ти Вярата, и както виждаш тука, може да е безбожник, но ако Бог му даде Вярата, той може да стане фанатично вярващ - 100%, той просто той, щото то не зависи от него. Той му изпраща Духа на Вярата, нали защото целта е...
Значи, така Вярата прави чудеса, но всъщност тя не прави нищо - Скритият Бог Отзад, нали. И ако Бог не иска…
 
Така, Бог Е Единственият Действащ, но в случая Той действа Тотално, Скрито. Той си е…
Парацелз казва: Всъщност, няма лечебни средства и лечебни сили. Тези не лекуват никого. Нито растителните неща, нито туй...планетите, нито топлината, Само Един Единствен Бог може да лекува. Това е Вещият, Знаещият, Невъобразимият и БезпределноСилният във нас Бог. Той Решава. Всички други сили стават безпомощни, ако Той не иска. Говоря ти за най-големият специалист лекар, нали.
 
Главните причини за болестите, казва Парацелз са 5 /пет, макар и по-външни/:
  • влиянието на условията;
  • замърсяване или отравяне;
  • вродени болести;
  • духовни причини - означава погрешна нагласа към Живота:
  • прекомерен страх и излишни грижи;
  • и свързани със съдбата изпитания - тука спада вече нашето непослушание.
Самата смърт, казва Парацелз, тя не знае кога ще настъпи. Това също Бог го решева. Тя е...

Умението на лекаря, правилната доза, начин на приложение на лекарството се определя от Бог. Лекарят нищо не знае. Но ако е дошъл момента човек да е заслужил, защото иска промяна на живота, иска детска сърдечна любов към Бога, Бог влиза, включително и в неук лекар може да влезе и в невеж, но в случая и в добър лекар, влиза , Той определя - Бог, дозата, лекарството. После Бог влиза в лекарството, Забележи! И ликвидация.
 
Целта на Истинското Лечение е да бъде излекуван старият живот и старото мислене. Оздравяването никога не идва от вярата, Боре. Това е другото невежество. То идва от Божията Милост. И ако Божията Милост реши да Докосне Вярата, и изглежда че вярата е помогнала, но това Е Скритата Божия Милост.
 
Изкуството да се лекува човек е дар от Бога. Това трябва човек да си е посветил живота на Бога. Минималната диагноза е 30 прераждания да е работил, за да стане специалист лекар в Ръцете на Бога и пак Бог решава. Както и да е.

Значи, той казва- Парацелз: Дори една лоша, една единствена лоша мисъл, може да те разболее. Няма нужда от две. В лошата мисъл има лош дух, нали. Вярата може, както да разболява, така и да лекува. Ние създаваме, казва Парацелз, действащ Дух. Значи и двата варианта, нали. Създаваме или тъмен Дух или светъл Дух. Всяка мисъл, всяка дума, всяка тревога, може да стане самостоятелно същество, което да те гони цял живот. Това може да съществува дълго в човека със своето влияние и сила. Измислено, прието с вяра. Лошото същество, това е безумната вяра, която го е приела - лошата вяра. И тя може да бъде 100% като другата. Над двете вяри е Любовта, коята спасява от двете.
 
За всяко нещо има причина и всяка причина е продукт, казва Парацелз, на друга по-дълбоко лежаща причина - още по-Скрита Причина има. Само посветените се домогват до нея, лекарите нямат шанс. Парацелз не е лекар. Първо е посветен, после е лекар. това е подредбата.
 
Кажете за ролята на търпението по време на болестите? Защото много хора искат бързо да имат резултати.
А то може да стане още по-бавно.
 
Да…
Търпението, Боре, се сещам веднага за един закон от Учителя, много точен. “Търпението, това е Силата на Любовта.” И в търпението може да влезе тази Сила и там узряват нещата по правилният начин. Нетърпението разваля и хубавите неща. А в търпението - да може да изтърпиш, да изтърпиш болестта си, да изтърпиш злото в себе си, защото болестта е твое точно твое определено зло. Ако имаш тежък проблем със сърцето, ти си злоупотребявал със сърцето и с чувствата. Ако е в главата - с ума си. Ако е стомаха - с постъпките си и т.н.; ако е с краката - с добродетелите. Ако ръцете много те болят нарушавал си справедливостта и т.н.; ушите - слуха. Има една сестра, която я късат ушите, нали даже...както и да е. Носа е характера, очите са Истината; устните са Любовта, брадичката е волята. Всичко това са знаците, нали…
 
А възможно ли е дадена болест да бъде причинена не по законите на, на...как да кажа, на правдата или кармичните закони, а от един човек да бъде умишлено причинена на друг?
Тя може щото там има карма между тях. И тя трябва да се случи. Но един тежко болен, не може да предаде на свой близък човек, който също е болен, да му предаде или нещо, ако Бог не е позволил. Значи, тази близост не решава нали. Освен това, една болест в един духовен човек, той човек си играе с нея. Тя е като детска играчка. И той не казва: Господи, махни ми болестта, както Майстер Екхарт. Той, Майстер Екхарт иска първо Бог и после ако Бог реши да го излекува, защото той знае, че...после мисля че ще кажем нещо в тази връзка.
 
Значи мислите, Боре, се превръщат в действителна сила. Тази сила не е веществена, не е астрална и ако някой е болен, то е защото води неправилен живот и неговия вътрешен лекар е отстранен и възпрепятстван. Той го е изпъдил, нали това е начин на мислене. Ако има някъде натрапчивост, настояваш на своето, упоритост нали, пък не си прав, нали.
 
Който иска да лекува, той не трябва да гледа само болното си тяло - все Парацелз, той трябва да освободи душата на болния от неправилните мисли и чувства, иначе няма да има успех. Другото, проблема на месото: Казва Парацелз, месото изяжда тялото, а обилната храна - преяждането, изтощава живота. Други болести на човека, които... Туй преяждане, то е такава тежка болест, че то ако ти обясня, вируса ще избледнее. Ще го харесаш като ангел нали, но няма да....

Няма по-опасна болест от омразата, тя е промъкваща се отрова, която парализира всички сили на живота. Затова има змии - отровни и неотровни. Това са стари духове, които са трупали омраза и таз омраза е станала отрова.

Единственият, който прави, Боре, истинският лекар и го прави лекар, казва Парацелз, това е Бог. Няма лекар, който може да направи лекар истински човек.

очаквайте и 3-а част от текста на интервюто.

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12