Елеазар: Там, където има Дух, няма смърт, няма и оплакване на умрели (ВИДЕО)

06.06.2020 г.
18287
Добавена от: Борислав Борисов

Бог е дал свобода, а човек е злоупотребил и сега по пътя на опита тя се възстановява. Чрез опита Духът ще се роди отново в свободата. т.е. в Истината.
Съдбата винаги се решава отгоре, но изборът е ваш. Изборът е решаващ.


Смъртта е победена отдавна от живота, защото ако смъртта беше господар, животът нямаше откъде да идва (да тече).

Нашите хубави мисли и молитви за заминалите хора - това е храна за тях. Душата е жива - ти помагаш на живата душа. 

Смъртта е духовна преграда, но Посветеният знае числото на смъртта и това знание е освобождение.

Победата над смъртта се определя от тайната на Словото, а свещеният символ на Словото е Бог. Ако човек съумее да превърне Словото в Бог, той не умира. 

Волята е духовно оръжие, ключът, с който човек може да победи смъртта. Падането на духовете в смъртта и илюзията показва, че тези духове не отговарят на изискванията на чистотата и на единството.

Чистотата унищожава смъртта със своята динамика. Без победа над смъртта няма ясен поглед върху живота. Да победиш смъртта, значи да победиш всяко зло в себе си- Победата над смъртта дава просветление – най – важното в живота на ученика. Чрез грешките и недостатъците животът изтича, ето защо човек трябва да познае себе си, тогава той ще познае живота. Разпятието не е толкова важно, важно е Възкресението. 

Нечистите винаги ще се преследват от съдбата и от смъртта. Лошите условия не са дадени за да умираме, а за да развием окултната сила на Духа.

Там, където има Дух, няма смърт, няма и оплакване на умрели. С Духа и в смъртта има живот, а без Духа и живота, няма смисъл. Победата над смъртта води до велико просветление, а това просветление определя разумен и Божествен живот. Да постигнеш тайната на смъртта, значи да се освободиш. Докато има зло в човека, винаги ще има и смърт.

Огненото съзнание, побеждава смъртта. Огненото съзнание произхожда от чистотата – смъртта няма власт. Волята е духовно оръжие, ключ с който човек може да победи смъртта. Лъжата – това е вашата смърт, това е Антихристът. Това земно, паднало съзнание е привлякло смъртта, т.е. ограниченият.

Ако аз съм излязъл от къщата си, умрял ли съм? – Смъртта не съществува, приятелю. Смъртта е голям театър, голяма илюзия. Кой е изгубил смъртта си? – Който е приел Истината, защото там където отсъства Истината се настанява смъртта. Какво е скрито в смъртта? – Възраждане, а не унищожение.

Смъртта е велико явление, велика красота, защото смъртта е процес, който разлага в духовния свят егото. Смъртоносните моменти в живота на искрено стремящия се ученик отговарят на идеята на кръщението, защото само кръщението е, което преобразява живота и което надраства смъртта и егото.

Смъртта е скритото Благословение на Бога. Когато в този свят човек забогатее, той разваля ума си. Когато в този свят човек обикне друг човек, той разваля сърцето си. Когато в този свят човек развие силата си, той разваля волята си. Когато в този свят човек попадне в беднотия, той изпуска душата си. Всичко това са придобивките на този свят. И накрая за всички тези обеднели души слиза дар от небесата. Бог им дарява смъртта, защото, приятелю, защо ти е развален ум, развалено сърце, развалена воля и обедняла душа? Ето защо Бог е милостив. Смъртта, това е милостта на Бога, приятелю. И докато разваляш нещата, ти все ще умираш.

За да разберете ясно всичко, което говоря и което премълчавам, трябва да умрете. Как? С Любов, с Будност, с Воля! Живата Истина не се прекъсва в процеса на умирането, т.е. умирането има полза само ако можеш да възкръснеш, защото само тогава ти се раждаш в полето на Истината. А това е, което ти търсиш през целия си живот.

Из лекции на Елеазар Хараш

ВИЖТЕ ВИДЕОТО - ТАЙНАТА НА СМЪРТТА:
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Спонсори на Портал12