Търси

Елеазар: Само раздялата носи Възпламеняване на Любовта в Бога (ВИДЕО)

23.03.2019 г.
12406
1
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В най-новото видео с Елеазар Хараш говорим за някои от тайните на Сътворението, грехопадението, Адам, змията, Луцифер и Сатана. Това е тема, макар и тежка, която цели проясняване на причините и връзките от древността с отговорността пред търсачите на Истината днес.

Животът на Земята е загадка за много хора от този свят, както и за много от други светове...

В Промисъла на Бога за Сътворението е човекът да пресътвори Божественото и да се завърне в Бога след тази Раздяла, която е земния живот. Именно след такова дълго отделяне от Бога, може да се осъществи едно истинско Завръщане.

Окултната наука казва, че злото трябва да узрее, а плодовете на злото трябва да узреят, да изгният на дървото за познанието на доброто и злото и сами да паднат от само себе си на земята.

Според окултната наука Бог може мълниеносно да приключи войната със злото и Сатана и може да бъде заличен за един миг от лицето на Вселената и самият той го знае. Но ако унищожението на Сатана би станало веднага,..небесните същества нямаше да разберат пътя и естеството на греха. По този начин те нямаше да схванат още и величието на Божията справедливост. Ако един разбунтувал се ангел срещу Бога (Сатана) беше унищожен веднага, тогава много небесни същества щяха да служат на Бога, щяха да Му служат, но не от любов, а от страх.


 
Елеазар Хараш: Божии Тайни за Злото и Сътворението (22.03'19)
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 1
  • Кадер
    30.07.2019 г. 21:06
    Благодаря ,че Ви има!:

Коментари:

Спонсори на Портал 12