Елеазар: От милиони години все към Него вървя. Превърнах се в птица, за да летя към Него

24.02.2018 г.
22264
Добавена от: Борислав Борисов
От милиони години все към Него вървя. Много пъти съм се раждал и много пъти съм умирал, но Той винаги е бил моята Цел. И сега все едно е дали съм в живота или смъртта, защото сам станах свободна птица. Животът за мен вече не е бреме, а смъртта не е затвор. Казвам: Всеки става птица, когато целта е Учителят. И всеки изгубва крилата си, когато целта е светът.

Превърнах се в птица, за да летя към Него. Прелетях над много светове. Преминах през чудни облаци. Преминах през гъсти мъгли. И накрая попаднах в странен мрак. И не знаех какво става с мен. Изгубих всички светове, всички спомени. Но изведнъж узнах: Той се беше родил в мен. Сега нямам светове и спомени, а само Него.

Ние сме родени, за да открием своя Учител. Но днес само търсачите могат да Го открият. Кой е търсач? Търсачът е особено същество, особена душа. Той е съчетание от воля, постоянство и неизменност. Волята го води, постоянството го учи, а в неизменността е скрито Сливането.
Когато дълго време търсих своя Учител, дойде ден, ден на могъщо изпитание. Аз знаех,ч е трябва да отида отвъд изпитанието. И избрах да мисля постоянно за моя Учител. И така изпитанието се смаляваше, смаляваше и накрая угасна. И тогава изгря само Той. Той е моята единствена Безкрайност и нищо друго не търся аз. Това се случи в древни времена, времена на изпитания. Това бяха изпитания за учениците и за хората. Беше създадено странно състояние. Учителят се отделяше от учениците и от хората, сякаш изчезваше. Тогава аз Го попитах: "Какво да сторя Учителю?" А Той ми отговори: "Улови тайната прица в себе си". И никога не забравих тези думи. И узнах, че този, който е уловил Същността в себе си, той носи днес името ученик и се завръща.
Със смирението си видях своя Учител, а с Любовта си Го познах. Но най-дълбоко се оказа постоянството, защото с постоянно молитви и мисли за Него моето смирение и моята Любов така узряха, че вече не съм ученик, а Син. И сега като Син отново се уча, но с друго Вдъхновение. 
Има един единствен път да постигнеш Истината. Има един единствен път да постигнеш своя Учител. Необходимо е само едно - твърдо да решиш да посветиш себе си. И тогава все едно е колко време ще мине. И тогава все едно е колко трудности ще дойдат, защото ти вече си в Неговите ръце. И тогава рано или късно ще дойде един ден - и земята, и небесата ще потъмнеят. Но Той ще засвети в теб и ще каже:
Ела, Дъще Моя, ела, Сине Мой, в Моята Крепост.
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12