Търси

Елеазар: Огнената група във Варна работи ежедневно!

18.11.2018 г.
9154
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Огнената група във Варна работи ежедневно, няма отлагане, няма отпускане, няма умуване,няма удоволствия - огнен цикъл...Могъщи огнени практики - в тихите часове, когато светът спи, ученикът работи.
Трудно се спи, когато ученикът е запален от великото и универсално учение на Учителя, трудно се яде - защото истинската храна на ученика е преди всичко огън...
Свещеният Огън се дава само след ред изпитания и накрая чрез посвещение. Много окултисти носят етикети ученици на Учителя - нищо няма да остане от тези етикети - стихията не се заблуждава - важно е не ти за какъв се мислиш - важно е становището на стихията, становището на Духа.
Учителя го е казал:
Седем пъти ще ви прекарам през огън - и този огън вече работи.
Истинските ученици не мислят за посвещение - те работят, и погълнати от любов към своята работа, в един прекрасен ден те стават просто достойни за вътрешния кръг...
Окултният ученик не мисли за Любовта, а гори. Тези, които много мислят, имат много съображения...
Най-могъщите сили се намират в чистото Слово, което е основата на Свещения Огън. Когато човек е въоръжен с чистото слово, което е същността на формулите - тогава около него има огнена стена - в тази стена се разбива всяко намерение на злото. 
Словото, това е покоряващата Божия сила, а формулите са самият ключ.
 
Елеазар Хараш из предговор към книгата Новите формули на Бялото братство (Всемирното Бяло братство)
 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12