Търси

Елеазар: Колкото и тежка да е твоята съдба, избери истинолюбието

02.09.2019 г.
6948
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Само с Мъдрост се преодолява съдбата. Мъдрият се е справил със съдбата си, защото се е отделил от себе си и е избрал Истината, а не знанието.

Знаещият умее да се движи, но той няма Път. Знаещият умее да спори, но той няма тишина в себе си. Знаещият се учи, но не разбира нещата. Ето защо знаещият е съдбата – тя е като негов дом.

Знаещият е съдба. Знаещият не умее да задава истински въпроси, защото той все още няма душа. Знаещият е жив за света, а Мъдрецът е жив за Бога, за вечните неща. Съдбата на знаещият е да чува света. Мъдрият чува тайната реалност. Знаещият слуша. Мъдрият чува.

Мъдрият чува, защото има чисто търсене на Пътя. Дълбоко в Мъдреца има скрита Любов. Дълбоко в знаещият има разрушение и смърт. Мъдрецът се изгражда в тесния Път, това е Пътят, в който съдбата умира. Знаещият се движи в широкия път. Тук съдбата се увеличава.

Дълбоко в знаещият има скрито зло и добро. Дълбоко в Мъдрия има Любов. Всеки човек си е създал карма – самонаказание. Колкото и тежка да е твоята съдба избери истинолюбието, избери Любовта към Бога – само така ще имаш добри условия за развитие в другия живот.

Съдбата атакува всичко неразумно, всички неразумни желания. Неразумните желания са провалени същества от астралния свят.

Неразумното винаги ще бъде осъдено и кармата винаги ще го гони, а Мъдрият винаги ще се среща с реалността, с красотата Божия. Неразумният е образ и подобие на смъртта, докато живата мъдрост благоухае. 

От милиони години неразумното се преражда в света за да се учи на разумност. Човекът на съдбата е знаещ, умствен. Човекът на Мъдростта е Истинен, любящ - той е чиста същност. Мъдрецът е мъдрец, защото Сам Бог е образувал нещо в себе си. Мъдрецът е подредил себе си, своя живот, своята вселена. Той е станал е Извор в себе си.

Елеазар Хараш в предговор за книгата "Мъдрост и съдба" на Морис Метерлинк
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 2
  • Павел
    11.10.2019 г. 18:30
    Гледа ли видеата с Елеазар,мисля че ще си отговориш сама на въпроса ако ги гледаш!? :)
  • Михаела
    09.09.2019 г. 11:15
    Има ли как да присъствам на лекция на живо? Искам нещо да питам.

Коментари:

Спонсори на Портал 12