Елеазар: Колкото и тежка да е твоята съдба, избери истинолюбието

02.09.2019 г.
15817
Добавена от: Портал12
2 коментара
Само с Мъдрост се преодолява съдбата. Мъдрият се е справил със съдбата си, защото се е отделил от себе си и е избрал Истината, а не знанието.

Знаещият умее да се движи, но той няма Път. Знаещият умее да спори, но той няма тишина в себе си. Знаещият се учи, но не разбира нещата. Ето защо знаещият е съдбата – тя е като негов дом.

Знаещият е съдба. Знаещият не умее да задава истински въпроси, защото той все още няма душа. Знаещият е жив за света, а Мъдрецът е жив за Бога, за вечните неща. Съдбата на знаещият е да чува света. Мъдрият чува тайната реалност. Знаещият слуша. Мъдрият чува.

Мъдрият чува, защото има чисто търсене на Пътя. Дълбоко в Мъдреца има скрита Любов. Дълбоко в знаещият има разрушение и смърт. Мъдрецът се изгражда в тесния Път, това е Пътят, в който съдбата умира. Знаещият се движи в широкия път. Тук съдбата се увеличава.

Дълбоко в знаещият има скрито зло и добро. Дълбоко в Мъдрия има Любов. Всеки човек си е създал карма – самонаказание. Колкото и тежка да е твоята съдба избери истинолюбието, избери Любовта към Бога – само така ще имаш добри условия за развитие в другия живот.

Съдбата атакува всичко неразумно, всички неразумни желания. Неразумните желания са провалени същества от астралния свят.

Неразумното винаги ще бъде осъдено и кармата винаги ще го гони, а Мъдрият винаги ще се среща с реалността, с красотата Божия. Неразумният е образ и подобие на смъртта, докато живата мъдрост благоухае. 

От милиони години неразумното се преражда в света за да се учи на разумност. Човекът на съдбата е знаещ, умствен. Човекът на Мъдростта е Истинен, любящ - той е чиста същност. Мъдрецът е мъдрец, защото Сам Бог е образувал нещо в себе си. Мъдрецът е подредил себе си, своя живот, своята вселена. Той е станал е Извор в себе си.

Елеазар Хараш в предговор за книгата "Мъдрост и съдба" на Морис Метерлинк
Коментари: 2
 • Павел
  11.10.2019 г., 18:30 ч.
  0     0

  Гледа ли видеата с Елеазар,мисля че ще си отговориш сама на въпроса ако ги гледаш!?

 • Михаела
  09.09.2019 г., 11:15 ч.
  0     0

  Има ли как да присъствам на лекция на живо? Искам нещо да питам.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12