Търси

Елеазар: Истинската Любов те храни. Това е Отеца. Това са вътрешните излъчвания на Словото (ВИДЕО)

14.06.2020 г.
2835
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Мистиката на храната. Значи тука леко ще забравим вегетарианците и веганите. Те са нещо много второстепенно и са далече. Да се храниш в духовният смисъл това е въпрос на дълбоко свещено отношение към нещата. Това няма нищо общо с тез неща, разбираш - с външна храна, ако ще тя да е пречиста. При свещеното отношение към нещата ти поглъщеш истинската манна, т.е. първичната субстанция на Любовта отвътре. Тоест Истинската Любов те храни. Това е Нищото. Това е Отеца, нали. Това е манната, а те търсят някакво жито, а пък други казват че е ечемика. Други могат да кажат, че е царевица - няма значение.
 
При обикновения земен живот на човека, той яде външна храна, той няма как да разбере това. Значи, таз храна е дадена, казва Учителя, само за възпитание - контрол, мярка..., много неща. Тя също има своето място, но Учителя казва: Тя е за предучилищната възраст - всичката таз храна, тъй наречена "чиста". Тя е далече от Истинският път на храненето и далече от тънките свещени частици, които идват от дълбокото свещено отношение - Подход към нещата. Защото при обикновената храна, човекът още го няма, той е поробен от света, той не познава себе си и затова каквото и да е яде, нали. Може да си въобрази, че яде най-чистата храна. Дълбокият вътрешен път се превръща в истинската храна за свещеният ученик - самият Път. Там има един стремеж, една жажда и ти вече почваш да привличаш такива частици  от Древността и от Любовта. И това е духовно хранене. С това хранене след време ще се храниш и в другия свят, а тези земните като умрат, Горе увисват щот там няма тез елементарни храни - щях да кажа манджи и т.н.
 
Тялото е само външна дреха, одеяние, а свещения начин на хранене е Път към Небитието, Път към Скритата Реалност и Път към Бога. Небитие означава Неограничената Безграничност - това означава е на Нирвана - таз дума, която е смущавала много хора и философи. Това е Безкраят, нали. Но хората са изгубили понятията и значенията, и Дълбините, и всичко. И сега мислят. че има противоречие между религията и т.н.
 
Да имаш на трапезата си, представи си, мъртви тела - нали..., трупове и тези тела са имали глас, движение, съдба, деца, животни, развитие - и ти си посегнал, и мислиш, че се храниш нали, мислиш, че правиш нещо. Това е дълга тема за друг път, но това са Пътя на обречените хора. Тези хора са изгубили Тайната на вътрешното хранене, което означава, а това е свързано с Истинското Развитие. Те са изгубили това. И това Истинско развитие не е свързано с вегетарианство и веганство. Това е последствие. Те са допустими неща, има в тях нещо правилно, но са второстепенни. Без свещени отношения и веганството, е вегетарианството си остават бедни.Това, което Учителят го нарича сиромашия. Истинското хранене започва, когато човек се погълне, казва Учителят, от Идеята за Истината. Не донякъде, а се погълне. Тогава човек се храни не само с хляб, но с Тайните на Словото, с Вътрешните Излъчвания на Словото. Пак отиваме към Манната и към Небитието...Да
 
Говорили сме, че в библейските слова Словото е Хляба, за който Христос говори. Това ли е преобразуването, за което Христос казва: “камъните в хляб”?
Да, твърдото, нечистото Слово в онова...в оназ фина енергия. Защото...виж сега, Боре, то на едно дълбоко ниво няма материя. Тя не съществува. Съществува само енергия. И тук енергията се е втвърдила, но то е пак енергия. И затуй ти трябва да осъзнаваш с какви енергии правиш връзка.
 
Значи, вътрешните излъчвания на Словото, това е Чистото Слово, Слово, което си преживял - дълбоките си свещени думи, имената на Бога, и всички...и т.н. Това е съкровеността на Словото. А това е най-чистият вид храна. Съкровенното Слово е чиста, Божия фина храна. Тука човека се храни и с Покоя, а това е чисто хранене. Ако един веган, вегетарианец не е в Покоя, питам те, каква е храната му? - сега се сещам..,какво яде?
 
Истинското хранене е Истинско Развитие, но то се случва когато човек стане неспособен да каже лоша дума. Не искам да ти разправям един брат, ми разказва там за един сблъсък с едни вегани, за какви неща става въпрос...Значи, това е...аз пак ги поздравявам нали. - Значи, неспособност да кажеш лоша дума - аз ти говоря, и отвън и отвътре...да.
 
Аз искам малко да го разширим въпроса, защото наистина многократно съм ставал свидетел, как вегетарианци и вегани избухват в агресия, най-вече в Словото. Това, заради преждевременното отказване от месото ли е? Тоест, не са били готови ли на тази крачка?

Не, липса на чист стремеж към Истината и към Бога. Щото от там ще дойде корекция някаква и ще...самата агресия показва, че...неустроен вътрешен свят и той си излиза и навънка нали, защото...фактът, че имаш способност да се ядосваш, ти си вече свършен.
 
Като говорим за тези неща пак много хора ще кажат: има определени души, които посягат към така нареченото “Слънцеядство”. Реално ли е то - човек да се храни само със Слънцето?
 
Ами, не само. С много неща трябва да се храни. Слънцето е част от Словото нали. Хубаво Слово, а пъ-дълбокото хранене, сега се сещам, би било със Зората - с Неуловимата храна. И пак отиваме към Нищото. А Нищото пък е Пълнотата на живота. Слънцето не може да даде пълнота, Боре. Фактът, че изгрява и залязва означава, че там има промени. Пълнотата е Неизменна - Изначалното Съзнание. Нищото е Неизменно.
 
Когато говорим все пак за физическото хранене, все още, докато хората не са постигнали по-високите нива, за които говорите и когато говорим за...все пак за вегетарианството и веганството, т.е. растителната храна, трябва ли там да има един по-специален подход при поемането на тази храна? Тоест, Учителя казва - спомням си преди години, в една от лекциите, че трябва да си представяш кайсията или черешата как слънчевите лъчи са я огрявали, как росата е била по тях…
 
...какъв път е извървяла докато стигне...или една баница - през колко неща, за да стигне до тебе. И ти туй ако го видиш, Боре...виж сега за малко Погледа на Учителя: видял една мравка, така отдръпнал се и казал на учениците: “Това е бъдещ Бял Брат”. Разбираш ли за какво говорим? Какъв Подход...При туй положение ти никога няма да настъпиш мравка. Разбираш ли? И някъде от там почват тез неща. Но човек, който го няма туй свещеното, той ще си върви по своя път, той няма и друг избор нали. Но То Е дълбоко в нас и можем да си го събудим. То е Вродено.
 
В определен момент дори и хората, които отдавна са се отказали от месоядството, усещайки, съзнавайки всички странични ефекти, не само и вътрешни…
 
...То ще ограби и Възкресението, дълбокото пробуждане - (месоядството).
 
...в един определен момент тези хора си казват: но аз не причинявам ли страдание дори и на растителното царство, когато се храня с него?
 
Да, но все пак там е позволено, защото там работят фини енергии, които...щото в животното и в човека няма фини енергии. В душата има. Тез фини енергии от растенията, от тънките цветове, от нещата, те ще увеличат тънката енергия в човека и той ще познае Бога.
 
Защото Бог Е...и дълбоките неща, мистичните, и дълбокото разбиране - това е все степени на Тънка енергия. Бог е най-Голямата Тънкост.
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Спонсори на Портал 12