Търси

Елеазар: Истинската Любов е събиране на две сродства в Една Изначална Тоталност (ВИДЕО)

15.11.2020 г.
3627
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Истинската Любов е Събиране на две Сродства в една Изначална Тоталност. Те трябва да се срещнат като Сродни Подтици, за да се Пра-Съединят и тяхната Взаимност или Взаимно Съкровена Любов ги сближава в Окончателно завръщане в Бога, в Целостта.

Тези две души са предсъществували в Изначалния Съвършен свят и така подобното Търси Изначалното Подобно. Но те могат да се срещнат само в Любовта, само като Взаимно Сливане на Души. Между другото, само...има посветени, които могат да влязат в грях и превръщат греха в такава Светлина... По тоз въпрос не ми се говори много, щото...Те са от “Дървото на Живота”. Те са пречистили нивата и... дали има пет жени, десет жени, както Мохамед има много и Яджнавалкия, той осветява всичко, защото за чистия всичко е чисто. Нечистият без да прави грях е грешен - няма нужда да прави. Може да се въздържа - пак е грешен; може да допуска - пак е грешен - щото той е в тъмнината. Но туй е малко специална тема. Така, тука за туй Сродство ще се върна.

Тука Душите са красиви, защото срещат самите себе си в своята Изначалност - Бог подава Ръка - когато са били потопени една в друга и те си Спомнят това. Истинското Неудържимо Привличане може да се случи само в Съкровеното Израстване. И тогава се явява Истинският Смисъл като Любовна Цялост - това е все Суфи иначе. Някой мои тълкувания: Между тези Души има фина страст - нищо общо с ума - овладяна страст, брахмачария. - Тоз човек е тренирал брахмачария.

Има една малка като Искрица Страст, всичко другото е Съкровена Любов и Божествена Любов. - Това е нещо като клечка, запалка - Която не е изтъкана от ума, а от Материя Прима, казва Парацелз - от Древната Сърдечна Пра-материя. Нищо общо с емоции, с...Това е Скритият Ефир. И така, Истинската Любов съществува само в тази Изначална Тоталност, която няма нищо общо със сексуалната Любов, която е...сиромашия - наречена е “скитащи души” или “призрачно въображение”. За тази Изначална Любов е казано “Любовта познава само Себе Си - Любовта” - тоест, Изначалната част, породена от таз материя, Първична материя - това е Тайната на Етера. Между другото, се сещам, а… “Възкресението” на окултен език означава: да се отървеш от огъня, въздуха, водата и земята и да се върнеш в Етера. Това е Възкресението. В Тази Истинска Любов царува изначално високо любовно чувство - Дълбинно чувство - никакви емоции...дълбинно чувство. Тук нещо от Древността слиза и се слива в своята Изначална Цялост и това е Бог.

Защото Любовта е Негова и тук се изявява Великото Умиротворяване. Това, което ти говоря, няма нищо общо с мечти и фантазии, нали. Това е Самата Велика Реалност. Тука Изначалната Природа среща Самата Себе Си в Любовта и се Самопоражда в Своето Древно Привличане. Това е Любов отвъд света, отвъд образите, това Е Любов дошла от Излияние от Небесните Сфери , от етера. Тука засиява Древното Състояние - Андрогина, Великата Пълнота, за която е казано“Богове сте”.

Тука човешката форма се разтваря в Любовта, в Изначалната Фина Пра-материя, сякаш нещо е дошло от Скрития Древен свят. Това Бог го прави, ако има заслуги, нали - от Небесния свят. Това е среща на светлинните тела. Значи, тялото си има светлинни органи и светлинни тела и...физическото тяло то може да усети някакво блаженство, но то е много странично нещо.

Тука говорим за дълбоки неща. Тука външността става среща на вътрешността и вътрешността засиява. Това е Древната Небесна наука за Любовта - Висша Тантра, щото има и нисша тантра. Всичко това е Част от Древната Любов на Бога, защото само Той може да Излива Небеса от една Душа в друга, нали. Тука едната Любов чете сакралния текст - сакралната Любов, в другата душа.

Тази Истинска Любов е свидетелство На Божието Единство и това е Андрогина. Тази Любов е свързана с Мистерията на Бога и с Неговото...тя е Негово Откровение. Тази Любов е Изначално Завръщане в себе си, в Същността си, в Андрогина. Познават тази Любов само тези, които са се изгубили в Бога, които са изчезнали - казват Суфите. Само тази Истинска Любов може да бъде Дълбока Опора, защото Тя е в Промисъла на Бога - и като опора. Тази Истинска Любов към Бога е квинтесенцията на всичко. Само Тя може да разкрива Истината за нещата, защото Тя е Цялостна. - Другите нещо говорят - Тя е Цялостна, само Целостта може да разкрива. Тази Любов е изтъкана от свещени лъчи скрити от погледа на света.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12