Търси

Елеазар: Христос се намира във вътрешния живот на Словото

30.07.2019 г.
6018
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Когато аз ограждам едно същество, което обичам - аз ограждам себе си, защото това същество не е нещо външно, то е едно мое специално чувство - така аз съхранявам Бога в себе си - така аз пазя свещеното в себе си, защото ние не можем да обичаме това, което е извън нас; това, което обичаме, е Бог, който е дълбоко вътре в нас и това е тъкмо специалното чувство.

Когато аз имам специално чувство към някого, това специално чувство се ражда в мен от Бога. Бог има специално чувство към определен човек, а аз трябва да имам свещено отношение към това чувство, защото то е свещено желание на Бога. Когато аз обичам някого - аз се уча на свещено отношение към Бога - само там, където има свещени отношения, се развива Бог - така аз изграждам Бога в себе си. Свещеното отношение е велик символ, а същевременно и велик метод.

Когато хората познаят тази дълбока любов и мъдрост на Словото, ще дойде и космическото християнство, защото Христос е намира във вътрешния живот на Словото.


Най-висшите степени на Любовта, Мъдростта и Истината идват от новото разбиране на Словото. Задълбочаването в Словото е влизане в Духа, защото Дъхът се крие в дълбочината на нещата. Словото е първична сила на Духа...Само чрез Словото ние можем да се родим отново в Духа.

Чрез Духа мисълта става изключително динамична и всичкопостигаща, но дълбоките секрети по този въпрос принадлежат на най-висшата и съкровена област, която мога само едва да докосвам.

Помнете: Формулите живеят като разумно създадени творения - те са активни и разумни творения на Духа...а разумното винаги изисква разумност...затова първо се минава през чистотата. Формулите са чиста лъчиста духовна енергия, която произлиза от принципа на чистотата, а чистотата е неизтощимият източник на енергията, защото чистотата е изобилна на качества, т.е. на изтънчени сили и елементи.

Казвам: Идва великото време на ученика, защото тайно в него се ражда новият човек - и това е Христос. Ние се разбираме с всички чисти същества, или с всички, които се стремят искрено към пречистване.

Нашето учение - говоря от името на вътрешния кръг на Бялото Братство - ще се наложи в света, защото основата му е чиста любов.


Ученикът не е медиум или фанатик...Ученикът е съзнателен - той познава законите и принципите на Словото. Медиумът не е посветен, когато той прави - той нищо не знае, защото има нещо повече от молитвата и вярата - това е Любовта. Ученикът има истинска мъдрост, а природата е само негов съюзник...

По-слабите ученици имат силна воля, а напредналите, които им помагат, имат диамантена воля. Тази воля има власт над всичко, тя управлява и елементите, и егрегора на обществото, също и астрала. Има действия на формулите, чрез които се влиза във висшия свят, а що се отнася до чистата енергия на ученика - тя е сбор на различните видове добродетели, а добродетелите са живи сили в природата - живи течения.

Много окултисти носят етикети ученици на Учителя - нищо няма да остане от тези етикети - стихията не се заблуждава - важно е не ти за какъв се мислиш - важно е становището на стихията, становището на Духа.

Учителя го е казал: Седем пъти ще ви прекарам през Огън - и този Огън вече работи.

Казвам: Истинските ученици не мислят за посвещение - те работят, и погълнати от любов към своята работа, в един прекрасен ден те стават просто достойни за вътрешния кръг...Окултния ученик не мисли за Любовта, а гори. Тези, които много мислят, имат много съображения...

В живота на истинския окултен ученик Учителя заема първо място, а всички други дългове са на заден план...Всички тези, които поставят семейството си или професията си на първо място, или коя да е друга дейност, са отвън...нека не си въобразяват, че са ученици - те са слушатели. Първо е Учителя - после е практиката на учението, което е едно и също, т.е. първо е учението, а после е яденето, дишането, спането и други работи...

Някои като ме слушат, могат да си помислят, че съм фанатик, но това е лъжа - фанатизмът спада към една особена болест, която се превръща в жестокост, а жестокостта е отричане на Любовта...във великото учение на Учителя няма място за нищо излишно и старо...старото умря.

Словото е разрешението на всички въпроси - но това се разбира от тези, които познават Словото като Бог. 

Красиво е, когато Словото се разкрива на човека, това става отвътре, и за този, който разбира, Словото става ръководител и защитник...Словото в своята най-висша степен е самата същност т.е. самият Дух на нещата. Казвам: Когато Словото се пречисти - то става Дух и се проявява като Дух - като същност...

При чистото Слово енергията на формулите е изключителна - да, Бог живее в особената енергия - тази особена енергия е наречена Свещен Огън, а именно този Огън е ключът към живота.

Болестите, злото, тревогите не могат да понасят лъчите на Свещения Огън. Свещеният Огън няма противници - Той е покоряващ принцип. Когато човек е въоръжен с чистото слово, което е същността на формулите - тогава около него има огнена стена - в тази стена се разбива всяко намерение на злото. Ученикът знае как да воюва със Словото, с Принципа, т.е. с безусловното оръжие - това безусловно оръжие господства навсякъде.

Помнете: Чистото Слово - това е сгъстената Божия Сила, която разрешава всичко, това е Огън - Огънят на новото учение - самият Дух се сгъстява като Огън в Словото и работи универсално, а чистото Слово определя самото Огнено Единство.

Формулите, които излизат от едно пречистено същество, работят безусловно. Формулите са живи духовни същества - истински действащи сили - това са Божествени проникващи трептения. Казвам: Мощните вълни на Словото са мощните вълни на Бога.

Словото е Бог. За формулите понятието "далеч" не съществува. Формулите работят и проникват и в отвъдния свят. Когато една формула се придружава от чист мотив - тогава успехът е сигурен, защото тя е свързана с Бога, а всичко, което е свързано с Бога, успява.

7 формули:

"Господи, научи ме да овладявам всички отклонения на своите мисли, чувства и постъпки"

"Господи, научи ме да позная окултната същност на Словото"

"Господи, помогни ми да изчистя съзнанието си от всичко непотребно"

"Господи, призовавам Могъщия Ти Огън да изгори всички тъмни сили около мен"

"Господи, пази ме от богатство и разкош"

"Господи, освободи ме от омразата"

"Господи, промени всичките ми фатални линии на ръката, за да Ти служа"


5 формули срещу опасни болести:

Срещу рака: "Господи, освободи ме от егоизма"

Срещу тумори и рак: "Господи, освободи ме от всички неразумни желания"

Срещу сърдечни заболявания: "Господи, научи ме да разбирам скрития смисъл на страданията"

Срещу психически заболявания и кризи: "Господи, научи ме да разбирам скрития смисъл на противоречията"

Срещу всички болести:  "Господи изгори всяка гордост и суета в мен"
Елеазар Хараш
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Свързани публикации

Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
29737
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече
Тайната на злото
07.08.2016 г.
26743

Елеазар Хараш: Тайната на злото разкрива, че Бог е Любов при всички условия (ВИДЕО)

Злото се побеждава без борба, но там където има невежество, злото си расте. Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог
Виж повече
Елеазар Хараш
17.09.2016 г.
45656

Елеазар Хараш: Всеки човек се ражда там, където може да научи уроци, които ще го спасят след време (ВИДЕО)

Каква е разликата между човека и маймуната? Кое е първото - яйцето или кокошката? От къде идват делфините и къде отиват след смъртта си? Какво символизира какавидата и пеперудата? Какво се крие зад тайнството на пчелите и създаването на пчелен мед? Коя е причината соколът да не може да достигне Боговете? Какво символизира вълкът? Как котката може да спаси човек от самоубийство? Защо недоволните хора се прераждат в магарета?
Виж повече
Елеазар Хараш - интервщ за Атлантида
17.10.2016 г.
10956

Елеазар Хараш: Атлантида е древна наша прародина (ВИДЕО)

Атлантида е древна прародина - истинската прародина, защото самите толтеки са обучавани от Боговете. Има връзка с Бялото братство, но Всемирното Бяло братство е нещо друго, нещо много по-високо. Атлантите са постигнали нещо грандиозно, от което сега в Света има остатъци.
Виж повече
Елеазар Хараш за Тайната и илюзията на смъртта
12.11.2016 г.
23359
8

Елеазар Хараш - Тайната на смъртта (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Ние сме безсмъртни и нищо не можем да направим по въпроса! Ама нищо! То е предрешено, край, свършен факт! Въпросът е в това, дали сме осъзнати, че сме духове. Ние не сме умове, не сме сърца, ние сме духове. Ние сме дори, преди Безсмъртието. То е дошло много късно! Още по-късно е дошла смъртта. Ние сме духове, ние сме древни! Ние даже не сме от миналото. Ние сме от древността.
Виж повече
Елеазар Хараш © 2017 Portal12.bg
20.02.2017 г.
3807
3

Елеазар Хараш: Тайната на живота е да създадеш Дао в себе си (ВИДЕО + ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Мъдрецът е строг, но е сърдечен. Който практикува Дао, единствената практика в света, защото всичко друго е някакви умствени игри, практикува безкрая, практикува безупречността, а догоните го наричат древният мироглед. Практикуваш истиността и тогава всички други практики са на място, дали ще ги практикуваш или не, те са второстепенни, щом практикуваш това. Лао Дзъ казва, че практикуваш ли Дао, Бог, Истината, ти разбираш и знаеш, че всички други практики са излишни, защото това е върховната практика, ти си в системата на Дао
Виж повече
Елеазар Хараш  © 2017 Портал12
18.03.2017 г.
4317
2

Елеазар Хараш: Запалете Любовта в себе си, както го направиха Богомилите (ВИДЕО)

Богомилството искаше да създаде духовност, мястото от където започва Разцвета! Не религия! Не ритуали! Не свещи! ...Някои казват: Библията е боговдъхновена. Няма такова нещо! Ти трябва да си боговдъхновен! Библията я остави на почивка. Ти ако си боговдъхновен и Бог те води, ами ти си Книгата, ти си живата Книга!
Виж повече
Елеазар Хараш © 2017 Портал12
05.04.2017 г.
3177
2

Елеазар Хараш: Защо Христос отива в Египет? Защото там е бил тайният център на Бялото братство (ВИДЕО)

Представяме ви пълната видео лекция на Елеазар Хараш по темата за Древен Египет и Мъдростта на Египетската цивилизация. Варна, 04.04.2017
Виж повече
Елеазар Хараш
17.06.2017 г.
7749
2

Елеазар Хараш: Който има Любов, внася значение във всички неща (ВИДЕО)

Представяме ви отговори на Елеазар Хараш на 40 въпроси на зрители на Портал12. Разговорът е първа част, на 15-и Юли ще бъде публикувано видеото с още 40 въпроси на наши читатели
Виж повече
Елеазар Хараш
26.06.2017 г.
18979
6

Елеазар Хараш: Болестите лекуват неразумните желания в човека (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ ЗА ЗДРАВЕТО)

Представяме ви пълна лекция на Елеазар Хараш по темата за здравето, изнесена на 24-и Юни по време на Летен Веге Фестивал - Варна 2017.
Виж повече
Елеазар Хараш
10.07.2017 г.
3028

Елеазар Хараш ще изнесе на 28-и Юли във Велико Търново извънредна лекция (ПОКАНА)

На 28-и Юли във Велико Търново, на площадката пред "Галерия" - паметник Асеневци (Конете) , духовния напътственик и писател Елеазар Хараш ще изнесе извънредна лекция на тема: "Важните неща в живота".
Виж повече
Елеазар Хараш
23.01.2019 г.
6012

Елеазар Хараш: Изначалната Истина е вродена в човека

Щастието е път, по който човек се самозаблуждава. Щастието не води към същността на нещата. Животът е път, при който човек придобива смъртта. Смъртта е почивка, след която човек отново се ражда, за да живее и изпусне пак същността.
Виж повече
Елеазар Хараш: Ако критикуваме, ние съдим Бога в човека
03.11.2018 г.
5604

Елеазар Хараш: Ако критикуваме, ние съдим Бога в човека

Представяме ви архивно интервю с Елеазар Хараш, дадено през 2003-а година за варненския вестник Черно море:
Виж повече
Елеазар Хараш: Самадхи е даряване на Дух, осъзнатост, блаженство и вдъхновение
23.10.2018 г.
11254

Елеазар Хараш: Самадхи е даряване на Дух, осъзнатост, блаженство и вдъхновение

Елеазар Хараш - Отговори на 25 въпроса на зрители на Портал12
Виж повече
Елеазар Хараш: Египет е колония на Атлантида (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)
07.09.2018 г.
14629

Елеазар Хараш: Египет е колония на Атлантида (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Днес ще говорим за Атлантида.
Виж повече
Елеазар Хараш: От мълчанието идват прозрения, от Тишината - откровения (ВИДЕО)
14.07.2018 г.
13485

Елеазар Хараш: От мълчанието идват прозрения, от Тишината - откровения (ВИДЕО)

Публикуваме най-новото интервю с Елеазар Хараш (петък, 13.07.2018, Варна) по темата за мълчанието и тишината.
Виж повече
Елеазар Хараш: За да разбереш Истината е необходимо Божествено Откровение (ВИДЕО)
04.07.2018 г.
8795

Елеазар Хараш: За да разбереш Истината е необходимо Божествено Откровение (ВИДЕО)

Представяме ви лекцията на Елеазар Хараш, изнесена на 03.07.2018 във Варна.
Виж повече
Елеазар Хараш: Учителя се вселява частично в свои ученици, за да работи и да помага (ПЪЛЕН ТЕКСТ - СЛОВОТО)
27.05.2018 г.
11775

Елеазар Хараш: Учителя се вселява частично в свои ученици, за да работи и да помага (ПЪЛЕН ТЕКСТ - СЛОВОТО)

Словото е говор на самия Бог, на самата Древност. А хората имат един вътрешен глас, но те нямат слово, ако Словото влезе в тях, тогава вече то има причина да влезе и тогава вече можем да говорим за Слово.
Виж повече
Елеазар: Голяма чест е да бъдеш ученик на Учителя, най-голямата чест във Вселената (ТЕКСТ ЗА СЛОВОТО - част 2)
27.05.2018 г.
6842
1

Елеазар: Голяма чест е да бъдеш ученик на Учителя, най-голямата чест във Вселената (ТЕКСТ ЗА СЛОВОТО - част 2)

втора част от пълния текст към интервютото с Елеазар Хараш по темата - Словото 
Виж повече
Елеазар: Сред духовните хора ще намерите най-голямо лицемерие (ВИДЕО)
04.05.2018 г.
9745

Елеазар: Сред духовните хора ще намерите най-голямо лицемерие (ВИДЕО)

Нашите врагове са онези, които ни заблуждават и които ни залъгват с бъдещето (става въпрос за вярата в бъдещето, пак напомням – вярата не трябва да се изпраща в бъдещето, вярата трябва да е насочена в Бога).
Виж повече
Елеазар Хараш: Бог е абсолютната Родина! Тежкият живот в България е благословен! (ВИДЕО)
21.04.2018 г.
14654

Елеазар Хараш: Бог е абсолютната Родина! Тежкият живот в България е благословен! (ВИДЕО)

Виж повече
Елеазар Хараш - пустинята
11.05.2019 г.
4591
1

Елеазар Хараш - Лекция за Пустинята, Усмивката и афоризми (ТЕКСТ+ВИДЕО)

Дяволът знае кога сме отпуснати и кога сме в съмнение, и веднага – атакуване. Достатъчно е само един миг да се отпуснеш, да не мислиш за Бога или за нещо Духовно – и той знае това.
Виж повече
Елеазар Хараш: Здравето изисква да се грижиш много за своя невидим свят (ВИДЕО)
28.03.2018 г.
37179
1

Елеазар Хараш: Здравето изисква да се грижиш много за своя невидим свят (ВИДЕО)

Целта на болестите е да излекуват хората. Понеже болест означава слабост. Те индианците го казват, после ще започнем с индианската мърдост.
Виж повече
Елеазар Хараш: Осъзнатото слово в нас е действащият Бог
11.03.2018 г.
5024

Елеазар Хараш: Осъзнатото слово в нас е действащият Бог

Словото е Истината и всяко чисто слово е духовен магнит за Истината. Истината има специфичен говор, така хората я узнават. Древният Тот казва: „Когато изричаш думи на Истината, ти забогатяваш с Нетера“, ти забогатяваш с Бога.
Виж повече
Елеазар Хараш: Бог винаги изпраща свои напреднали, според душите (ВИДЕО)
27.02.2018 г.
7991

Елеазар Хараш: Бог винаги изпраща свои напреднали, според душите (ВИДЕО)

Представяме ви пълен текст на първото видео - интервю с Елеазар Хараш, като започваме с тези 2 акцента: Бог винаги изпраща свои напреднали, според душите. Но помощта, тя ще дойде когато човек направи личните си усилия в пречистването, за да може да получи...
Виж повече
Елеазар Хараш: Душата на човека идва от Бога, душите на животните идват от Боговете (ВИДЕО)
14.02.2018 г.
9268
1

Елеазар Хараш: Душата на човека идва от Бога, душите на животните идват от Боговете

Голямото разнообразие на животните произлиза от Единството на Бога. Всичко туй са скрити Негови способности, качества.
Виж повече
Когато осъзнатия човек избере Бог и Истината, получава подкрепа от невидимия свят, от напреднали същества (ВИДЕО)
22.01.2018 г.
6652

Когато осъзнатия човек избере Бог и Истината, получава подкрепа от невидимия свят, от напреднали същества (ВИДЕО)

есетте заповеди са дадени за хора, които са ги нарушили – те иначе нямаше да бъдат дадени. Дълбоко в сърцето на човека е записано, че важен е Бог и Истината, и правилността на нещата. Това го знае всеки човек и доста животни.
Виж повече
Елеазар Хараш - потъкости
18.05.2019 г.
10337
1

Елеазар Хараш: Потънкости и принципи в Учението (ИНТЕРВЮ)

Представяме ви най-новото интервю с Елеазар Хараш (17.05.2019) по темата за Потънкостите в пътя на духовното развитие. Очаквайте в началото на седмицата пълен текст.
Виж повече
23.07.2019 г.
2645
3

Елеазар Хараш за Християнската мъдрост (ЛЕКЦИЯ)

Гледай на Божията сила, а не на трудността, на обстоятелствата. Значи, къде трябва да е насочен погледа ти? Няма значение колко е голяма трудността. Няма значение дори ако е свръхголяма. Гледай на Божията сила и разбира се, призовавай Божията сила. Значи, гледай на Божията сила, а не на трудността, на обстоятелствата.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12