Търси

Елеазар Хараш: За слабостите няма оправдание. Иска се да бъдеш неуморим в пречистването (ВИДЕО)

26.11.2017 г.
13037
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
За слабостите няма оправдание. Това, което в миналото се е постигало за хиляди години, сега се постига за секунди, минути, часове, дни и месеци. Иска се да бъдеш неуморим в пречистването и в търсенето на Истината.

Чистотата е много важна, защото тя е краят на всички съмнения, краят на всички мъки. Учителят казва: "Ако не се пречисти човек, змията го опасва и му диктува какво да прави. Така човек греши и натрупва змийски капитал." Така например в някои семейства възниква конфликт - единият казва, че е на особено мнение и другият казва, че е на особено мнение. Учителят казва: "Няма  особено мнение, това е Луцифер!"

Нечистият не може да осмисля страданията си и затова той се мъчи. Съмнението в нечистия е оръжие на злото, защото то руши вътрешността. Веднъж за винаги трябва да се знае: Колкото и да е чист човек, той не е застрахован от грешки.

Учителят казва: "Злото е в ръцете на Бога. И това е много хубаво, че то не е в човешки ръце, защото само Бог знае как да работи със злото." От всичко това става ясно, че злото е Божия сила, и затова то е мощно, и затова в Библията се казва: "Не се противете на злото" Защо? Защото при съпротива то става победител. Ти се натъкваш на Божията сила. Злото е част от Божията сила. Когато Бог управлява злото, то има строго определена разумна цел. ( в повечето случаи - пречистване и спасение от пропадане и демонизиране )

В злото има три степени на хаоса, но тази мощна сила отстъпва само на по-мощна сила. Това е Любовта.  Учителя казва:
"Злото застава на колене пред Любовта"
Защо злото пакости на хората? Защото не го обичат (и разбират). Щом хората обикнат злото, то ще измени своя характер, то няма да е вече зло, защото Любовта, която е Бог, преобразява злото. В Библията Христос казва:
"Любете враговете си."
Не само Царството Божие е вътре във вас, но и царството на дявола е вътре във вас. Царството на дявола се намира в неразумните желания. По пътя на пречистването злото намалява, докато изчезне. Щом в тебе няма вече никакво зло - Словото ти се открива и ти ставаш Син на Словото. Този, който е познал Словото, обича Истината, а този, който не обича Истината, той обича своите удобни заблуждения.
Елеазар Хараш, март 1995г., Варна
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12