Елеазар Хараш: Ясновидството е падение

22.06.2019 г.
21187
Добавена от: Борислав Борисов
5 коментара
Любовта не се занимава с ясновидство, тя върви към Мъдростта, тя има строго определен Път. Ясновидството е падение. 

Не си струва да говорим за глупостите на Нострадамус, защото той просто не може, няма свещени послания. Което означава, че пътят му е съвсем друг. Той не може да помогне с тези послания на хората. 

Докато посланията на Тот, на Озирис - там казват, че просто абсолютно всеки човек ще стане Посветен (когато му дойде времето).

Затова - не следвай звездите, не следвай света, а абсолютната Същност - Бога, сърцевината на нещата. И тогава вече, като влезнеш в тази Същност, може да се завърнеш да се занимаваш, ако обичаш звездите, но по съвсем друг начин; съвсем друго качество; съвсем друг подход.

И няма да лъжеш хората, че след 3 месеца...еди какво си...няма да ги забавляваш. Защото всички послания на Нострадамус са висящи, включително тези, които се сбъдват, защото  ти не се променяш. Въпросът е какво става с тебе, не със света, не със събитията. Ти си повече от събитията, твоят Дух е над явленията. Въпросът е:

Дали ти можеш да се освободиш от ума си?

Ако се освободиш от ума си, посланията му не ти трябват, не ти вършат никаква работа. На теб ти трябва Бог, а не какви събития ще стават в света. Затова ученикът върви по съвсем друг Път.

И аз съм ви казвал тази идея за мухата, това е методът на ума: от мухата да направиш слон. Духът е обратно: от слона муха; от мухата - комар; от комара - нищо. Това са различни подходи.

Всеки проблем го смалявай, какъвто и да е, както и да изглежда. Обаче умът обича да преувеличава. Ако се отдадеш на ума, той ще те погребе. 

Щом мислиш, че много знаеш, и се възгордяваш, кармата ще те заслепи. Щеш не щеш, ще станеш неадекватен. Докато смирението, то те води към Покой, към Дълбочина и после те води до Различаване.

Затова исихастите са много дълбоки, защото мълчание - безмълвници: умът го няма, устата затворена, Душата пробудена, тя улавя само тънкости, израства в Бога. 

Най-дълбоката степен исихасти са в най-Дълбокото Безмълвие - това е пряко виждане на Бога. Който го е постигнал, това всъщност е Исихия, истинската Исихия. И по българските земи е имало много такива хора, и в Египет, и в Гърция. Но безмълвието не е лесна работа, това е качество на Духа. 

Елеазар Хараш
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Коментари: 5
 • Snejanka
  27.06.2019 г., 18:46 ч.
  1     0

  Благодаря Елеазар Хараш за пореден път,за простотата, яснотата и още много, много повече,което съдържа, всяка една написана от Вас дума и всяко едно изречено от Вас Слово.  

  Благодаря!!!!..

 • Не отхвърляйте това до което нямате достъп.След като сте последовател на учителя би трябвало да знаете за моментите когато се е затварял в тайната си стаичка,за да получи отговорите които са му били нужни.Следвате всевъзможни принципи и учения без ре
  23.06.2019 г., 19:46 ч.
  2     1

  Не отхвърляйте това до което нямате достъп.След като сте последовател на учителя би трябвало да знаете за моментите когато се е затварял в тайната си стаичка,за да получи отговорите които са му били нужни.Следвате всевъзможни принципи и учения без реално да знаете тяхнота стойност

 • Павел Йорданов
  23.06.2019 г., 01:39 ч.
  5     2

  Пътят на християнското посвещение е път на установяване на връзка с Духовния свят, в който път правилно и целенасочено развитото етерно ясновидство (имагинациите) е първата свръхсетивна степен при преодоляването на 5те сетива, които превръщат всичко духовно в Майа (илюзия), защото възприемат едва 0.0035% от електромагнитния спектър. Преди това обаче човек трябва да е развил абсолютна добродетел и солидно, реално, неабстрактно познание за Духовния свят, което не се заключава в остарели фрази за отдавна отминали духовни епохи, а в математическа яснота за задачите на сегашната ни духовна еволюция. Ако ставаше само с мълчание и концентрация, то отдавна да са го постигнали йогите, само дето те не знаят накъде да насочат ума си, защото им липсва реалното познание на истинските християнски източни и западни Посветени, които четат от Акаша чрез ясновиждане (имагинации), ясночуване (инспирации) и ясносъизживяване (интуиции). Медитация с реално езотерично познание е бяла магия, а без такова познание е точно обратното, а този материал апелира към опасна практика - само да изпразниш ума. Това е само една нужна предпоставка, за да се изолира медитиращият от околния свят, а не предмет на медитацията. Не може да медитираш върху нищото, защото ще станеш на нищо, така както например математикът става математик, когато решава задачи. "Как се постигат познания за висшите светове", Рудолф Щайнер.

 • Newage
  22.06.2019 г., 14:15 ч.
  5     0

  "Ясновидството наистина е едно велико благословение, но то трябва да се използва."  

  Учителя (СБ , Варна, 28.8.1909г.)

 • Владимир Цанев
  22.06.2019 г., 11:24 ч.
  0     3

  Благодаря...????

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12