Търси

Елеазар Хараш - Водата е Очарование, Любов, Енергия и Прасветлина (ВИДЕО)

21.11.2018 г.
13191
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Водата е древна дума на Бога, древно дихание на Бога. Думата “вода” означава “водач”, защото в първичния си вид, преди да слезе надолу, тя е била заключена Прасветлина и тази Прасветлина е живяла в океана на Бога, преди да потече надолу като чиста кристална енергия - Второто слизане. А тази енергия впоследствие слиза още по-надолу, облича се във вещество, за да стане достъпна до хората и да се нарече “водач” или “вода”. Водата горе е Любов, долу е вещество. Ако човекът цени водата като чиста енергия, тогава тази енергия някога ще заведе човека в океана от Прасветлина. В древен Египет, Нун означава “Изначалната вода”, се казва: “Тя няма граници, брегове… няма форма”. Тя няма време, тя е изначална свобода, изначална несътвореност. Нун - това е дума Древност, Изначалие, което ни зове… което ни вика. Тази вода е мистично неизчерпаема… Тя се изрича още като Прамайка. Друго нейно име е “Бездната”. Тук няма Земя, а Свобода и Безкрайност… Първичният океан. Пътят на Водата е Спасение… Това е Свобода и завръщане в Океана на Бога, защото тя е говор на Бога. Чистата вода винаги знае своя път. Тук да уточня - Чистата вода, това са тези правилни… разумните действия в човека… Това е Живата вода - само тук можеш да се развиваш, иначе не течеш, като... Нечистата вода - това е блуждаене и безпътица. Може да се каже - нечистото мислене. Водата е жива, подвижна красота, защото е взела нещо от Природата на Бога и на тази Прасветлина - сияещата. Водата е Божие влияние, тя има в себе си скрито, мистично съзнание. Водата е друго име на течащата Любов. Водата е пазител, тя крепи света и човечеството… и човека. Например, в ручея има проповед; в морето има простор; в реката има пътешествие; в извора има себепознание, а в океана има безмълвие… Всичко се е завърнало… спокойно е.
Цялата тази вода на нашата планета, тя е само поредният пример от Бога за онази вода, която е невидимата… онази - Живата вода…
Да, както египтяните викат на Нил - Небесна вода, нещо велико слязло от небето и те го оценяват… то е така. Тя не извира случайно от тук или там…

Много пъти Вие сте казвали, че навсякъде зад видимата опаковка на всичко, е скрита Божията сила… При водата, освен нечисто материално ниво, освен H₂O, за което всички говорят… Какво е скрито вътре в нея?
Скрит е разум, който може да просвети нашия път към Бога… И ние ако се домогнем, ако оценяваме… Ти знаеш, примерно един бедуин в пустинята как цени водата... Той я смята за Божество… И ние сме казвали, ако махнем водата за 3-5-6 месеца, 1 година… хората ще видят, че нито Слънцето ще им помогне, нито религия, нито наука и всичко ще рухне някак си, и ще се поклони на водата като на Божество… Защото тя е част от слязлата енергия на Бога… има да върши задачи. Това, което тече във водата не е водата - това е енергията. Ако енергията се оттегли, изворът изсъхва, скрива се (преведено), реката и тя изчезва. Имаше река - няма река… енергията се е изтеглила и отгоре… Така. Водата е очарование… Ние пием злато. Бедуините, за които стана въпрос - пустинниците… Той я търси, той я чака, той я цени и като я срещне - той занемява… то е някакво преклонение, защото може да го оцени. Ние, понеже имаме много не може да го оценим… единственият изход е ако ни се отнеме. Това е голям подарък, за да се видиш какво представляваш без вода… Защото може да мислиш примерно, че си голям авторитет, че знаеш много… Дай да те видим без вода ще царуваш ли?... Само мъдреци и посветени ще кажат “Това е нашето царство”, обаче всички други ще увиснат… Разбираш…

Това оценяване на водата, то пак дълбока метафора, която усещам, защото на практика много… Може би голямата част от хората на Земята в момента нямат Живата вода в себе си и Вие го казвате в някои от книгите си… Но поне една част от тях се докосват до тази Жива вода…?
Значи, те нямат Любовта - друго име на Живата вода, а когато нямаш Любовта, твоят път не е благословен. Сещам се за една китайска старица - възрастна, гърбава... питали я: “Защо си толкова красива, изглеждаш като дете”. Виж отговора: “Аз чух Дао, аз чух Истината”. Оттук нататък вече, който наистина е чул, вече има една коренна промяна и хората я усещат в него, колкото и да се крие… някой път си остава така… леко скрито, но тя е чула наистина Истината - чула е Дао, чула е Бог. Оттук нататък промяната вече… Тя и да не иска, няма избор… Тя вече… нещо в нея сияе. Това е благословението, тази Любов, нали, за която говорим… Пием злато, но не знаем това… В пустинята го знаят. Водата е тайнство, което ни познава. Дали ние я познаваме - това е друг въпрос. Водата в нас е, която вижда и разбира нещата, Боре… Говорим за Чистата вода - и като Любов, и като Енергия, и като Прасветлина… и като такава вода.
очаквайте скоро пълния текст....
 
1
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12