Търси

Елеазар Хараш: Учителят Беинса Дуно - това е осъщественото Единство (ВИДЕО)

22.09.2018 г.
15288
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Интервю с Елеазар Хараш за Учителя Беинса Дуно (Варна, 21.09.2018). Пълен текст на интервюто ще бъде публикуван през следващата седмица. 

- Връзката с Учителя винаги е била духовна - Дух с Дух, така ще си остане.
- Учителя, подобно на Бога - присъства и отсъства. И е близък, и е далечен, обаче наблюдава подробностите в ученика.
- Всеки, който се отдава на истинолюбието, постепенно започва да маха това, което е предопределено - надраства го.
- Истинското име на Учителя е безименно, т.е. - няма същност. Има някакво тайно произношение, но не може да се побере, защото ние сме извъд имената, извъд ограниченията, извън сътвореността.  Той не може да се побере и във Вечността. Старците са такива - древни...Името на Учителя в този свят е компромис, (и двете му имена), просто за да има връзка някаква
- Ако искате да служите на Божията Воля, непременно трябва да заместите религията с Любовта. Религията не може да служи на Бога - само Любовта!
 
Учителя казва:
  • Аз не паля свещи, защото съм запалил Любовта в себе си
  • Истината е отвъд предопределението
  • Всички искат светът вън да се оправи. Светът вътре във вас трябва да се оправи
  • Когато всичко около теб пропадне, твоята Любов трябва да се извиси
  • Здравето на човека зависи от степента на Любовта към Бога
  • В света съществува Абсолютна Правда, която въздава на всеки му заслуженото
  • Всичко трябва да се върши с Любов и мярка, без пресилване - това е здраве
  • Да запазиш Любовта си при най-лошите условия - това е изкуство
 
 
1
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12