Елеазар Хараш: Траките не са искали да бъдат човеци, а осъзнати духове (ВИДЕО)

18.11.2017 г.
31666
Добавена от: Борислав Борисов
Истинския народ няма история, той има древност. Истинският народ има скрита Истина в себе си. За да изследваш траките, трябва да познаваш методите, по които се проучват тайните на неизвестността. Учените нямат методи. Ученият човек, казват суфи, той си е неук човек.
Отвсякъде! От всяка гледна точка! Ако този човек иска да стане истински учен, той трябва да живее един правилен живот и да стане разумен, после чак ще му е позволено. Трябва да стане човек, който има безкрайно чисто сърце. Той може да изследва нещата и да стане истински учен човек, после мъдрец, после премъдрост, после има още една степен...

Траките не са искали да създават книжнина и на едно събрание древния тракийски жрец Химир казва:
Живата традиция трябва да се дава само на достойните, а чрез писменост тя ще попадне в много недостойни.
Има хора, които четат книги на Учителя и казват "това са елементарни неща, за какво са ми..?" - То не му е позволено да чете...Или пък други виждат положителни мисли - друга беля. Учителя е дълбока Истина, но трябва да си призован. Ако си призован, вече започваш да го четеш в 4-о и 5-о измерение и тези неща няма да ги виждаш. Няма да си отишъл заради тях, защото това е погрешно намерение. 

Траките не са искали да бъдат човеци, а осъзнати духове. Те не държат на човешката природа. За тях, да бъдеш човек е много тъжна участ. 
 
ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай