Търси

Елеазар Хараш - Тайната на смъртта (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

12.11.2016 г.
25436
8
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви интервю с Елеазар Хараш по темата за смъртта и починалите ни близки. Тъй като това интервю се оказа доста дълго, имайте предвид, че първите 12 минути са “загряване по темата”, след това до 70-а минута е навлизане в дълбочина, а до края на интервюто са всички въпроси на зрителите на Портал12, включително въпросите за кремацията, самоубийството, семейните констелации, връзката с роднини, навлизането на починалите в нашия свят, сънищата с починали, обредите, дрехите и вещите на починалите, проникване в Акашовите записи, практики и молитви за починали и още...​
* интервю на Борислав Борисов, Портал12


Здравейте г-н Хараш, в днешното интервю темата е за смъртта - “Тайната на смъртта”. Възприемането ни като индивидуалности в този Свят, въпросът за Аз-а. Той ли е разковничето в страхът ни от смъртта? Загубата на Аз-а. Запазва ли се някаква индивидуална идентичност след смъртта?
Първо - има индивидуалност, или и личност. Има висше Аз и нисше Аз. Нисшото Аз винаги ще умира, личността винаги ще умира, това е красивото на смъртта, че тя постоянно погребва егото докато изчезне. Но някога трябва да изчезне и висшето Аз и да отстъпи на Бога. Даже и то! Човек като се слее с Бог и изчезне в него, той си запазва висшето Аз, но вече по един специален начин - по божия начин, а не по друг начин...И макар, че висшето Аз е висока летва, дълбока вода е…, то в сравнение с Бога, пак е нисше. Един човек с висше Аз ако мисли, че е всичко може да изпъди Бога и според атлантите човек колкото и да е напреднал трябва да се спаси от своето високо Аз, за да може да отстъпи на “орела”, който като го погълне ще му даде не вечен живот, а безкраен живот!

Може би страхът при хората от смъртта е във връзка с това, че се загубват връзките с роднини, с хората които обичаме, има един елемент на тъга, че всичко може просто да изчезне и никъде да не бъде запазено, било то в отвъдния свят или вътре в Бог. Има ли такава опасност?
Няма изчезване, има скриване. Някой като умре може да се скрие за дълго време, но хората които много се обичат, и които много се мразят - все ще се срещат в животите. Защото силна омраза и силна любов, означава - връзка. Безразличието означава, че няма да се срещнат и в този живот и в другия. Тези, които много се обичат продължават да се срещат и във всяко прераждане растат към съвършенство. Преработват миналото си и връзката става…, обаче ако са търсачи на истината, защото за другите...пътят е дълъг.

Преражданията имат ли край? Ако е така, този край също е своеобразна смърт. Всичко изживяно в хилядите опитности запазва ли се под някаква форма на съзнание или изживяване?
Първо - преражданията имат край, когато човек постигне сливането си с Бога на високо ниво, когато изчезне в Него, той вече е постигнал Единството. Тъй както е казано “Бъдете съвършени, както е съвършен Отец”, защото за едно прераждане не можеш да постигнеш дълбоко сливане, даже и светците го нямат. И тогава вече човек може доброволно да се оттегли и да ги прекъсне, защото е постигнал ниво, но може и доброволно ако реши да слезе заради определени души или заради душите. Но той вече е свободен. И ако слиза - няма раждане. Той слиза и се връща. Той е осъзнат дълбоко, както Лао Дзъ. Той не живее на Земята, не живее в този свят. Той живее в Дао, той живее в Истината.

Това е свързано и със следващият ми въпрос. Изборът след смъртта за следващо прераждане - За някои хора - не им е дадено сами да избират - “спущат ги”, за други - сами избират следващо прераждане. Това така ли е?
Много малко хора имат право да избират. Родители където искат, държава, която искат...Това са много напреднали духовно, окултно съкровени хора. Те слизат не да живуркат, да правят нещо...те слизат за да служат на Бога. Имат право да си изберат даже и богати родители ако искат, защото да не работят за едното оцеляване, а да си посветят животът на по-дълбоко нещо, което е - служене (бел.ред. - както е животът на граф Морис Метерлинк). Това е жертва и в този смисъл, те имат свобода, но това са много напреднали хора, които си избират родителите. Другите хора - нищо не избират, където ги изпратят! А пък има и такива, които ги изпращат при определени родители, и те усещат, че тези родители са стари врагове от минали прераждания...тогава става аборта, защото душата бяга. Тя не иска да влезе в това семейство, но втория път я натикват отгоре, защото тя има отношения от миналото да се разрешават и не може да избяга.

Тайната на смъртта

Преди няколко дни сънувах един сън, навярно свързан с това интервю. Пазачите, Какви са тези пазачи, когато душите напускат материалните тела? Има ли такива пазачи?
Пазачи има. Първо - самата душа и Духа на човека е пазач, в чистия смисъл. Говорим за висшата душа. Пазачи са ангел-хранителите, някой път самата душа играе такава роля на напреднал ангел - хранител. Пазачи са всички невидими, които ни обичат. Това са напреднали братя, духовни, мъдреци...Обаче ние можем да имаме и силни врагове. Затова е много лошо да убиеш “затворник”, който ти е голям враг, защото той става в другия свят развързан звяр. Говоря за враг, който е с много силна воля. Той така може да прониква в хората, да те гони и да те мрази, ...даже той може да влезе в змия, и змиите понякога хапят човека под тайно човешко въздействие и силна воля. Това не го виждат хората, но...който обича повече невидимия свят и който се е посветил, вижда тези неща ясно. Аз не ги казвам тези неща обикновено, но сега ти споделям…

Възможно ли е при напускането на душата от тялото, тя да бъде така да се каже “заграбена” от външни висши същества? Защото има и такива теории…? От същества с нечисти намерения, може ли да бъде завзета душата?
Разбира се. Престъпници, алкохолици…..Значи те пият много, защото изостанали същества от другия свят ги карат да пият вместо тях. Учителя казва “Те пият, той плаща сметката”. След време целта е те да му вземат енергията (след смъртта), защото те се хранят с енергия. В този смисъл те ограбват човек, но най-тежкото ограбване...така заради Истината, то донякъде е за премълчаване, но хайде ще го кажем….най-тежките хора, жестока работа е там даже…., това е комбинацията между лъжец и насилник. Тогава е по-дълбоко от ограбване. Освен, че ще го грабят, той често е забит в ковчега, не може да мърда, затова растат нокти, коси...дълго време...Това е по-тежко дори от самоубийци…, и там е тежко, и престъпници е тежко, но това е свръхтежко. Връщат го в килията, в тялото му , в затвора. По-хубаво е да не чуват такива хора, но от друга страна искам да чуят, защото някои може да се откажат от лъжа и насилие …, защото ако наистина разберат какво ги очаква,...тежка работа!

Според някои мислители, човек оставя части от душата си в най-съществените мигове по време на живота си. Наистина ли е така, душата остава ли разделена на части, на порции в миговете на нашия живот и преди смъртта ние да имаме задачата да я съберем отново за да можем да напуснем света..?
Който умее да се концентрира и да се събира (концентрация означава сгъстяване и събиране), той си припомня всички ценни неща. Спомня си и грешките за да може да не ги повтаря. В другия свят се събира, за да обмисли всичко и да може в другото си прераждане да изхожда от тези грешки и положителни неща и да си усилва Пътя.

Има ли ситуации, в които човек да не успее да събере душата си и до какво води това?
Разсеяният човек е разпръсната душа. Нисшия човек, той мисли за толкова много неща, че умът му в една посока, сърцето във втора, волята в трета...и той в другия свят продължава да е разпръснат. Затова е хубаво да се тренира концентрация зада може когато имаш важен проблем да се събереш, да се концентрираш в Бога! Когато съм имал тежки атаки - кметски, полицаи, държавна сигурност...правил съм по 11 часа концентрация. Това са практики. Аз никога не се боря с тях и никога не ги мразя. Никога не ги критикувам. “Господи покажи им Правдата”. Нищо друго не искам. И да не ти казвам какви неща се случват после, защото…

Как е най-добре да умре човек? Внезапно, в сън...или в насочената мисъл за нещо. За кое?
Най-хубаво е да умре, казва се на японски “каннагара” - да е влязаъл в Потока на Бога. Там вече си в лекотата, в осъзнаването, в единсвтото, и в смъртта има нещо красиво, приятно, вглъбено. Има друг красив начин, който хората не го разбират: Когато човек живее към края, в последните години, много мъчително, ...и Бог може да го вземе, но 2 - 3 години той не може да ходи, не може да говори, тежко положение…, познавам такива, наблюдавах един път в един старчески дом 61 човека с увреждания, без крака..Спомням си, че там подарих 10-ина чувала с книги, защото те забравят тялото като четат и много се радваха. Те е хубаво да живеят мъчително няколко години, за да обещаят на Бога, че в другия живот, и то продължително да обещаят.., че (както и майка ми), че ще си посвети животът на Бога, че ще стане монахиня, че няма да е вече глухоняма, тя вярваше….и така узряваше, защото ако умре за кратко време, тя не може да натрупа това желание за Бога. И е много красиво това мъчителното. Накрая тя умря в молитва, в сън, спокойно, приятно, знаеше, че ще умре, красива работа! Искам да ти кажа, различен подход има към това.

Искам да ти кажа също нещо, което е дълбока истина: Ние сме безсмъртни и нищо не можем да направим по въпроса! Ама нищо! То е предрешено, край, свършен факт! Въпросът е в това, дали сме осъзнати, че сме духове. Ние не сме умове, не сме сърца, ние сме духове. Ние сме дори, преди Безсмъртието. То е дошло много късно! Още по-късно е дошла смъртта. Ние сме духове, ние сме древни! Ние даже не сме от миналото. Ние сме от древността.

Главните неща, които ще кажа са пак по Учителя, защото той е моята Мярка. И това е мярка, която е по-голяма и от Светът и от Вселената и от Отвъдния свят. Затова тръгваме с Него…

Учителя казва: “Човек живее именно след смъртта.” Преди бях ти казал, че думата “умира” означава у-мира, отиваш в света на мира. “Животът не умира, но временно спира своята дейност и се пренася на друго съзнание”. Т.е. когато времето на човека е изтекло, той е посял от предните си животи колко ще живее.., ако е направил някои големи бели и престъпления...Освен това, човек умира, защото развитието му е изтекло. Той вече няма условия за развитие. Между другото, те заради това някои хора даже се развеждат, защото между тях няма развитие вече. И търсят друг човек. Някой го наричат изневяра…, но той търси някакво друго развитие. Но има едно неразбиране, защото човек, който обича Бога, той се развива при всички условия и няма такъв момент.  

“Смъртта е освобождаване от човешката природа. От егото, най-вече от егото.” Какво е положението на умрелите? Учителя казва “Няма умрели. Умрелите са живи. Задгробния живот не е живот на умрелите.” Това е живот на свободата, но тук въпросът вече ако го тълкуваме е относителен. Защото свободата на алкохолика или престъпника, той пак е затворен, но там не можеш да го убиеш, защото той няма физическо тяло. Но могат да го нападат кошмари както по време на сън.  И той преживява едни напрежения, едни тежки състояния. Те не могат да му навредят, но тормоз има, което означава, че той не е свободен.

“Смъртта е един начин на пречистване на всички стари разбирания, които трябва да ликвидираме. Живот след гроба няма, защото гроб няма.” Хората ходят на гроба. Умрелите влизат в съзнанието на човека, някои казват “умрелите не говорят и не пишат писма”. Учителят казва “Всеки ден пишат писма!” т.е. те влизат в съзнанието на човек, те не ги пишат на ръка, и аз знам хора, които не вярваха, като умря мой познат, учител…”аз не вярвам в задгробния живот”, казва тя, обаче някои важни документи се губеха, и след време той влезе в главата и, каза къде са документите и тя ги откри, след което дойде и ми каза “Ела, имаме да говорим, да ти разкажа, че вече вярвам.”  Умрелите могат много да помагат, но могат и много да пречат ако имат много силна воля, както после ще говорим, а също и ако те мразят много. Има такъв случай в Германия: Бащата вика духове…, медиумизмът е много опасен, трябва да си много пречистен, за да не станат бели…, и той го призовава умрелия. Умрелия идва, говорят си нещо и после бащата не може да го изпъди. Защото умрелия има силна воля. Първо полудява бащата, верижно полудяват още 10 човека негови близки и роднини. Искам да ти кажа колко е опасно това, за земните хора, които не са победили изкушенията. Чистият може да призове Бога и да го изпъди с лекота. Призоваваш Бога - явява се силата, не енергията. обаче обикновеният човек, най-добре да не пиша тези дълбоки въпроси, докато не се пречисти на едно много дълбоко духовно ниво.

“Вие мислите, че живеете. Това е под въпрос”, казва Учителя. Значи много живи има, които са умрели. Това са хората на лъжата, на омразата, на насилието. те се движат, и хората мислят, че като се движи - той живее…?! Например един будист в медитация, за него могат да кажат, че нищо не прави, че е умрял. Нищо подобно! Той е жив, а онези са умрели, само че те се разхождат.

Пълно е с умрели в този свят, които се разхождат и освен, че те са умрели, влизат и духове на умрели в тях.

Самото мислене за починалите, за наши близки. По какъв начин влияе на тях, на техните души и на нас самите?
Когато мислиш с хубаво, с дълбоко чувство към умрелия...първо дълбокото чувство винаги е вярно, второ то е голяма стихия на Природата. Когато ти изпращаш любов, за нея време и разстояние няма, то тази сила му помага да расте. Хората умират, защото не познават Истината. Понеже нямат пълно съзнание за нея. Те говорят, но винаги изпускат думи, не знаят какво искат да кажат. Защото не са преживели, все цитират нещо. Какво казват атлантите за думата “пътешествие” ? - Думата пътешествие означава да тръгнеш от обикновения човек в себе си и да стигнеш до посветения човек в себе си. Или по друг начин казано - да тръгнеш от периферията и да стигнеш до центъра си. Това е пътешествие, всичко друго са някакви разходки.

текстът се качва....


 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-емблематичните представители на чистата духовност в нашето съвремие. Около 40 години изнася лекции в сферата на духовното развитие и себепознанието. Словото му се отличава с особена чистота, дълбочина и свобода.

Като лектор и писател изнася квинтесенцията на всички световни учения и значими мъдреци, обединявайки чистата духовност на цивилизациите и техните Учители от древността до днес. В лекциите си поставя мост между всички древни учения и религии, като премахва разделението, омразата, междуособиците и показва тънката връзка в основата на всяко учение. Основните принципи в изнасяните лекции от Елеазар Хараш са: Любовта, Мъдростта, Истината, които съграждат главната посока в развитието на всяка душа.

Важна особеност в дейността на Елеазар Хараш е тази, че по отношение на своите последователи и ученици той не прави формално обединение в организация, структура или каквато и да е външна обществена, социална или религиозна форма. Напротив – налице е свобода и непривързаност. Елеазар Хараш изнася в лекции, книги и видео интервюта, всичко необходимо за персоналното духовно развитие на всеки човек, без да го поставя в условия на каквато и да е зависимост. Многократно казва, че в духовното развитие се върви самостоятелно, чрез воля и по свобода. Всички негови лекции са безплатни, а в ежедневието си работи, потопен в дълбини за всяка нова книга, предстояща лекция или видео интервю.

„Любовта ти дава живот, Мъдростта – светлина, Истината те дарява със свобода. Затова Учението е универсално и това е нашата свещена троица – Любов, Мъдрост, Истина. Отнема недостатъците, слабостите. В това учение не можеш да мразиш, да критикуваш, да завиждаш, да боледуваш. Нямаш проблеми. Имаш задачи. Дава нещо универсално, което не се обяснява, а се чувства. Дава възможност да познаеш онази част от себе си, онази пълнота в живота, която е изгубена още в рая. Изгонени от рая – изгнание означава изгубената пълнота и Учението я връща. Но трябва да се отдадеш много искрено, предано.“

 
 • Главното ударение на това учение – е в чистотата, тя е външна, вътрешна и мистична.
 • Другото ударение е в смирението и всеобхватната мъдрост.
 • Чистотата трябва да бъде явна и тайна, скромна и тиха, а смирението трябва да бъде без показ.
 • В това учение са важни малките постоянни усилия – те са безусловни.
 • Мъдростта е всеобща.
 • Това е учение за чистия път към Бога.

За истинските ученици, Елеазар Хараш казва няколко основни принципи:
 • Който е въвлечен в света, не е ученик. Ученикът ражда хармония от себе си, а не от другите.
 • Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
 • Ученикът не се бори със ситуациите – той ги преодолява.
 • Ученикът знае, че любовта към Истината го освобождава от борбата за оцеляване.
 • Ученикът всякога съхранява Любовта, защото знае, че само чрез нея възприема Бога правилно.
 • В смирението на ученика е скрит силен огън. Ученикът живее в потока на Бога. Той е сключил свещен съюз с Тишината.
 • Ученикът има свещен говор. Той има чист и динамичен покой.
 • Ученикът всякога съхранява своята чистота, за да може да има висше ръководство.
 • Ученикът е владетел на себе си и затова обстоятелствата не го владеят.
 • Никога не нарушавай своята безкрайност.
 • Ако изгубиш опората на живота си, придобий увереност.
 • Човекът е красив, когато е създал Безкрая в себе си.
 • Поставяме на първо място Бог в живота си, а после себе си.
 • Ученикът всякога избягва злословия и многословия. Ученикът много бди над думите, вършителите на кармата.
 • Ученикът знае, че тайната на живота е в това, че има само Едно Действащо Същество.
 • Ученикът познава намерението като тайна енергия на собствената си същност.
 • Ученикът познава свещеното Слово и свещеното Слово го познава.
 • Ученикът носи в себе си силата, която може да изменя пространството. Разбира се това става насаме, между него и Бога, във взаимно съгласие.

„Аз съм благодарен, че имам такива ученици, които видях, и за които Учителя ми каза, че са определени.
Аз наблюдавам от много време тяхната работа – мога само да кажа, че е нещо изключително да познаваш истински ученици на Учителя – скромни, тихи, могъщи – ежедневно и съзнателно работещи върху себе си – бих казал – те са една светеща тишина. С тях ще образуваме ядрото на България, с тях ще работим и в бъдещето, защото Учителя иска могъщи ученици – надрастнали изкушенията на живота, победили напълно змията в себе си, господари на себе си и на своята съдба...познаващи същността на учението...чиито символ е диамантената воля. Няма време за поздрави и външна култура, няма време за излишни въпроси, няма време за отпускане и отлагане...няма време за баби в окултизма. Сега е огнено време, огнен цикъл, сега е време, в което се изработва могъществото на ученика и неговото изключително смирение, което е висок връх."
 


Биографични данни:
Елеазар Хараш е творчески псевдоним на Петьо Йорданов, роден във Варна на 29-и януари 1954-а година. Израства в уединение сред семейство на глухонеми. От 8 годишна възраст започва да изучава тайните на природата и да общува активно с невидимия свят. Още като дете е привлечен от невидимото и жаждата за Бога.

Елеазар Хараш е продължител на Учението на Всемировия Учител Беинса Дуно (Петър Дънов), като своеобразно поема щафетата в Учението през 1986-а година от прекия ученик на Учителя – Брат Михаил – Омраам (1900 – 1986).
Елеазар Хараш започва да издава редица книги, както по свои лекции, така и по Словото на Учителя, или както го нарича – Първия Старец от йерархията на 24-мата Старци.

„Името Елеазар Хараш ми е дадено от Учителя през 87-а година, да нося с него отговорност. Дадено е след самадхи, с него нося голяма отговорност. Има две значения, ще кажа само едното: Божествен център."
 
Афоризми от Елеазар Хараш:
 • Чистите действия нямат съдба.
 • Само Любовта лекува, защото е Сила Божия.
 • Бог въоръжава с Любов този, когото иска да съхрани.
 • За да бъде човекът висше същество, той трябва да има воля избрала Бога по свобода и любов.
 • Над всяка практика е чистото сърце, то може да променя събитията.
 • Който е познал себе си, става Изгряващо Слънце в себе си.
 • Силата работи в Тишина.
 • Гласът е загадка. Има гласове, които ни пречистват. Изворът показва, че само това, което е постоянно, е реално.
 • Най-здравословният живот е близост с Бога.
 • Знанията са бреме, Мъдростта е лекота.
 • Истинското образование е да научиш детето да търси Бога цял живот. Детето трябва да търси умението на Словото.
 • Дълбинно Чистото е всякога трудно за разбиране.
 • Овладей себе си, ако искаш да получиш Пътя си.
 • В Любовта е Единението. В Истината е Изчезването.
 • Древността действа с Безмълвие и Безупречност. Древността работи и сега. Тя е тук. Тя е Всеобхватът.
 • Словото превъзхожда всяка наука и религия.
 • Словото отключва световете – измеренията. В Словото е скрит Пътят.


Творчество:
След 1989-а година, Елеазар Хараш продължава изнасянето на лекции, като първоначално това са сбирки в апартаменти и малки зали, в градовете София, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Плевен, Шумен, Стара Загора и др. Постепенно започва един процес на поставяне на основите и актуализацията на цялостната визия на всички духовни течения през вековете до днес. Паралелно с това Елеазар Хараш издава книги за духовно развитие. Някои от най-дълбоките са за Христос, автентичното християнство, богомилите, както и множество лекции за Египет, Атлантида, Древна Индия, Учението на толтеките, Мъдростта на индианците, Мъдростта на суфизма, Мъдростта на Лао Дзъ, както и Мъдростта на народите по света.

Една от най-разпространените му книги е „Формулите - свещени ключове“, в която се съдържат 1000 тематични формули за работа със Словото. Най-дълбоките книги на Елеазар Хараш са по темата за Мистериозните Старци.
Освен книги със свои лекции, Елеазар Хараш издава книги на редица мъдреци и мистици. Издава книги на белгийския мистик и драматург, носител на Нобелова награда за литература (1911-а година) – Морис Метерлинк. В серията от книги влизат и книги за Кабала, тайната на числата и множество тематични книги из Словото на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно).

Видео интервюта и лекции:
От 2016-а година Елеазар Хараш започва изнасянето на видео интервюта пред специализирания сайт за духовно развитие и себепознание – Портал12. В поредица от теми, чрез интервютата се навлиза плавно в дълбочината на фундаментални истини и принципи, свързани с осъзнаването, будността и развитието на духовните добродетели и способности. Така от началните и базови теми през 2016-а година, зрителите се потапят до изключително дълбоко Слово, предадено същевременно на разбираем език, едва 3 – 4 години по-късно, разглеждайки ретроспекцията на подбраните теми.

Паралелно с това, Елеазар Хараш продължава да изнася лекции във Варна (и по изключение 2 лекции във Велико Търново (2017 и 2018 година).

Свързани публикации

Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
31485
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече
Елеазар Хараш
02.08.2016 г.
40862
2

Елеазар Хараш: Бог е в детайлите, случайностите и в тънкостта на нещата! (ВИДЕО)

Ако познаваш Бога, ти не можеш да бъдеш обикновен човек.  Бог е Бог не само при някои условия, а при всички условия.
Виж повече
Тайната на злото
07.08.2016 г.
28315

Елеазар Хараш: Тайната на злото разкрива, че Бог е Любов при всички условия (ВИДЕО)

Злото се побеждава без борба, но там където има невежество, злото си расте. Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог
Виж повече
Коментари 8
 • Таня
  16.06.2019 г. 11:39
  Опознай себе и всички въпроси ще изчезнат от само себе си.В момента ти просто сънуваш единственото нещо което трябва да сториш е да се събудиш . До тогава не знаеш кога си буден и кога сънуваш и в двата случая на будност и сън изразяваш една и съща емоция. Тяло не съществува такова нещо , ти не си форма нито предмет, преди да си се родил ти не знаеше името си, нито пола си, нито това че имаш родители и близки, всичко това ти е било предадено и ти си повярвал че си това. Премахнете всички идей за себе си докато не остане нищо , изхвърлете всичко което ви е било казано останете празни и тихи и тогава спонтанно истината ще ви изпълни. Ти нямаш име нито тяло ти не си умът нито пространство ти си зад всичко това. Ти не си личност нито човек . Тялото ти е униформа зад която си ти . Ти си тук и винаги ще бъдеш тук , преди поетият ти дъх ти си . Бъди водач и гуру на себе си и само тогава ще си свободен. Не бъди роб на чужди преживявания умът е процес не го оставяй да те заблуди наблюдавай всяка негова мисъл само така можеш да разбереш непостоянството му и променливостта му. Не тичай след всяка мисъл така само можеш да полудееш. Спри се и наблюдавай не участвай. Не бъди активен бъди пасивен . Ти само можеш да разбереш процесът то е част от органите и работи като всички останали органи , ти не правиш нищо за да дишаш по същият начин не прави нищо, както е дошла така и ще си отиде наблюда
 • Таня
  16.06.2019 г. 11:00
  Толкова много думи изказани , и толкова сложно звучат. Кои си ти ? И защо си тук ? Твоята дестинация не е смърт но, да изчезнеш във абсолюта. Дали си ти тяло или нещо друго или може би абсолютно нищо. Преди всяко начало и всеки край Аз съ. Каквото си ти ти вече си това всичко е временно и непостоянно освен Теб. Не забравяй Кои си? В края на краищата Аз съм преди съществуването и след съществуването. Намери този който е бил свидетел на твоето раждане както и ще бъде свидетел на твоята смърт. Спри представите си че си се родил, и че имаш родители и тяло, всичко ще умре и какво от това . Ти не си се родил нито някога ще умреш.В реалността не съществува двама То е едно. Само ти си реален и всичко друго е илюзия. Истината е семпла съдържанието и е във всеки един от нас. Няма ниши и Виши всичко е едно. Освен теб нищо друго не съществува.Вие не познавате себе си как може да твърдите че познавате Бог . Вие там ли бяхте по времето на съществуващите Атланти само свидетел може да говори за личният си опит. Ако ти не си свидетел на личен опит то всяка изречена дума се превръща в лъжа. Истината не може да се обясни със човешкият ум нито с думи. Истината е да бъдеш , да преживееш да знаеш без да задаваш въпроси нито да търсиш отговори . Когато знае че този цвят е червен въпросите са излишни както и отговорите също. Ти знаеш какво не си открий го не вярвай на всеки . Търси своята истина.
 • ВЛАДИМИР
  13.11.2016 г. 18:19
  МНОГО ГОЛЯМИ ИСТИНИ КРИТИ ОТ НАС
 • Павел/Илморо
  12.11.2016 г. 18:04
  Последното с което ще приключа сега е, че ако човек иска да разбере повее от езотериката, окултното, религиите, добре е при запознаването си с тях да изключва алегоричните слова. Така са, ще постигне много повече от срещата си стях. Ще постигне разбирането дадено в тях. Много по лесно ще разбере и това, че смърт не има. Това което е, че към живота на духовете от духовните селения се прибавя макар и за малко живота на човек в материалните селения. Духа постига нови неща, които продължават неговото развитие и живот. За сега това. Тези които не са съгласни с това писмо, нека да не мислят зло за мен. За злото, мога да напиша много нотова ще е друг пут и ако има желаещи да приемат моите писма. Павел - Илморо.:|:N
 • Павел/Илморо
  12.11.2016 г. 17:53
  Освен творенията на твореца Отец и неговите духовни творци за планетата са дадени да се размножават от първите АДАМ и ЕВА. ИСТИНА е но е дълго за обяснения. Творенията на твореца ОТЕЦ във безпределността са пряко свързани със скоророста на материята в различните материални селения. Това не позволява пренасянето на материята от една материална същност на друга. Само духовете могат да творят скоростта на свързващите ги с материята и биологията да е като тази където духовете изпращат своите души за материаен живот. До сега такива души на нашата планета са изпращани за живот от Сириус, Орион, Плеяди, Арктур, Алдебаран. По малко са от вселената творила нашата планета. От това се постига че НЛО пришълците които човек толкова дълго търси и иска да се свърже стях това е самия той - НЛО. Сега планетата преминава в идното си шесто съществуване. Това ще продължи до около 2080 г.. Това преминаване е свързано със живота на всички новородени, които не имат съдба. Дадения им живот 100% е без съдба. Ако човеците от различните поколения се самонаблюдават, много лесно ще постигнат големите промени в живота ни които сега се проявяват. Такова преминаване от едно съществуване в друго се постига на всеки 26 000 г. от съществуването на нашата планета. Това го е подсказал в средновековието големия човек-учен И.Нютон / постигнато от взаимодействието ми с него/.

Коментари:

Спонсори на Портал 12