Елеазар Хараш: Смъртта не е раздяла с тези, които обичаме (ВИДЕО)

17.09.2019 г.
16408
Добавена от: Борислав Борисов
2 коментара
Ти къде беше преди да се родиш?
Връщат ли се умрелите в света?
Тука в света са все завърнали се, че откъде да се завърнат, ако не от другия свят?

Смъртта е излизане от тялото и влизане в съзнанието.


Всички, които живеят в злото, живеят в смъртта - те я носят със себе си. Който носи злото е кандидат за онзи свят - така, както се разхожда из улиците, изведнъж чуваш от някого, че станал невидим - скрил се е. Казвам: Видим или невидим - невежеството остава с него, то му е придружител, то е негов спътник. Такъв движещ се гроб, се преселва от един низш свят в друг. Това е пътят на злото.

За чистия няма смърт, няма умиране - има заминаване. Този, които иска да не замине преждевременно, трябва да се чисти от всяко зло в себе си, защото смъртта и злото са съдружници. Смъртта е едно ограничение, за да не може злото да се развива и да стане по-голямо, защото така невежеството се размножава.

Елементарните духове не могат да победят смъртта, макар, че смъртта е отдавна победена от живота, защото ако смъртта беше господар, живота нямаше откъде да идва, а животът постоянно тече.

Когато човек си сменя дрехите, не значи, че е умрял...физическото тяло е външна дреха, това е едно тежко облекло, което понякога се влачи като дрипа. Астралното тяло е друга дрипа само, че по-лека, по-ефирна, защото астралното тяло е свързано също с външния живот.

Някои мислят, че гледат с очите си, но когато отидете в другия свят и очите станат на прах - такава е тяхната съдба.., тогава с какво се гледа в дугия свят..? Казвам: В другия свят се гледа със съзнанието, с висшето съзнание.

Някой път, идва някой и ми казва: Знаеш ли, че еди кой си умрял...?
Аз се чудя, защото аз го помня все като умрял. Чудя се на този чуден свят - как умрелите умират?...А някога и тези умрели ще обживеят.

Умрелите са живиИнтересен дух е смъртта. Тя е особен дух - обирач. Като дойде, вземе ти ума, сърцето пък и очите не ти трябват. Щом не можеш да видиш (Истината), този череп трябва да се смени.

Материята и смъртта са методи за ограничение на падналите души. Ето защо, човек често страда и казва нещо ме стяга. Рано или късно страданието ще донесе промяна в начина на мислене. Човек страда, за да се изчисти от злото, което всъщност е неговата смърт. Само чистота и воля могат да освободят човека от земната зона, което всъщност е земното съзнание. Това паднало съзнание е привлякло смъртта и ограниченията.

Внеси в ада светлина и той ще стане рай.

Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Коментари: 2
 • SVETOSLAV STOYCHEV
  20.12.2019 г., 19:27 ч.
  0     0

  Очаква ме втората част от лекцията Тайната на смърта.Ще има ли такава въобще.

 • Светослав Стойчев
  17.09.2019 г., 22:10 ч.
  2     0

  Кога ще бъде 2 част на лекцията Живот след смърта очаква ме по дълбоки неща.Ние създадени ли сме от Сириос.Кои души се превръщат в цветя,камъни,храсти и др.Предварително ви благодаря.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12