Елеазар Хараш: Словото е основата на всички успехи и постижения

06.12.2018 г.
13271
Добавена от: Портал12
Да постигнеш чистото слово, това е същността. Щом словото е нечисто, животът е падение - това значи да излезеш извън царството Божие. Словото има божествена природа - ето защо то превръща човека в Божество. Главното победно оръжие за всички неща е вътре в теб, това е духът - цар. 

Когато духът е с вас, никакво лошо внушение не може да приникне във вашето подсъзнание. Планове, обстоятелства, среда - всичко се нагажда на словото - цар - словото Бог. Словото е същност, словото е живият огън. Словото работи мощно по всички направления на живота.
Словото е, което спасява, но ние трябва да го пречистим за да възвърнем неговата божественост и сила. Словото носи живота, а това славно и победно оръжие е вътре в тебе. Чистото слово побеждава всички видове влияния.  Словото е Бог - ето защо отговорността е голяма и се изисква абсолютен контрол. 
Бог работи вътре в човека чрез словото и чертае неговите планове - не си ти, който планираш
  • Чрез контрол на словото духът покорява злото
  • Грешки в словото - значи да губиш живота
  • Кармата се покорява на чистото слово
  • Без контрол на словото съществата остават в преходния свят
  • Без контрол на словото вие ще останете в омагьосания кръг на астрала
При най-трудните положения на живота, от твоята уста излиза същността - излиза скритото слово, което разкрива дълбочината на твоя живот, на твоят характер. Тези, които не познават словото като Бог, не познават живота, защото не могат да направят връзка с духа. Във висшия свят няма външен хляб - там всичко се доставя от словото - Бог.
Бог влага своята енергия в чистото слово и така чистият постига своите цели. Бог може да бъде в единство само със себе си - само с чистото слово, което е неговата същност, неговото начало.
Мълчанието усилва същността на словото. Насочете всичките си сили за пречистване на словото - за да познаете Бога - същността.
Познаването на Словото завършва със сливане с Бога.
 
Елеазар Хараш, из предговор към книгата Раджа йога.
 
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12