Търси

Елеазар Хараш: Сатана използва красотата като маска за своите цели (ЛЕКЦИЯ за елфите и русалките)

24.07.2020 г.
4254
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Много предания казват, че елфите, феите, русалките, нимфите и т.н. са били добри и весели същества, но невинаги е така. Едно древно окултно предание казва, че елфите, феите, русалките са преждевременно умрели души. Това се оказало добро за Ада и за демоните, защото тези души не подхождали на вътрешните изисквания на Рая. Тези малки души са паднали ангели и поради това са станали част от армията на Сатана. Макар и добри в своята начална природа, след много уговорки от демоните, в края на краищата, те отишли в сатанинската армия.

Древното предание разказва, че когато Ангелите се разбунтували в Рая, дошъл Христос и вдигнал ръката Си. Тези Ангели се превърнали в нечисти същества и демони - полетели надолу към Бездната. Тези от тях, които са имали по-малка вина, са станали русалки, феи и т.н. Тези паднали ангели с по-малка вина са обичали да спорят в Небето. Едни станали русалки и са забегнали в моретата. Други се скрили в земята и станали гноми.

Има една част от русалките, които при своето грехопадение са съхранили в себе си една малка демонична злоба. Тя се изразява в следното: тези елфи и русалки могат да закарат един невнимателен пътник на опасно място в природата, където съчетанията на природните сили са смъртоносни. И попаднал сред такива ужасни съчетания, човек може да умре. А те си играят, забавляват се - и накрая го изоставят.

Основно русалките населяват океаните, моретата, езерата и ручеите. Символът, чрез който се изобразяват - с рибешка опашка - в случая означава подвижния ум. Тяхното пеене е много тихо, нежно и опасно. Неслучайно много моряци са се увличали и са се хвърляли във водата, уж да си поплуват, без да знаят, че са привлечени от русалките.

Има русалки, които със своята привлекателност са успели да станат магнит и са привлекли много моряци в дълбочината на морето - водовъртежи и други подобни. Така те успяват да постигнат една особена връзка с душата на човека. Тяхната голяма власт е в подводното царство. Когато удавената душа попадне там, те общуват с нея и с нейните излъчвания. Но тези излъчвания не им дават безсмъртие, както те се заблуждават.

Преданието разказва също, че има и напреднали русалки, които са запазили едно добро отношение към човешката Душа. Те могат да утешават със своето очарование тези, които са изгубили своята любов.

За да могат да живеят русалките в морето, езертото и т.н. по-пълноценно, те се нуждаят от една-две жертви годишно. Излъчванията на тези души жертви - това е тяхната духовна храна. В своите водни владения те са силни и с голяма власт. Който умее да слуша тяхната песен, може да бъде увлечен от тази фина музика и може да се обвърже, защото тя е чаровна. Тяхното безсмъртие е отнето поради непослушание, а непослушанието означава неизпълнение на Волята Божия.Русалките, феите, нимфите и т.н. също са се поддали на силата на изкушението. Те, както и демоните не разбраха един закон, който е даден от Учителя:
"В Рая няма противоречия и изкушения, а има само условия за изкушения и противоречия. Който не прилага послушанието, той се натъква на условията на изкушението." Това е един важен закон за учениците.

Учителят добавя: "Вън от Рая виждаме плодовете на изкушението. Няма човек в света, който да не се е влюбвал в това Дърво за познанието на доброто и злото. То съблазнява даже и силните хора. желанието на човека да забогатее, жаждата заголеми знания, за слава и т.н. не е нищо друго освен плод от забраненото дърво".

Русалките, феите, нимфите, гномите и т.н. също вкусиха от плодовете на това гнило дърво и изгубиха първичното вдъхновение; а вдъхновението е най-красивата храна в живота на Духа.  Във водата живеят, във водата се хранят, водата е тяхната стихия и майка; но след време, когато познаят Бога, тяхната майка ще умре, ще изчезне - т.е. водата ще изгуби своето значение и те ще излязат от нея. Но засега тя е тяхното скривалище и те са водни жители.

Един окултен момент:
Някои хора обичат често да ходят в усамотение до морето или до някой ручей и т.н., уж за отмора. Трябва да знаете, че в много случаи те са повикани духовно от някое водно същество. И ходене на планина, и при приятели, и даже при неприятели, също е духовен повик. Той е толкова тих и нежен, че е много трудно различаването, защото различаването се изработва по определени закони. Ученикът трябва да се научи да различава; и ако може да се домогне до този, който го е повикал - още по-хубаво. 

За окултния ученик е важно да знае, че Сатана използва красотата като маска за своите цели. Говоря за красотата в най-широк смисъл - не само на русалките и на падналите същества: тя също бива използвана от Сатана за неговите цели.

Красотата няма да спаси света. Истината ще го спаси.


Елеазар Хараш - лекция държана през 1995-а година и включена в книгата "Словото и Тайните на злото"

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Спонсори на Портал 12