Търси

Елеазар Хараш: Само Бог в тебе може да разбере Бог в Библията (ВИДЕО)

18.07.2020 г.
3978
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви най-нвоото видео с Елеазар Хараш, от 17-и Юли 2020-а година. Темата е - Христос, Библията и Бог. Очаквайте скоро публикация на пълния текст на интервюто.  
Акценти:
  • В неизвестната Библия Христос казва: "Не създавай нищо, създай само Бог. Създай Бог в себе си."
  • "Търсете Отца ми, а не смисълът на живота. И тогава Смисълът ще ви се предаде."
  • Христос показа, че и в най-голямото страдание е Тайната на Живота, защото тука е скрито Окото на Бога за човека. Там е израстването.
  • Ако не знаеш как да се пожертваш и за кого, няма да знаеш къде ще те отведе твоят Път. Ако не се жертваш за Бог, се отдалечаваш от себе си.
  • Блажени нищите духом. Гордите никога няма как да са блажени. 
  • Когато изчезнеш в Бога, не само, че съществуваш - връщаш си Изначалното състояние на Богоподобие.
  • Истинският човек е наситен с Бог, затова е истинен.
  • Ние имаме само една Родина, само един Дом, и това е Бог и в него трябва да се завърнем. Това през цялата Библия показва Христос.
  • От Голгота Христос извади Живот, а от живота, хората правят смърт.
  • Трябва да станеш Син. "Аз и Отец ми едно сме" - Това е отвъд еволюцията, това е Края на света. Това са дълбоко мистични неща, а не религиозни. 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Спонсори на Портал 12