Елеазар Хараш: Потънкости и принципи в Учението (ИНТЕРВЮ)

18.05.2019 г.
23726
Добавена от: Борислав Борисов
1 коментара
Представяме ви най-новото интервю (17.05.2019) с Елеазар Хараш по темата за Потънкостите в пътя на духовното развитие. Очаквайте в началото на седмицата пълен текст.
 • Ние вървим към Мистерията на Абсолюта,  Бог ще ни приведе към своята скритост
 • Най-важното е очистване на Словото
 • Ако говориш Истината, белега е, че Тя създава Тишина, а не въпроси
 • Красотата няма да спаси Света, Истината ще го спаси
 • Имате право да мислите за качествата на Бога, за имената му, но не и за Същността Му
 • Истинският окултен ученик може да срази дълбините на своята самота
 • Радостта е, когато се зарадваш на нещо тежко - това означава, че в теб има Дух и Сила

 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Коментари: 1
 • Мариана
  18.05.2019 г., 11:39 ч.
  1     0

  Нямам думи.Благодаря! Преди време написах един разказ Скритата надежда, буквално излезе на един дъх от мене. В началото му, описвам как хората казват че знаят за света и не искат нищо друго, тоест самоуверени са. И макар че Бог можеше и на тях да даде от своето знание, не им го даде, а реши чрез проглеждането на сляпото дете и тези хора да разберат за Божията благодат. Тази сутрин ръката ми написа осем стихотворения, където излях душата си. Ръката ми се движеше неусетно и от друга сила. Плаках от радост. Искам да кажа че и на много от вашите лекции плача от едно умиление към словото. Моят поздрав към Елеазар Хараш, Светлина От мрака аз на черното явих се, една тънка струя светлина. Граница на бялото и черното явих се за да бъда сивото на краските на светлината. В мен да ги разтворя, да ги усещам и да им кажа, на Ян и Ин-а съм сина, плод на дългата стена нявга разделяща света. Една мелодия, една песен избухна в тази сивота и заразказва как животът спира да е само есен и се превръща в нежен полет, в дихание и нежна утринна роса донесена от една тънка струя светлина.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12