Търси

Елеазар Хараш: Паразитите имат за цел да завладяват съзнанието на човека (ВИДЕО)

09.12.2017 г.
34223
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днешната култура е един голям паразит. Тук въобще не става въпрос за критика, а за различаване. Кризата на съзнанието - това също е сбор от паразити. В този свят, едно над 80-90% има криза на съзнанието. Паразитите са навсякъде - в ума, в съзнанието, в образованието, политиката, религията, т.нар.”окултисти”, т.нар. “бяло братство”, навсякъде… Паразитите не признават кой какъв е, а има ли слабости.

Паразитите са навлезли във волята на човека, в неговите погрешни цели и желания. Паразитите са физически и духовни. По-опасните са духовните, като по-скрити, но къде са главните им входове? Те са влезли в думите. От там започва голямата борба на човека. Затова се иска голям контрол. От думите започва най-голямото падение и развала. Един човек с развалени думи - това се знае вече, че работят паразити, подготвят го за болести и те могат така да се настанят, че самият човек да стане паразит.

Паразитите действат с внушения. Подтикват към най-различни склонности. Като цяло те въртят кормилото на живота на човека - на земните, на полу-духовните, на полу-религиозните, и въобще религиозните...а също и на окултистите.

Психическите паразити се предават най-вече чрез разговори и общувания. Заживее ли един паразит в човека, той вече си има вътре в човека свой собствен живот и стил. Някой път мислиш, че говориш с човека...гласа е на човека, обаче....(говори паразита). Това все още е частично обсебване. Най-лошото е, когато паразита изцяло поеме ръководството над ума на човека и тука вече човека няма думата.

Ако човек разбере това, което говори, той много ще подобри и ще възвиси живота и думите си…, и Чистия си път. Но той трябва да е търсач на Истината и много мълчалив, за да пази думите. Ако хората не разберат дълбоко как действат паразитите, те не могат да променят живота си и ще вървят към все по-дълбока обреченост.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12