Елеазар Хараш: На някои хора ако им кажеш Истината, няма да живеят дълго (ВИДЕО)

28.06.2017 г.
10931
Добавена от: Портал12
Представяме ви отговори на Елеазар Хараш на въпроси поставени от гости по време на лекция за здравето, в рамките на Летен Веге Фестивал 2017 - Варна.

Каква е разликата между молитва и формула? Понякога, обикновено, молитвата може да бъде много дълга, а формулата е точно формулиране. В книгата, която издадох за формулите, в 3-я тираж, почти всички формули са с едно изречение. Във формулата, когато е кратка и дълбока, примерно:

"Господи, пази ме всемогъщо във всеки миг"

или

"Господи, Ти бъди пълен господар в моя живот"

Това са важни формули, тогава е кратко и можеш да вложиш много по-дълбоко чувство. И в молитвата можеш да вложиш, но когато една молитва е много дълга, когато 5-10 молитви са много дълги, нещо от чувството може да се разреди, от качеството. Формулата е концентрат - есенция. 

Дали истинност означава да казваш винаги истината? Не! Имаш право да говориш Истината..., имаш право да Я премълчаваш, защото някои хора ако им кажеш Истината няма да живеят дълго. Имаш право да си искрен с много хора, но някъде искренността е напълно неуместна. Не може така просто, дълбоки, свещенни неща да ги говориш..., това което е казано: "Не хвърляйте бисери на свинете." Бисери означава - тънките Истини. Има и такава формула:

"Господи, Ти бъди моя мярка за всичко!"

или "Дай ми мярка за всичко", "Дай ми истинни знания за всички неща" и постепенно със старание човек ще се домогне, ще знае мярката и няма да има проблем. Но не можеш да бъдеш с всички истинен, защото някъде ще даде много лош резултат. Да говориш Истината на неподготвения човек, значи да го заблуждаваш.

Вижте още...въпроси за храненето, месото и пиенето на древна вода - повлияна на квантово ниво и на база памет, отделянето от материалния свят и още:
Какво е ябълката, от която са отхапали Адам и Ева? 
Как да се отнасяме към обидите?
Какво е времето, Вечността и Безкрая?

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

 
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай