Търси

Елеазар Хараш: На някои хора ако им кажеш Истината, няма да живеят дълго (ВИДЕО)

28.06.2017 г.
4870
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви отговори на Елеазар Хараш на въпроси поставени от гости по време на лекция за здравето, в рамките на Летен Веге Фестивал 2017 - Варна.

Каква е разликата между молитва и формула? Понякога, обикновено, молитвата може да бъде много дълга, а формулата е точно формулиране. В книгата, която издадох за формулите, в 3-я тираж, почти всички формули са с едно изречение. Във формулата, когато е кратка и дълбока, примерно:

"Господи, пази ме всемогъщо във всеки миг"

или

"Господи, Ти бъди пълен господар в моя живот"

Това са важни формули, тогава е кратко и можеш да вложиш много по-дълбоко чувство. И в молитвата можеш да вложиш, но когато една молитва е много дълга, когато 5-10 молитви са много дълги, нещо от чувството може да се разреди, от качеството. Формулата е концентрат - есенция. 

Дали истинност означава да казваш винаги истината? Не! Имаш право да говориш Истината..., имаш право да Я премълчаваш, защото някои хора ако им кажеш Истината няма да живеят дълго. Имаш право да си искрен с много хора, но някъде искренността е напълно неуместна. Не може така просто, дълбоки, свещенни неща да ги говориш..., това което е казано: "Не хвърляйте бисери на свинете." Бисери означава - тънките Истини. Има и такава формула:

"Господи, Ти бъди моя мярка за всичко!"

или "Дай ми мярка за всичко", "Дай ми истинни знания за всички неща" и постепенно със старание човек ще се домогне, ще знае мярката и няма да има проблем. Но не можеш да бъдеш с всички истинен, защото някъде ще даде много лош резултат. Да говориш Истината на неподготвения човек, значи да го заблуждаваш.

Вижте още...въпроси за храненето, месото и пиенето на древна вода - повлияна на квантово ниво и на база памет, отделянето от материалния свят и още:
Какво е ябълката, от която са отхапали Адам и Ева? 
Как да се отнасяме към обидите?
Какво е времето, Вечността и Безкрая?

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

 
1
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12