Търси

Елеазар Хараш: Мъдър е този, който в мрачни дни - свети! (ВИДЕО)

29.10.2016 г.
3008
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Портал12 ви представя кратко видео с избрани мисли и мъдрости от Елеазар Хараш, по време на асамблеята за Кайлас - Варна, 2016.

"Мъдър е този, който в мрачни дни - свети, а не когато му върви. Добрата пица лети уверно в мъглата, а не в ясното време. В ясното време всеки може да лети. Не в уреденият живот, тя лети в мъглата!"

"Търсиш ли Истината, трябва да отидеш до Края! Много хора са търсили Истината и са се разочаровали. Това са най-опасните хора, защото са стигнали до полу-истината  и искат да помагат и да ръководят другите хора. От тук започват големи отклонения - да си стигнал до някъде, да не знаеш какво е Бог и Истината, и да говориш за тях. Това винаги носи последствия и това се нарича : "Слепият води слепия"."

"Мъдрият човек не се интересува от слънцето и от доброто, а от мрака, в който той може да изгрее."

"Няма по-важно нещо в живота, от това да срещнеш по пътя си, древен човек!"....

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12