Търси

Елеазар Хараш: Мистиката е есенцията на Окултната наука (ВИДЕО)

13.06.2020 г.
3098
3
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Точно в Зората има една граница, която е финна и мистична и ако влезеш в нея, ще се спасиш от изгрева и залеза. В истинският живот няма изгрев и залез. Има Вечна Зора, има Вечна Мистика, Вечна Дълбина. Има нещо Неизразимо.

Само душата може да ни разкаже за нашата Свещенна Същност. Човекът на Свещенното стои над ежедневните неща. Това не означава, че такъв човек е разрешил всичко. Той просто има дълбочина. Например: Спокойствието е много по-важно от това, дали много твои въпроси са разрешени. Ако пък ти искаш да ги разрешиш и ако имаш такава цел, това е друга беля, защото всяка цел, която се постига (казва Учителя) - такъв човек ще бъде обсебен от силите на Мрака: този, който иска да постигне непременно своята цел в живота.

Мистичното е това, че не постигаш, но си пълен. Вече го имаш - не го търсиш, Ти Си и няма какво да постигаш, ти живееш в Бога, какво ще постигаш? А другите все гонят нещо да постигат - това им е грешката, че искат да постигат. Мистика и Мъдреца - не постигат, и в това им е красотата. 

Във видеото можете да чуете акценти от Словото: Индианската мъдрост за Мистиката, Боян Мага за мистиката, Лао Дзъ за Мистиката, Суфи за Мистиката и още - Тайната на Меркаба и пътуването в Световете.

* Очаквайте скоро пълен текст от цялото интервю
ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 3
 • Борето
  21.08.2020 г. 06:44
  точно така Боре ????
 • Кадер Мехмед
  17.07.2020 г. 10:58
  :N
 • ася
  14.06.2020 г. 13:05
  здравейте , пиша за пореден път , как мога да задам въпрос към г-н Елеазар Хараш БЛАГОДАРЯ

Коментари:

Спонсори на Портал 12