Елеазар Хараш: Мистиката е есенцията на Окултната наука (ВИДЕО)

13.06.2020 г.
6808
Добавена от: Борислав Борисов
3 коментара
Точно в Зората има една граница, която е финна и мистична и ако влезеш в нея, ще се спасиш от изгрева и залеза. В истинският живот няма изгрев и залез. Има Вечна Зора, има Вечна Мистика, Вечна Дълбина. Има нещо Неизразимо.

Само душата може да ни разкаже за нашата Свещенна Същност. Човекът на Свещенното стои над ежедневните неща. Това не означава, че такъв човек е разрешил всичко. Той просто има дълбочина. Например: Спокойствието е много по-важно от това, дали много твои въпроси са разрешени. Ако пък ти искаш да ги разрешиш и ако имаш такава цел, това е друга беля, защото всяка цел, която се постига (казва Учителя) - такъв човек ще бъде обсебен от силите на Мрака: този, който иска да постигне непременно своята цел в живота.

Мистичното е това, че не постигаш, но си пълен. Вече го имаш - не го търсиш, Ти Си и няма какво да постигаш, ти живееш в Бога, какво ще постигаш? А другите все гонят нещо да постигат - това им е грешката, че искат да постигат. Мистика и Мъдреца - не постигат, и в това им е красотата. 

Във видеото можете да чуете акценти от Словото: Индианската мъдрост за Мистиката, Боян Мага за мистиката, Лао Дзъ за Мистиката, Суфи за Мистиката и още - Тайната на Меркаба и пътуването в Световете.

* Очаквайте скоро пълен текст от цялото интервю
ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Коментари: 3
 • Борето
  21.08.2020 г., 06:44 ч.
  0     0

  точно така Боре ????

 • Кадер Мехмед
  17.07.2020 г., 10:58 ч.
  0     0

 • ася
  14.06.2020 г., 13:05 ч.
  1     0

  здравейте , пиша за пореден път , как мога да задам въпрос към г-н Елеазар Хараш БЛАГОДАРЯ

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12