Търси

Елеазар Хараш - Мистерията на Абсолюта, Тайната на Бога и есенцията на Любовта (ЛЕКЦИЯ)

05.06.2019 г.
5647
5
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Същественото за човека е : В какво направление се движи той? Дали в Любов към Бога или е насочен в Божия гняв.
 • Творението е Божие дело, чрез което Бог прави себе си видим и намираем.
 • Всичко се случва в Бога, а не в Света.
 • Бог не дава никой да Го опише и да го изрази. Затова няма категорично определение за Бога.
 • Бог, в своето най-вътрешно ядро, съдържа в себе си изключително силна и ужасяваща Острота.
* очаквайте пълен текст от лекцията.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
 
Елеазар Хараш - Абсолютът и Неговата Мистерия (ЛЕКЦИЯ)
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 5
 • Lili Ivanova
  15.12.2019 г. 12:48
  ДЪЛБОК ПОКЛОН И БЛАГОДАРНОСТ ОТ СЪРЦЕ !
 • Lili Ivanova
  15.12.2019 г. 12:45
  Дълбок поклон и Благодарност от сърце !
 • Олег
  18.06.2019 г. 15:06
  Напразни напъни! Бог е непознаваем! И не само Бог! Има едно просто ограничение! Човек може да познае по-простите неща от него, защото може да създаде достатъчно точен модел, който да обяснява поведението му. Това е хардуерно ограничение. Равните по сложност е невъзможно да се опознаят, а по-сложните от него е ИЗКЛЮЧЕНО! Такива са душите, ангелите, извънземните и Бог разбира се. Ние сме много млада цивилизация и доста примитивна. Нещо повече! Нашият език е примитивен и не е в състояние да предаде нещата които се случват на по-високо ниво, което е даже под нивото на душата! Това повече блъска на религия! А първото нещо което човек трябва да разбере е да започне да прави разлика между религия и духовно учение. Разликата между вяра и вярване!
 • Владимир Цанев
  12.06.2019 г. 19:35
  Благодаря...????????
 • АЙЛЯ КЕРИМОВА
  05.06.2019 г. 19:06
  Как звучи ограждаща та формула?

Коментари:

Спонсори на Портал 12